Resepti: vegaaninen crème caramel

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, kuinka valmistat makean vegaanisen crème caramel -jälkiruuan ilman kananmunia tai maitoa.
Resepti: vegaaninen crème caramel
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Vegaaninen crème caramel on hyvin yksinkertainen valmistaa. Tarvitset vain muutaman ainesosan nauttiaksesi tästä herkullisesta jälkiruasta. Sokeri voidaan korvata makeutusaineella kalorien vähentämiseksi ja minimoidaksemme jälkiruuan vaikutukset aineenvaihduntaan.

Kuinka vegaaninen crème caramel valmistetaan?

Ennen kuin aloitamme, on syytä korostaa, että fermentoidut maitotuotteet ja hedelmät ovat yleisimpiä jälkiruokia. Jos aiot korvata sokerin makeutusaineella, suosittelemme käyttämään steviaa.

Kasviksista tehdyt juomat ovat erittäin hyvä vaihtoehto, mutta varmista, että ne eivät sisällä lisättyjä sokereita. Tätä varten sinun on tarkistettava pakkauksen merkinnät ja ainesosaluettelo. Seuraavaksi kerromme, kuinka voit valmistaa tämän herkullisen vegaanisen jälkiruuan.

Vegaaninen crème caramel on herkullinen jälkiruoka.
Valmista tämä jälkiruoka ilman maitoa tai munia. Se on helppoa ja herkullista!

Ainesosat

Tarvitset seuraavat raaka-aineet:

Ohje

 1. Laita sokeri ja maissitärkkelys kulhoon ja sekoita hyvin.
 2. Sekoita kikhernejauhot vesitilkkaan ja sekoita sokeri-maissitärkkelysseokseen, kunnes saat tasaisen lopputuloksen. Sen pitäisi paksuuntua vähitellen. Vaahtoa saattaa tulla hieman, mutta tämä on normaalia.
 3. Laita soijamaito kattilaan vaniljaesanssin, kanelin ja sitruunan kuoren kanssa. Kuumenna kunnes se kiehuu ja anna hautua.
 4. Kun se alkaa kiehua, lisää edellinen seos ja sekoita jatkuvasti, jotta se ei pala tai tartu kiinni. Sinun täytyy keittää sitä noin 5 minuuttia.
 5. Kun otat kattilan pois lämmöltä, lisää margariini ja jatka sekoittamista niin, että ainekset sekoittuvat hyvin.
 6. On aika valmistaa karamelli. Laita sokeri kattilaan, jossa on tilkka vettä ja kuumenna, kunnes se muuttuu ruskeaksi ja rakenteeltaan puolipaksuksi.
 7. Laita karamelli yhteen isoon tai useampaan pieneen astiaan ja kostuta sillä astioiden reunat hyvin.
 8. Lisää päälle valmistamasi crème caramel -seos ja laita jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.
 9. Tämän ajan jälkeen se voidaan ottaa pois muotista ja nauttia.
Vegaaninen crème caramel – oletko valmis kokeilemaan?

Huomattavaa

Tämä on resepti, joka ei sovi ihmisille, joilla on diabetes tai aineenvaihduntahäiriö. Näissä tapauksissa on suositeltavaa rajoittaa yksinkertaisten sokereiden kulutusta niin paljon kuin mahdollista Advances in Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

On myös huomattava, että vegaanisten reseptien valmistuksessa käytetyt rasvat eivät ole korkealaatuisia. Esimerkiksi margariinit ovat vain rasvahappoja, jotka on läpikäynyt teollisen hydrausprosessin kiinteän koostumuksen saavuttamiseksi.

Valmista herkullinen vegaaninen crème caramel kotona

Kuten huomaat, tämän jälkiruoan valmistaminen on helppoa. Tarvitset vain muutaman ainesosan ja hetkisen aikaa valmistaaksesi mahtavan makuelämyksen. Tietysti se on yhdistettävä tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Tällä tavalla voit nauttia siitä ilman, että se aiheuttaa terveysongelmia vuosien mittaan.

Muista, että vegaaniruokavalioissa on usein vain vähän proteiinia. Tämän ongelman välttämiseksi sinun tulee yhdistää useita erilaisia ​​ruokia, joissa on paljon näitä ravintoaineita. Tällä tavalla voidaan välttää myös välttämättömien aminohappojen puutostilat.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Sipulin 8 vähemmän tunnettua terveyshyötyä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Sipulin 8 vähemmän tunnettua terveyshyötyä

Tässä artikkelissa kerromme sipulin loistavista terveyshyödyistä. Tiesitkö, että se auttaa mm. poistamaan myrkkyjä elimistöstä? • Plaza-Diaz, J., Pastor-Villaescusa, B., Rueda-Robles, A., Abadia-Molina, F., & Ruiz-Ojeda, F. J. (2020). Plausible Biological Interactions of Low- and Non-Calorie Sweeteners with the Intestinal Microbiota: An Update of Recent Studies. Nutrients12(4), 1153. https://doi.org/10.3390/nu12041153
 • Johnson, R. J., Sánchez-Lozada, L. G., Andrews, P., & Lanaspa, M. A. (2017). Perspective: A Historical and Scientific Perspective of Sugar and Its Relation with Obesity and Diabetes. Advances in nutrition (Bethesda, Md.)8(3), 412–422. https://doi.org/10.3945/an.116.014654
 • Islam, M. A., Amin, M. N., Siddiqui, S. A., Hossain, M. P., Sultana, F., & Kabir, M. R. (2019). Trans fatty acids and lipid profile: A serious risk factor to cardiovascular disease, cancer and diabetes. Diabetes & metabolic syndrome13(2), 1643–1647. https://doi.org/10.1016/j.dsx.2019.03.033

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.