Logo image
Logo image

Mitkä ovat suklaaterapian hyödyt?

2 minuuttia
Suklaaterapia on puhtaaseen suklaaseen ja öljyihin perustuva hoito. Sen uskotaan edistävän fyysistä hyvinvointia ja ihon terveyttä. Miksi? Jatka lukemista saadaksesi selville!
Mitkä ovat suklaaterapian hyödyt?
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Oletko kuullut suklaaterapian eduista? Tämä hoito perustuu puhtaaseen suklaaseen ja öljyihin. Sen kannattajat väittävät, että se lisää yleistä hyvinvointia ja kehon estetiikkaa. Hoidon aikana koko vartalo peitetään suklaalla ja sen ominaisuudet vaikuttavat ihoon.

Hoito alkaa puhdistuksella ja vartalohieronnalla, jonka tarkoituksena on rentouttaa ihoa ja poistaa kuolleita ihosoluja. Sitten vartalo peitetään lämpimällä suklaalla ja peitolla 20 minuutin ajaksi. Tämän jälkeen asiakas käy suihkussa.

Laaja valikoima esteettisiä keskuksia suorittaa nyt tätä innovatiivista hoitoa. Jotkut tekevät sen jopa kotona tietyin varotoimin. Se sopii kaikille ihotyypeille, koska se hyödyttää kaikkia ihotyyppejä. Jos haluat lisätietoja siitä, olet oikeassa paikassa.

Suklaaterapian merkittävimmät edut

The Netherlands Journal of Medicine -lehdessä julkaistu katsaus osoittaa, että suklaa sisältää aktiivisia fenoliyhdisteitä, jotka ovat hyödyllisiä ihmisen terveydelle. Se erottuu erityisesti antioksidanttipotentiaalistaan, mikä auttaa estämään ennenaikaista ikääntymistä.

Vaikka tieteellistä näyttöä suklaaterapian hyödyistä on vähän, anekdoottiset todisteet viittaavat siihen, että se on hyvä tapa hyödyntää suklaan sisältämiä ravintoaineita. Se on myös ihanteellinen terapia rentoutumiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen. Mitä etuja tällä hoitomuodolla on?

1. Verenkierto

Suklaan uskotaan parantavan verenkiertoa teobromiinipitoisuutensa vuoksi. Joidenkin tutkimusten mukaan tämä aine auttaa rentouttamaan verisuonia ja alentamaan verenpainetta. Kliiniset tutkimukset eivät kuitenkaan ole vahvistaneet näitä väitteitä.

Joka tapauksessa hieronnalla on myös verenkiertoa parantavia etuja. Medical Science Monitor -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että hieronnasta oli hyötyä verenkierron parantamisessa paikallisilla alueilla.

2. Stressi

Suklaan tuoksu ja maku ovat miellyttäviä. Aivojen joutuessaan kosketuksiin tämän tuotteen kanssa, vapautuu endorfiinia. Tämä välittäjäaine on vastuussa hyvän olon tunteen tuottamisesta kehossa, mikä vähentää stressiä ja ahdistusta.

Some figure
Sekä suklaan tuoksu että maku stimuloivat hyvinvoinnin tunnetta aiheuttavien välittäjäaineiden toimintaa.

3. Terve iho

Yksi suklaaterapian tärkeimmistä eduista liittyy ihonhoitoon. Korkean antioksidanttipitoisuutensa ansiosta se auttaa torjumaan oksidatiivista stressiä, joka nopeuttaa ikääntymisprosessia.

Jotkut tutkimukset jopa ehdottavat, että se auttaa estämään UV-säteiden negatiivisia vaikutuksia, kun sitä käytetään paikallisesti. Toisin sanoen sillä on potentiaalia valosuojana. Se ei kuitenkaan korvaa päivittäistä aurinkovoidetta. Sitä voi käyttää aurinkovoiteen kanssa tehostamaan ihon UV-suojaa.

4. Selluliitti

Ei ole olemassa tutkimuksia, jotka osoittaisivat, että suklaahoito voi vähentää selluliitin esiintymistä kehon eri alueilla. Suklaaterapiaa käyttävien henkilöiden mukaan, se kuitenkin tehoaa myös selluliittiin.

Ilmeisesti suklaan aines-osat yhdessä hieronnan kanssa minivoivat ryppyjä ja kiinteyttävät ihoa. Hoitoon tulee kuitenkin liittää terveellinen ruokavalio sekä liikunta.

Kuinka nauttia suklaaterapian eduista kotona?

Useimmiten suklaaterapian toteuttaminen pitäisi jättää ammattilaisille. Tämä takaa hieronnan tehokkuuden ja oikean käytön. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sitä voisi kokeilla myös kotona.

Ainesosat

 • 200 g sokerintonta suklaata
 • 100 ml oliiviöljyä

Ohjeet

 • Kuumenna suklaata vesihauteessa, kunnes se sulaa.
 • Lisää öljy ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
 • Kun se on iholle siedettävässä lämpötilassa, levitä se koko kasvoille ja vartalolle.
 • Halutessasi hiero kevyesti 5-10 minuuttia.
 • Anna jäähtyä vielä 20 minuuttia iholla ja huuhtele lämpimällä vedellä.
Some figure
Voit tehdä suklaaterapiaistunnon kotona nauttiaksesi sen eduista. Ole kuitenkin varovainen tuotteen lämpötilan suhteen.

Suosituksia suklaaterapian etujen hyödyntämiseen

Valkosuklaa tai maitoa sisältävä suklaa eivät sovellu suklaaterapiaan. Jotta hoito onnistuisi, sinun tulee käyttää raakasuklaata, joka sisältää noin 80 % kaakaota.

Suklaaterapian toteuttamista varten sinun tulisi valita paikka, jossa voit olla täysin rennosti. Myös suklaaterapian toteuttamisessa on muistettava asianmukainen hygienia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Valenzuela B., Alfonso, El chocolate, un placer saludable. Revista Chilena de Nutrición [Internet]. 2007; 34 (3): 0.
 • van den Bogaard B, Draijer R, Westerhof BE, van den Meiracker AH, van Montfrans GA, van den Born BJ. Effects on peripheral and central blood pressure of cocoa with natural or high-dose theobromine: a randomized, double-blind crossover trial. Hypertension. 2010 Nov;56(5):839-46. doi: 10.1161/HYPERTENSIONAHA.110.158139. Epub 2010 Sep 7. PMID: 20823377.
 • Mori H, Ohsawa H, Tanaka TH, Taniwaki E, Leisman G, Nishijo K. Effect of massage on blood flow and muscle fatigue following isometric lumbar exercise. Med Sci Monit. 2004 May;10(5):CR173-8. Epub 2004 Apr 28. PMID: 15114265.
 • Magrone T, Russo MA, Jirillo E. Cocoa and Dark Chocolate Polyphenols: From Biology to Clinical Applications. Front Immunol. 2017;8:677. Published 2017 Jun 9. doi:10.3389/fimmu.2017.00677
 • Waizel S. Waizel J. Magaña J. Campos P. San Esteban J. Cacao y chocolate: seducción y terapéutica [Internet]. México: (S.E); 2012 [citado 30 de marzo de 2021]
 • Perea-Villamil, Janeth Aidé, Cadena-Cala, Tatiana, Herrera-Ardila, Jenny, El cacao y sus productos como fuente de antioxidantes: Efecto del procesamiento. Revista de la Universidad Industrial de Santander. Salud [Internet]. 2009; 41 (2): 128-134.
 • Katz DL, Doughty K, Ali A. Cocoa and chocolate in human health and disease. Antioxid Redox Signal. 2011;15(10):2779-2811. doi:10.1089/ars.2010.3697

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.