Kaunista ihoasi suihkussa: kuorinta kaurapussukoilla

toukokuu 14, 2017
Kauralla on kiinteyttävä ja tulehtuneisuutta vähentävä vaikutus. Siten se on hyvä tuote ryppyjen ja ihon ongelmien torjuntaan, ja lisäksi kaura kuorii tehokkaasti. Tällä kertaa kerromme, kuinka kauran kyvyt pääsevät käyttöön kuorintapussukoissa, joiden avulla ihoa on helppo hoitaa suihkussa.

Kaura on äärimmäisen hyödyllinen luonnontuote ihmisen elimistön hyvinvoinnin kannalta. Sen lisäksi että se on erittäin ravitsevaa ruokaa, kauraa käytetään ihonhoitotuotteissa, sillä se vaikuttaa myös puhdistavasti.

Kauran luonnolliset ainesosat imevät likaa ja jäänteitä, joita ihohuokosiin kertyy, ja se auttaakin puhdistamaan ihoa syvällisesti.

Kauraa on arvostettu kauneudenhoidossa jo pitkään

kauranaamio

Vuoteen 2000 eKr. mennessä egyptiläiset ja arabit olivat löytäneet kauran avuksi ihonsa kaunistamisessa.

Kaura mainitaan myös muinaisten kreikkalaisten ja roomalaisten käyttämänä tuotteena, sillä heille se oli ratkaisu ihon sairauksien parantamiseksi.

Lue aiheesta lisää: 5 ruokatottumusta, jotka voivat tuhota ihosi

Kauran hyödyt ihonhoidossa

Kauran sisältämät proteiinit tukevat ja ravitsevat ihoa luonnollisesti, ja tämä vilja pitää pH-arvon tasapainossa.

Koska kaurassa on lipidejä ja imeyttäviä aineita, se muodostaa ihoa varjelevan muurin, joka antaa suojaa ulkoisilta vaaroilta ja puutteelliselta kosteutukselta.

Katsotaan seuraavaksi tarkemmin eräitä kauran loistavista hyödyistä ihon kunnon kohentamiseksi.

 • Kaura torjuu tulehtuneisuutta.
 • Tämä vilja on mahtava tuote kaikille ihotyypeille, ja se sopii myös kaikkein herkimmälle iholle.
 • Se sisältää saponiinia – tämä on puhdistava tekijä, jota voidaan käyttää hellävaraisena saippuana ihon kuolleiden solujen poistamiseksi.
 • Kauraa suositellaan hoitotuotteena ekseemasta, ruusufinnistä, aknesta ja ihottumasta kärsiville.
 • Se sopii loistavasti ihon vanhenemisen oireiden lievittämiseen, sillä kauralla on kiinteyttävä vaikutus.

Kuinka kauraa voidaan käyttää tehokkaasti ihonhoidossa?

Yksi parhaista vaihtoehdoista tämän viljan hyödyntämiseksi ihonhoidossa on käyttää sitä seuraavaksi kuvaamallamme tavalla. Tämä ohje on helposti kotona toteutettavissa.

Kerromme siis vaihe vaiheelta, kuinka voit valmistaa omat kaurapussukat, joiden avulla pystyt kuorimaan ihoasi suihkussakäynnin yhteydessä. Saat näin säteilevän, rentoutuneen, kiinteän sekä aknesta ja rasvasta puhtaan ihon.

Kotitekoiset kauraa sisältävät suihkupussukat

Nämä kauraa sisältävät kuorintapussukat, jotka on tarkoitettu suihkussa käytettäviksi, saavat aikaan sen että ihosi imee kaikki kyseisen mahtavan viljan sisältämät ravinteet.

Pussukat on hyvin helppo valmistaa, ja ne ovat myös erittäin edullinen vaihtoehto kauppojen kuorintatuotteille. Ota kuitenkin huomioon, että sinun täytyy olla johdonmukainen, mikäli haluat nähdä hyviä tuloksia tämän luonnollisen hoidon avulla.

Tarvittavat ainekset: 4 kauraa sisältävää kuorintapussukkaa

 • 10 dl kauraa
 • 1 raastettu saippuapala
 • Eteeristä öljyä – valitse makusi mukaan
 • 4 kangaspussukkaa

Valitse sellainen saippua, joka sopii omalle ihotyypillesi.

Jos ihosi on öljyinen, suosittelemme savisaippuaa. Jos se sen sijaan on kuiva, on parasta käyttää kosteuttavaa saippuaa, ja seka- tai herkän ihon hoidossa taas glyseriinisaippua on loistava valinta.

Eteerinen öljy, jota tähän tarvitaan, voi olla mitä tahansa. On olemassa monia mahtavan tuoksuisia öljyjä, joilla on tehokkaat vaikutukset ihonhoidossa. Tällainen öljy tulee antamaan kuorintahoidollesi miellyttävän tuoksun.

Kangaspussukat voivat olla sifonkia, organzaa tai musliinia. Jos sinulla on vanhat sukkahousut joita et tarvitse, nekin ovat yksi hyvä vaihtoehto.

Voit myös käyttää sellaisia kangaspusseja, joita olet saanut valmiina lahjojen kanssa. Ne ovat ihanteellisia tähän tarkoitukseen, sillä ne ovat pieniä ja niissä on nauha, jolla pussin voi sulkea helposti.

Kauraa sisältävien kuorintapussien valmistus

Nämä luonnollisesti ihoa kuorivat pussukat on hyvin helppo valmistaa seuraavalla tavalla:

 • Laita raastettu saippua ja kaurat kulhoon.
 • Sekoita hyvin ja täytä pussukat seoksella.
 • Lopuksi laita kymmenen pisaraa valitsemaasi eteeristä öljyä jokaiseen pussiin.
 • Sido pussit kiinni hyvin, jotta voisit estää sisältöä valumasta pois.
 • Sitten voitkin jo käyttää kauraa ihosi kuorintaan!

Kuinka näiden pussukoiden avulla kuoritaan ihoa?

 • Jotta voisit saada tästä hoidosta maksimaaliset kauran tuottamat hyödyt ihosi kuorinnassa, kastele pussukka ja hiero sillä ihoasi.
 • Kauran, saippuan ja eteerisen öljyn yhdistelmä tulee tuottamaan kevyen, mutta runsaan saippuaisen ja loistavan tuoksuisen voiteen, joka saa olosi paranemaan joka kerta, kun teet tämän hoidon suihkussa käydessäsi.

Kuinka kauan nämä kuorintapussukat kestävät käytössä?

Jokaisen kerran jälkeen laita pussukkasi valoisaan ja hyvin tuuletettuun paikkaan. Tämä antaa niiden kuivua, jotta voisit käyttää pussukoita uudelleen ja uudelleen.

Useamman käyttökerran jälkeen, ja kun huomaat saippuan ja tuoksun jo kadonneen, pese pussit ja täytä ne taas samoja ohjeita noudattaen.

Kokeile siis ihosi hoitamista suihkussa kauraa sisältävien kuorivien pussukoiden avulla – valmistat näin oman luonnollisen, edullisen ja hyvin tehokkaan kuorintahoidon.

UUTISIA VERKOSSA