Resepti: romanovin mansikat

Jos pidät jälkiruoista, et halua missata tätä reseptiä. Sen organoleptiset ominaisuudet ovat erinomaiset ja se tarjoaa myös laadukkaita antioksidantteja.
Resepti: romanovin mansikat
Saúl Sánchez Arias

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Saúl Sánchez Arias.

Viimeisin päivitys: 17 joulukuuta, 2022

Romanovin mansikat on täydellinen jälkiruoka kesäisiin juhliin. Se on helppo ja nopea jälkiruoka, joka maistuu varmasti monelle. Tässä artikkelissa kerromme miten voit valmistaa tämän jälkiruuan kotona.

Tämä jälkiruoka sisältää runsaasti välttämättömiä ravintoaineita. Yksi parhaista on ikääntymistä ehkäisevät antioksidantit. Tämä on terveellinen jälkiruoka, josta voi nauttia ilman syyllisyyttä.

Valmista romanovin mansikoita kotona

On tärkeää huomauttaa, että hedelmät ovat tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Osta hedelmiä silloin, kun tiedät niiden olevan sesongissa ja tuoreita. Näin saat kaiken irti niiden aistinvaraisista ja ravitsemuksellisista ominaisuuksista.

Romanovin mansikat, raaka-aine mansikat.
Hyödynnä tuoreita mansikoita ja valmista tätä herkullista jälkiruokaa!

Ainesosat

Romanovin mansikoiden valmistamiseen tarvitset seuraavat ainekset:

 • 900 grammaa mansikoita
 • 80 millilitraa vastapuristettua appelsiinimehua
 • 60 millilitraa Cointreaua (ALKOHOLI)
 • 400 millilitraa erittäin kylmää kuohukermaa
 • 50 grammaa sokeria
 • 5 millilitraa vaniljaesanssia
 • 120 grammaa smetanaa tai kreikkalaista jogurttia
 • Tuoretta minttua

Mikäli valmistat tätä jälkiruokaa lapsille, sinun ei tulisi käyttää mitään alkoholituotteita.

Vaiheittaiset ohjeet

 1. Pese ja kuivaa ensin mansikat ja leikkaa ne sitten haluamallasi tavalla. On tärkeää varmistaa, etteivät palat ole liian pieniä.
 2. Kun tämä vaihe on ohi, laita mansikat kulhoon ja lisää appelsiinimehu yhdessä liköörin kanssa. On myös mahdollista lisätä hieman Modena-etikkaa, jotta mansikat vapauttavat kaiken mehunsa, vaikka tämä vaihe on valinnainen.
 3. Kun ainekset ovat kulhossa, peitä ne ja anna niiden tekeytyä jääkaapissa pari tuntia välillä sekoittaen.
 4. Ota mansikat jääkaapista hieman ennen kerman vatkaamista, jotta ne eivät jää liian kylmiksi.
 5. Vatkaa sitten kerma paksuksi vaahdoksi.
 6. Lisää tässä vaiheessa sokeri ja vanilja ja jatka vatkaamista, kunnes kerma on puolivaahdettu.
 7. Lisää lopuksi smetana tai jogurtti kermavaahtoon ja jatka sekoittamista, kunnes ainekset ovat hyvin sekoittuneet.
 8. Viimeistele laittamalla mansikat kerman kera lasiin ja koristele tuoreella tai hienonnetulla mintulla.

Mansikoiden syömisen terveyshyödyt

Romanovin mansikat on terveellinen jälkiruoka.

Haluamme myös kertoa mansikoiden terveyshyödyistä. Mansikat erottuvat edukseen korkealla C-vitamiinipitoisuudellaan. Tämä on ravintoaine, jonka on osoitettu parantavan immuunijärjestelmän toimintaa ja vähentävän tartuntatautien kehittymisen riskiä.

Toisaalta on myös syytä mainita niiden antioksidanttipitoisuus. Nämä aineet neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja niiden myöhempää kertymistä kehon kudoksiin. European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan tämä mekanismi liittyy kroonisten sairauksien pienempään ilmaantumiseen keskipitkällä aikavälillä.

Nature Reviews -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan mansikat ovat myös hyvä kuidun lähde. Kuidut parantavat ruoansulatuskanavan ja suoliston toimintaa sekä ehkäisevät ummetusta.

Romanovin mansikat: herkullinen ja helppo jälkiruoka!

Kuten huomaat, romanovin mansikoiden valmistaminen kotona on erittäin helppoa. Muista, että ravitsemusasiantuntijat suosittelevat syömään vähintään 3 annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä. Joissakin tapauksissa suositus on 5 annosta päivässä.

Tällä tavalla voit estää monien kroonisten ja monimutkaisten patologioiden kehittymisen vuosien mittaan. Tätä varten on kuitenkin välttämätöntä edistää myös muita hyviä elämäntapoja.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ratamosta valmistettu yrttitee ummetuksen hoitoon
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ratamosta valmistettu yrttitee ummetuksen hoitoon

Ratamosta valmistettu yrttitee auttaa sekä tehostamaan suoliston normaalia toimintaa, että hoitaa ja ehkäisee epämukavaa ummetusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.