Kuinka valmistaa suklaakeksejä kikhernejauhoista

Tässä artikkelissa annamme pari reseptiä, joiden avulla voit valmistaa suklaakeksejä käyttämällä kikhernejauhoja. Nämä reseptit ovat helppoja ja ne sisältävät vain vähän sokeria.
Kuinka valmistaa suklaakeksejä kikhernejauhoista
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Suklaakeksit ovat yksi suosituimmista herkuista. On olemassa monia tapoja valmistaa niitä, vaikkakaan kaikki niistä eivät ole terveellisiä. Tässä artikkelissa annamme sinulle suklaakeksireseptejä, joissa kikhernejauhoa käytetään yhtenä pääainesosana. Lue siis eteenpäin, niin opit valmistamaan suklaakeksejä kikhernejauhoista!

Näitä reseptejä noudattamalla suklaakekseistä tulee ravitsevampia ja terveellisempiä. Sinun on kuitenkin muistettava, että puhumme ainesosasta (suklaa), jota sinun tulisi käyttää vain satunnaisesti ruokavaliossasi.

Huolimatta viime vuosien sokerinvastaisesta mielipiteistä, on huomattava, että sokeria on mahdollista kuluttaa aika ajoin ilman suuria seurauksia. Sinun tulee liikkua päivittäin ja asettaa etusijalle monimutkaisten hiilihydraattien saanti.

1. Tavallisia suklaakeksejä kikhernejauhoista

Aloitetaan yhdestä perusresepteistä. Tässä tapauksessa puhumme reseptistä, jossa on vähän sokeria ja runsaasti kaakaota. Tämä kasviperäinen ainesosa on osoittautunut hyödylliseksi terveydelle. Se voi muun muassa alentaa verenpainetta.

Kaakao on tuote, jota tulisi ostaa erikoisliikkeistä sen luonnollisen alkuperän varmistamiseksi.

Ainesosat

  • 1 muna
  • Ripaus suolaa
  • 0,5 dl hunajaa
  • 0,75 dl öljyä
  • 0,5 dl kikhernejauhoja
  • 1/2 rkl leivinjauhetta
  • 60 grammaa tummaa suklaata, jossa on ainakin 70 % kaakaota
  • 0,75 dl kaakaojauhetta ilman lisättyä sokeria

Näillä ainesosilla voit valmistaa noin 12 keskikokoista keksiä. Jos haluat leipoa enemmän keksejä, lisää määriä pitäen samat mittasuhteet.

Käytetyn suklaan kaakaopitoisuutta on myös mahdollista vaihdella, mutta tämä riippuu yksilöllisestä mausta. Selvää on, että tuote on sitä terveellisempää, mitä korkeampi kaakaopitoisuus.

Valmistusohjeet

Aloita esilämmittämällä uuni 180 celsiusasteeseen. Laita kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää sitten muna, öljy ja hunaja. Sekoita, kunnes taikinan koostumus on tasainen.

On mahdollista, että koostumus on aluksi liian nestemäinen. Kuitenkin vaivaamisen edetessä kikhernejauho imee itseensä vettä ja saa siten optimaalisen koostumuksen.

Tästä eteenpäin ei enää tarvitse kuin voidella uunipelti extra-neitsytoliiviöljyllä ja muotoilla käsin pieniä keksejä sekä asetella ne pellille. On aina suositeltavaa tehdä niistä pyöreitä. Paista keksejä 12–15 minuuttia ja anna niiden jäähtyä ennen syömistä.

2. Toisenlainen resepti

Ruoka-intoleranssista kärsivien ihmisten määrä kasvaa koko ajan. Tämä pakottaa meidät mukauttamaan reseptejä välttäen sellaisten ainesosien sisällyttämistä, jotka voivat aiheuttaa yliherkkyyttä. Tämän reseptin avulla voit leipoa kikhernejauhoista tehtyjä suklaakeksejä, jotka ovat hyväksi myös ruoansulatusjärjestelmälle.

Kikhernejauhojen ansiosta nämä suklaakeksit tarjoavat merkittävän määrän kuituja. Tämä yhdiste auttaa estämään ummetusta, kuten Nature Reviews -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan.

Ainesosat

  • 1/4 tl suolaa
  • 1 tai 2 ruokalusikallista vettä
  • 3 ruokalusikallista vaahterasiirappia
  • 3 ruokalusikallista ruskeaa sokeria
  • 115 grammaa kikhernejauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljauutetta
  • 2 ruokalusikallista suklaahippuja
  • 3 ruokalusikallista sulatettua kookosöljyä
Suklaakeksejä voidaan valmistaa kikhernejauhoista.
Kikhernejauho tuo resepteihin kuitua, josta voi olla hyötyä ummetusta kärsiville.

Valmistusohjeet

Aloita esilämmittämällä uuni 175 celsiusasteeseen. Laita kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Tarkoitamme tässä jauhoja, hiivaa, suolaa ja sokeria.

On tärkeää, että ne sekoittuvat hyvin. Lisää sitten öljy sekä vaniljauute ja siirappi. Sekoita huolellisesti puulastan avulla.

Nyt on aika lisätä suklaapalat. Hetken vaivaamisen jälkeen sinun pitäisi saada homogeeninen taikina.

Jos taikinan koostumus on kuitenkin liian kuiva, voit korjata sen lisäämällä teelusikallisen tai kaksi vettä. Kun koostumus on optimaalinen, muotoile pieniä palloja ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista noin 12 minuuttia ja odota, että ne jäähtyvät.

Huomaa, että tämä resepti sisältää enemmän yksinkertaisia ​​sokereita kuin edellinen. Tämä ainesosa voidaan korvata nestemäisellä makeutusaineella, vaikka tämäntyyppisten tuotteiden käytöstä onkin kiistaa. On olemassa näyttöä siitä, että niillä voi olla negatiivinen vaikutus suoliston mikrobiotaan.

Tee suklaakeksejä kikhernejauhoista

Ei ole vaikeaa tehdä kikhernejauhoista suklaakeksejä. Et tarvitse montaa ainesosaa ja saat keksejä, joissa on vain vähän yksinkertaisia ​​sokereita; tätä pidetään erittäin hyödyllisenä aineenvaihdunnan terveyteen liittyvien ongelmien ehkäisyssä.

Sinun ei kuitenkaan pitäisi ajatella, että voit vain syödä ja syödä näitä suklaakeksejä. Vaikka niissä käytetään terveellisiä ainesosia, puhumme silti reseptistä, joka on tarkoitettu vain satunnaiseen kulutukseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Ried, K., Fakler, P., & Stocks, N. P. (2017). Effect of cocoa on blood pressure. The Cochrane database of systematic reviews4(4), CD008893. https://doi.org/10.1002/14651858.CD008893.pub3
  • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
  • Emamat, H., Ghalandari, H., Tangestani, H., Abdollahi, A., & Hekmatdoost, A. (2020). Artificial sweeteners are related to non-alcoholic fatty liver disease: Microbiota dysbiosis as a novel potential mechanism. EXCLI journal19, 620–626. https://doi.org/10.17179/excli2020-1226

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.