Logo image
Logo image

Pastaa avokadokastikkeessa: herkullinen resepti

2 minuuttia
Näytämme nopean ja helpon tavan valmistaa loistavan pastan avokadokastikkeessa saadaksesi lisää vaihtelua tavanomaiseen ruokavalioosi.
Pastaa avokadokastikkeessa: herkullinen resepti
Viimeisin päivitys: 12 lokakuuta, 2022

Pastaa avokadokastikkeessa on erittäin helppovalmisteinen ruokalaji. Se tehdään luonnollisista raaka-aineista, jotka sopivat tasapainoiseen ja terveelliseen ruokavalioon. Siitä saa runsaasti välttämättömiä ravintoaineita, joilla taataan elimistön optimaalinen toiminta vuosien edetessä.

Ensin on hyvä korostaa, että pääasiallisia hiilihydraattien lähteitä tuli olla riisi, mukulakasvit, palkokasvit ja täysjyväviljat, kuten kaura. Tämä ei estä pastan satunnaista syöntiä. Sen glykeeminen indeksi on hieman korkeampi, mutta tästä ei ole haittaa, kunhan sitä nautitaan säännöllisen liikunnan yhteydessä.

Näin valmistat pastaa avokadokastikkeessa

Tämä herkullinen pasta on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Se onnistuu pienessä kiireessäkin, kun haluat silti valmistaa terveellisen ja tasapainoisen aterian.

Some figure
Avokadosta saa laadukkaita rasvahappoja ruokavalioon.

Ainekset

Tähän herkulliseen reseptiin tarvitaan seuraavat ainekset:

 • 500 g tagliatellea
 • murustettua tuorejuustoa
 • pilkottua vihersipulia tai ruohosipulia
 • 3 avokadoa (2 kypsää kastikkeeseen)
 • korianteria koristeeksi
 • 12 hatch-tyyppistä vihreää chiliä ilman siemeniä
 • 10 tomaattia
 • 2 kokonaista valkosipulia
 • 3 kevätsipulin vartta
 • 106 g oliiviöljyä
 • pieni nippu korianteria kastikkeeseen
 • 2 sitruunan mehu
 • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

 1. Laita kastikkeeseen tulevat ainekset (chilit, tomaatit, valkosipuli, kypsät avokadot, kevätsipulit, oliiviöljy, korianteri, sitruunamehu ja suola) tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi.
 2. Laita kastike kulhoon jääkaappiin muutamaksi minuutiksi, jotta se pysyy tuoreena, kunnes pasta on valmis.
 3. Keitä tagliatelle pakkauksen ohjeiden mukaan. Sen ei tulisi olla liian pehmeää. Suositus on keittää aina suolatussa vedessä.
 4. Kun pasta on valmis, siivilöi vesi pois ja laita pasta isoon kulhoon.
 5. Sekoita avokadokastike pastan joukkoon.
 6. Laita annoksen päälle murustettua tuorejuustoa, pilkottua vihersipulia ja paloiteltu avokado tarjoiltaessa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Mitä kolesteroliarvoille tapahtuu, jos syöt avokadoa joka päivä?

Pastaa avokadokastikkeessa

Some figure
Pasta avokadokastikkeessa tunnetaan erinomaisesta maustaan.

Tämän ruokalajin sisällyttäminen tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon voi hyödyttää terveyttä lukuisin tavoin. On kuitenkin varmistettava, ettei puutoksia välttämättömistä ravintoaineista ole – muutoin elimistön fysiologiset prosessit voivat kärsiä, mikä johtaa kroonisten ja monitekijäisten sairauksien kehittymiseen.

Ensinnäkin on tärkeää mainita, että tässä reseptissä on korkealaatuisia tyydyttymättömiä rasvahappoja. Näiden rasvahappojen on osoitettu hillitsevän kehon matala-asteista tulehdusta.

Ne voivat auttaa ehkäisemään jopa sydän- ja verisuonitauteja. Tässä mielessä yksi avainasioista on omega-3:n ja omega-6:n oikeanlainen suhde, ja tämän varmistamiseksi on tärkeää vähentää prosessoituja elintarvikkeita ruokavaliosta.

Tässä reseptissä on runsaasti kuitua. Nature Reviews -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kuitu auttaa ylläpitämään suoliston terveyttä. Se auttaa myös ehkäisemään esimerkiksi ummetusta ja edistää energiasubstraattina toimivien terveiden bakteerien kasvua suolistossa.

Tämä ruokalaji sopii erityisesti urheilijoille, sillä siinä on paljon hiilihydraatteja, palautumisen kannalta tärkeitä ravintoaineita.

Juustosta saa lisäksi korkean biologisen arvon proteiineja. Tämä optimoi glykogeenivarastojen täyttymistä, kuten osoitetaan Nutrients-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa.

Toinen loistava resepti: Vähäkalorinen kurkku-avokadokeitto

Terveellinen ruokavalio

Kuten näet, tämän pastan valmistamiseen tarvitaan vain muutama ainesosa ja pieni hetki ajasta. Se voidaan sisällyttää ongelmitta terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Voit tietysti aina valita jonkinlaisen täysjyväpastan lisätäksesi kuidun määrä, jolloin ravintoarvo paranee.

Muista, että kun tavoitteena on ylläpitää terveyttä vuosien vieriessä, pelkkä hyvä ruokavalio ei riitä. On noudatettava muitakin terveellisiä elämäntapoja, kuten harrastettava säännöllisesti liikuntaa.

Etusijalle on asetettava painoharjoittelu, sillä tällä tavoin saadaan lihasmassaa ja turvataan elimistön sisäinen tasapaino, joka on perustavanlaatuinen asia monitekijäisten sairauksien ehkäisemisessä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001
 • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.