Vegetaristit ja vegaanit

Aina vain useammat ihmiset liittyvät vegaanien ja vegetaristien riveihin, ja Askel Terveyteen tietää sen. Niinpä tässä osiossa annamme lukuisia reseptejä, jotka samalla täyttävät kaikki ravinnevaatimukset. Käytämme terveellisiä ja maukkaita raaka-aineita, joista luomme herkullisia aterioita, jälkiruokia sekä leipiä joita on vaikea vastustaa.

Kasvipohjaisia kermoja: 5 hyvää vaihtoehtoa

Vegaaneilla ja vegetaristeilla on korvikkeet lähes kaikille eläinperäisille tuotteille. Vaikka niiden ravintoarvoissa on eroja, yleisesti ottaen ne ovat terveellisiä vaihtoehtoja, jotka sopivat täydellisesti perinteisten ruokalajien valmistukseen. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia herkullisia kasvipohjaisia kermoja, jotka sopivat loistavasti erilaisiin ruokiin tai juomiin.

Hamppumaito: ravintoaineet, hyödyt ja resepti

Hamppumaidolla on hyvä ravintoarvo, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, aminohappoja ja kivennäisaineita. Maito on itsessään valkoista ja sillä on samettinen ja pehmeä koostumus. Maku on hieman pähkinäinen ja lievästi kitkerä, mutta maito voidaan makeuttaa sokerilla tai muilla makeutusaineilla. Hamppumaito on…

Vegaanijuuston valmistus: 3 herkullista reseptiä

Vegaani- ja kasvisruokavalioiden suosion kasvun myötä moni on kiinnostunut vegaanijuustoresepteistä. Vaikka ne eivät maistu lähellekään samalta kuin maidosta valmistetut juustot, ne ovat silti herkullisia ja mainio keino korvata maitojuusto monissa eri resepteissä. Haluaisitko tietää, kuinka vegaanijuuston valmistus onnistuu kotona?

Valmista herkullisia kasvispateita

Jos sinulle on tulossa vieraita illalliselle, voi olla vaikea päättää mitä alkupaloja tarjota. Voisit vaikka valmistaa näitä herkullisia kasvispateita, ja niistä voi tulla sinun bravuurisi. Kasvispatee juontaa juurensa ranskalaisesta levitettävästä tahnasta, jota valmistetaan yleensä jauhelihasta, maksasta tai ihrasta. Siihen lisätään…

Vegaaninen, kevyt hummus kikherneistä

Tämä herkullinen, terveellinen ja vähäkalorinen resepti sopii myös sinulle, joka et ruoanlaitosta erityisemmin välitä, sillä reseptin noudattaminen on yksinkertaista. Vitamiinien ja muiden elimistölle tärkeiden ravintoaineiden lisäksi hummus kikherneistä auttaa poistamaan kehosta ylimääräistä rasvaa ja ehkäisee ummetuksen syntyä. 

Kasvissipsit: kolme erilaista reseptiä

Kasvissipsien onnistumisen salaisuus piilee oikeiden kasvisten ja mausteiden valinnassa. Tämä on se tärkein osuus, sillä muutoin niiden valmistus on hyvin helppoa. Kasvissipsit voi valmistaa eri tapaan: niistä voi tehdä suolaisia, mausteisia tai kaikkea tältä väliltä.

Maukas resepti: munakoisopyörykät

Kun on kyse kasvis- tai vegaaniruoista, ovat munakoisopyörykät yksi herkullisimmista vaihtoehdoista. Paistettuasi niitä erittäin lyhyen aikaa, ne onnistuvat säilyttämään rapeutensa ulkopuolelta ja ne pysyvät kiinteinä sisältä. Sen lisäksi, jos et erityisemmin pidä tofusta, toimii munakoiso mainiona lihan korvikkeena.

3 tapaa valmistaa vegaanismoothie

Vegaanismoothie on pirtelöä muistuttava vaihtelevista aineksista kuten marjoista, hedelmistä ja vihanneksista sekoitettu tai vatkattu perinteistä mehua paksumpi kylmä juoma. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että vegaanismoothie, kuten vegaaninen ruokavaliokaan, ei sisällä mitään eläinperäisiä tuotteita. Toisin sanoen vegaaniset smoothiereseptit eivät sisällä…

Vähäkalorinen kasvispaella

Kasvispaella on hyvä vaihtoehto perinteiselle paellalle. Jos haluat ruoan joka on vähäkalorinen, ravinteikas ja maukas, on seuraava resepti täydellinen sinulle. Parasta on se, että jos seuraat kyseisiä ohjeita, ei sen valmistamiseen mene 40 minuuttia kauempaa!

Valmista kevyt kikhernehummus

Kikhernehummus on yhä suositumpi ruoka, sillä monet ihmiset ovat nykyään kasvissyöjiä tai vegaaneita, ja tämä ruoka sopii heille loistavasti. Erityisen paljon sitä nautitaan Välimeren maissa ja Lähi-idässä.

Leivitetyt munakoisot

Munakoisoja voidaan valmistaa monella tapaa. Jos pidät niistä, tulisi sinun ehdottomasti kokeilla näitä leivitettyjä munakoisoja. Tulet ehdottomasti ihastuttamaan ystäväsi ja perheesi!