Resepti: hummeri kikherneiden kera

Tiesitkö, että voit valmistaa herkullisen ruokalajin kikherneistä ja hummerista? Täällä kerromme, miten se valmistetaan.
Resepti: hummeri kikherneiden kera
Florencia Villafañe

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Florencia Villafañe.

Viimeisin päivitys: 15 kesäkuuta, 2023

Oletko koskaan kokeillut ruokaa, jossa hummeri nautitaan kikherneiden kera? Tämä on epäilemättä makuyhdistelmä, josta tulet pitämään. Lisäksi sen ainesosat tarjoavat useita tärkeitä terveyshyötyjä.

Tämä ruokalaji on valmistettu palkokasveista ja merenelävistä, ja se sopii erinomaisesti pääruoaksi. Se sopii myös erinomaisesti nautittavaksi kylminä päivinä ja jaettavaksi läheisten kanssa. Lue eteenpäin niin kerromme, miten valmistat tämän herkullisen ruokalajin.

Kikherneet.
Kikherneet ovat erittäin hyödyllisiä elimistölle erityisesti virtsahappohäiriöiden yhteydessä.

Hummeri kikherneiden kera

Kikherneet ovat erittäin hyödyllisiä keholle, erityisesti silloin, kun on virtsahappohäiriöitä. Kuten sanottu, tässä reseptissä on herkullinen maku, mutta se ei ole sen ainoa hyve.

T ämä ruokalaji on myös ravitseva, ja se on erinomainen tapa antaa keholle ravintoaineita. Tähän liittyen tiede huomauttaa, että sen ainesosat tarjoavat ihmisen terveydelle tärkeitä elementtejä.

Kikherneet ovat kasviproteiinin, vitamiinien, kivennäisaineiden ja ravintokuitujen lähde, ja toisaalta hummeri sisältää terveellisiä Omega-3 -rasvahappoja (joita elimistö itse ei pysty syntetisoimaan), proteiineja ja muita elimistölle välttämättömiä mikroravinteita. Pidemmittä puheitta, tässä on resepti:

Ainesosat

Tästä riittää 4 ruokailijalle ja valmistusaika on noin yksi tunti.

 • 300 grammaa kikherneitä
 • 1 keskikokoinen sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 vihreä paprika
 • 2 hummeria
 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl savupaprikamaustetta
 • 1 rkl vehnäjauhoja
 • 2 laakerinlehteä
 • 2,5 dl paistettuja tomaattikuutioita
 • 1/2 lasillista konjakkia
 • Ripaus suolaa
 • 1 litra kalalientä

Ohjeet

 1. Liota kikherneet. Tämä vie aikaa, joten se kannattaa tehdä edellisenä iltana. On todistettu, että jotta palkokasvit eivät kävisi ja aiheuttaisi suolistovaivoja, liotusvesi kannattaa vaihtaa säännöllisesti. Vähimmäisliotusaika on 8 tuntia.
 2. Valuta sitten neste pois ja laita kikherneet kattilaan. Laita kattilaan puhdasta vettä ja anna kiehua, kunnes kikherneet ovat kypsiä. Tämän pitäisi kestää noin 30-40 minuuttia.
 3. Kuori ja pilko sillä aikaa sipuli. Lisää se kattilaan yhdessä suolan ja laakerinlehden kanssa. Odota sitten, että kikherneet kypsyvät loppuun.
 4. Laita toiseen kattilaan tilkka öljyä, lisää lusikallinen vehnäjauhoja, savupaprikamauste ja vihreä paprika. Kuumenna pienimmällä mahdollisella lämmöllä ja lisää kalaliemi vähän kerrallaan. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Sekoita.
 5. Kun kikherneet ovat pehmeitä, on aika ottaa ne pois liedeltä ja valuttaa keitinvesi pois. Lisää ne sitten kalaliemiseoksen joukkoon ja nosta lämpö keskitasolle.
 6. Seuraavaksi pese hummerit ja leikkaa niiden päät irti. Hävitä päät. Leikkaa hummerit sitten keskeltä ja poista myös mahalaukku.
 7. Kun tämä on tehty, lisää toiseen kattilaan tilkka öljyä ja laita hummerit siihen. Odota, että ne paistuvat. Kuori ja hienonna sillä välin valkosipuli ja ruskista sekin.
 8. Paista tomaattikuutiot paistinpannulla ja lisää joukkoon brandy. Sekoita ja anna kypsyä 3 minuuttia, jotta alkoholi haihtuu.
 9. Kaada paistinpannun sisältö kalaliemen joukkoon. Keitä vielä 5 minuuttia ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria, kunnes saavutat halutun maun.
 10. Tarjoile lautasille ja nauti.
Hummeri.

Vinkkejä tämän ruokalajin valmistamiseen

Hummeri on maukas ja tarjoaa tärkeitä Omega-3 -rasvahappoja. Tämän ruokalajin valmistaminen vaatii kylläkin aikaa. Alla on muutamia vinkkejä, joita voit noudattaa, jotta sen valmistaminen kävisi nopeammin.

Käytä säilykekikherneitä

Säilykepalkokasvit ovat erinomainen tapa säästää aikaa keittiössä. Ainoa seikka, joka on otettava huomioon on se, että kuten kaikissa säilykkeissä, niissä on paljon natriumia. Tästä syystä ne kannattaa huuhdella kunnolla juoksevan veden alla.

Liota palkokasvit etukäteen

Vaikka reseptissä kerrotaan, että palkokasveja on liotettava vähintään kahdeksan tuntia, niitä kannattaa liottaa useita päiviä etukäteen. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

 1. Teet niin kuin reseptissä on kuvattu, ja kun ne ovat täysin kypsiä, valuta ne ja laita sivuun jäähtymään. Kun ne ovat huoneenlämpöisiä, säilytä ne kannellisissa astioissa (mieluiten annospakkauksissa), lisää etiketti, johon on merkitty päivämäärä, ja laita ne sitten jääkaappiin. Ne säilyvät näin 3 kuukautta.
 2. Vaihtoehtoisesti voit vain liottaa niitä vähintään 8 tuntia mutta mieluummin kauemman, ja olla keittämättä niitä. Merkitse säilytysastiaan päivämäärä, jolloin liotit ne, ja laita merkintä että ne ovat raakoja. Kun on aika käyttää niitä tässä reseptissä, ne tarvitsee vain keittää. Tuolloin kypsennysaika on lyhyt, noin 15 minuuttia. Ne säilyvät myös 3 kuukautta, jos säilytät ne tällä tavoin.

Valmista tämä resepti kotona

Hummeri kikherneiden kera on resepti, jota kannattaa ehdottomasti valmistaa kotona. Älä unohda, että sen lisäksi, että se on täynnä makua, se tarjoaa myös erilaisia ravintoaineita. Tarjoile se pienten leipäpalasten kanssa, joita voidaan dipata sen herkulliseen liemeen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.