Logo image
Logo image

Mitä on Garam masala?

2 minuuttia
Näytämme sinulle, kuinka valmistaa garam masalaa kotona. Se on loistava sekoitus mausteita, jonka voit lisätä suosikkiresepteihisi.
Mitä on Garam masala?
Viimeisin päivitys: 22 syyskuuta, 2022

Garam masala on sekoitus kulinaarisia mausteita, joita käytetään pääasiassa itämaisessa keittiössä. Se antaa ruoille melko ainutlaatuisen maun ja parantaa myös niiden ravintotiheyttä. Ennen kaikkea se erottuu edukseen fytokemikaalien, yhdisteiden, joiden tärkeydestä keskustelemme hieman myöhemmin, määrällä.

Ennen kuin aloitamme, haluaisimme mainita, että useimmat ravitsemusasiantuntijat suosittelevat mausteiden käyttöä ruoanlaitossa.

Jatka lukemista, koska kerromme sinulle, kuinka valmistaa Garam masalaa kotona.

Mitä on garam masala?

Kuten jo mainitsimme, Garam masala on maustesekoitus. Se sisältää korianterin siemeniä, kuminaa, kanelia, neilikkaa, muskottipähkinää, kardemummaa ja mustapippuria. Ei kuitenkaan ole tarkkaan määrättyä reseptiä tai suhdetta. Sekä mausteiden määrä että niiden osuus voivat muuttua riippuen myös siitä, missä päin maailmaa se on valmistettu.

Se on mausteseos, jota voi ostaa myös valmiina supermarketista. Suosittelemme kuitenkin ostamaan sen maustekaupasta, koska sen aistinvarainen laatu on paljon parempi.

Some figure
Garam masala on mausteseos, jota voidaan lisätä monenlaisiin ruokiin.

Lue myös: Helppo ja herkullinen maissisalsa

Ainesosat

Garam masalan valmistamiseksi voit käyttää seuraavia ainesosia:

 • 1 tl kuminan siemeniä
 • 1 tl korianterin siemeniä
 • 1 tl mustapippuria
 • 1/2 tl kardemummaa
 • 1/2 tl jauhettua kanelia
 • 1/4 tl neilikkaa
 • 1/2 tl muskottipähkinää
 • Yksi pala kuivattua chiliä

Valmistusohjeet

 1. Kuumenna paistinpannu miedolla lämmöllä.
 2. Lisää sitten mausteet ja anna niiden paistua 5–10 minuuttia, jotta niiden aromi ja maku tulevat esiin. Sinun on varmistettava, etteivät ne pääse palamaan. On suositeltavaa olla tarkkaavainen ja sekoittaa mausteita alituiseen sekä käyttää tarttumatonta paistinpannua.
 3. Laita mausteet määritetyn ajan kuluttua huhmareeseen ja jauha ne perusteellisesti.
 4. Kun ne ovat muuttuneet hienoksi jauheeksi, voit käyttää sitä.

Varastointi ja käyttö

Paras tapa säilyttää Garam masalan hyödyt, aromi ja uskomaton maku on laittaa mausteseos tiiviisti suljettuun lasipurkkiin ja pitää se poissa valolta ja lämmöltä.

Käytä Garam masalaa lisäämällä sitä erilaisiin ruokiin ja kastikkeisiin. Se sopii hyvin currien, muhennosten, patojen ja kasvisreseptien kanssa. Se tulisi kuitenkin lisätä aina kypsennyksen lopussa, toisin kuin monet muut mausteet.

Garam masalan edut

Some figure

Lue myös: Parhaat yrtit ja mausteet aivoille

Ensinnäkin tämän mausteen sisältämiin antioksidantteihin on kiinnitettävä erityistä huomiota. Ne neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista ja estävät niiden myöhempää kertymistä kehon kudoksiin. Tämän mekanismin on osoitettu auttavan estämään kroonisten patologioiden kehittymistä.

Lisäksi tämä valmiste sisältää kanelia. Tämä aine on avain diabeteksen ehkäisyyn ja hallintaan, kuten JPMA -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan. Se voi alentaa verensokeritasoja, mikä myös vähentää insuliinin tarvetta ja kehon solujen vastustuskykyä sille.

Lopuksi on sanottava, että se sisältää alkuaineen nimeltä kapsaisiini, joka vastaa sen mausteisesta mausta. Tämä yhdiste lisää kehon lämpötilaa ja energiankulutusta. On todisteita siitä, että se edistää rasvojen hapettumista tästä prosessista.

Valmista garam masala kotona

Kuten olet nähnyt, Garam masalan valmistaminen kotona on todella helppoa. Se on yhdistelmä kulinaarisia mausteita, joita voidaan lisätä moniin erilaisiin ruokiin, mikä parantaa niiden aistinvaraisia ​​ominaisuuksia ja tarjoaa laadukkaita fytokemikaaleja, joilla on korkea antioksidanttikapasiteetti. Tästä syystä suosittelemme sen säännöllistä käyttöä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Sharma, S., Mandal, A., Kant, R., Jachak, S., & Jagzape, M. (2020). Is Cinnamon Efficacious for Glycaemic Control in Type-2 Diabetes Mellitus?. JPMA. The Journal of the Pakistan Medical Association70(11), 2065–2069.
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.