Logo image
Logo image

Tofu-suklaamousse: resepti

2 minuuttia
Tässä artikkelissa näytämme sinulle askel askeleelta, kuinka voit valmistaa erinomaista suklaa-tofu-moussea, joka voidaan sisällyttää myös urheilijan ruokavalioon.
Tofu-suklaamousse: resepti
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tofu-suklaamousse on helppo ja terveellinen jälkiruoka, joka voidaan sisällyttää myös urheilijoiden erityisruokavalioon. Se on ravitsemuksellisesti hyvin sovitettu resepti, jolla on erinomaiset aistinvaraiset ominaisuudet, ja se sopii täydellisesti herkkusuille.

Ennen kuin aloitamme, on tärkeää huomata, että fermentoidut maitotuotteet ja hedelmät ovat jälkiruokia normaalissa ruokavaliossa. Muita vaihtoehtoja voidaan kuitenkin ajoittain nostaa esiin, jotta ruokavalion noudattaminen helpottuisi. On tärkeää noudattaa ruokavaliota, joka toimii useiden viikkojen ajan, ei vain muutamien päivien ajan.

Kuinka tofu-suklaamousse valmistetaan?

Täydellisen tofu-suklaamoussen valmistamiseksi sinun tulee panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin. Muista, että makeutusaineen voi tarvittaessa korvata hunajalla, stevialla tai maissisiirappilla.

Stevia on yksi parhaista vaihtoehdoista, koska sillä ei ole niin negatiivista vaikutusta suoliston mikrobiotaan. Se on aina parempi valinta kuin keinotekoiset lisäaineet.

Some figure
Tofu-suklaamousse on kermainen jälkiruoka, joka on erittäin maukas sekä helppo valmistaa.

Lue myös: Mitä on vaaleanpunainen suklaa ja mistä sitä saadaan?

Ainesosat

Tässä ovat ainekset, joita tarvitset tofu-suklaavaahdon valmistamiseen:

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa mikrossa. Tee tämä huolellisesti, koska se voi helposti palaa pohjaan. On tärkeää lämmittää seosta 30 sekunnin intervalleissa maksimiteholla.
  2. Kun aika on kulunut, poista seos mikroaaltouunista ja sekoita sitä lusikalla. Seoksen koostumus vaihtelee, kunnes se nesteytyy kokonaan.
  3. Kun suklaa on sulanut, anna sen hieman levätä.
  4. Vatkaa samalla tofu siirapin kanssa kermaiseksi vaahdoksi.
  5. Lisää suklaa joukkoon vähitellen ja sekoita kunnolla, jotta seoksen ilmavuus ei kärsi.
  6. Kun prosessi on valmis, kaada se lasiin ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi jäähtymään hyvin.
  7. Kun on aika tarjoilla, voit lisätä annokseen juuri leikattuja hedelmiä jälkiruuan antioksidanttipitoisuuden parantamiseksi. Päälle voi myös laittaa kookosraastetta tai pähkinöitä.

Tofu-suklaamoussen edut

Suklaa-tofumoussen sisällyttäminen monipuoliseen ja tasapainoiseen ruokavalioon voi tuoda monia terveyshyötyjä. On kuitenkin tärkeää välttää välttämättömien ravintoaineiden puutetta. Muuten elimistö voi lakata toimimasta optimaalisesti ja kokea tehottomuutta sisäisissä fysiologisissa prosesseissa.

Some figure
Hedelmät sopivat täydellisesti tofu-suklaamoussen kanssa sekä lisäävät sen ravintoarvoa.

Lue myös: Mitkä ovat suklaaterapian hyödyt?

Ensimmäinen huomioitava asia on tämän jälkiruoan proteiinipitoisuus. Sillä ei ole suurta biologista arvoa, mutta se auttaa täyttämään kehon päivittäisen energiatarpeen. Nämä elementit ovat osoittautuneet välttämättömiksi urheilijoiden hyvän palautumisen kannalta, mikä varmistaa, että harjoitukset suoritetaan oikeaoppisesti.

Toisaalta kaakao on myös hyvä antioksidanttien lähde. Nämä elementit auttavat myös vähentämään lihasvaurioita, joten ne ovat välttämättömiä loukkaantumisriskin vähentämiseksi myöhemmin elämässä.

Ne pystyvät myös neutraloimaan vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden kertymistä kehon kudoksiin, mikä estää monimutkaisia ​​patologioita. Tämän todistaa The American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä julkaistu tutkimus.

Lopuksi on huomattava, että suklaa on loistava magnesiumin lähde. Tämä mineraali auttaa parantamaan levon laatua Nutrients -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan. Se voi toimia synergistisesti muiden aineiden, kuten melatoniinin, kanssa. Onkin tärkeää varmistaa tämän mineraalin päivittäinen tarve, jotta vältytään unihäiriöiltä, ​​jotka voivat vaikuttaa kehon palautumiseen.

Valmista herkullinen tofu-suklaamousse kotona

Kuten huomat, tofu-suklaamousse on helppo valmistaa kotona. Tämä jälkiruoka on ravitsemuksellisesti riittävä tarjoamalla laadukkaita aineita ja myös antioksidantteja, jotka ovat välttämättömiä lihasvaurioiden vähentämiseksi ja hyvän palautumisen edistämiseksi rasittavan liikuntasuorituksen jälkeen. Tästä syystä se on terveellinen jälkiruoka, jota sinun tulisi kokeilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Churchward-Venne, T. A., Pinckaers, P., Smeets, J., Betz, M. W., Senden, J. M., Goessens, J., Gijsen, A. P., Rollo, I., Verdijk, L. B., & van Loon, L. (2020). Dose-response effects of dietary protein on muscle protein synthesis during recovery from endurance exercise in young men: a double-blind randomized trial. The American journal of clinical nutrition112(2), 303–317. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa073
  • Jenkins, D., Kitts, D., Giovannucci, E. L., Sahye-Pudaruth, S., Paquette, M., Blanco Mejia, S., Patel, D., Kavanagh, M., Tsirakis, T., Kendall, C., Pichika, S. C., & Sievenpiper, J. L. (2020). Selenium, antioxidants, cardiovascular disease, and all-cause mortality: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. The American journal of clinical nutrition112(6), 1642–1652. https://doi.org/10.1093/ajcn/nqaa245
  • Cao, Y., Zhen, S., Taylor, A. W., Appleton, S., Atlantis, E., & Shi, Z. (2018). Magnesium Intake and Sleep Disorder Symptoms: Findings from the Jiangsu Nutrition Study of Chinese Adults at Five-Year Follow-Up. Nutrients10(10), 1354. https://doi.org/10.3390/nu10101354

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.