Logo image
Logo image

Kanaa tummalla kastikkeella

2 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme, kuinka saat kananlihasta kaiken irti herkullisella reseptillä, jota et voi missata. Tämä ruokalaji on helppo valmistaa ja tulet rakastamaan sitä.
Kanaa tummalla kastikkeella
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Kanaa tummalla kastikkeella on erinomainen ruoka, jolla on korkea proteiinipitoisuus sekä loistavat organoleptiset ominaisuudet. On ihanteellista tuoda ruokavalioon vaihtelua ja varmistaa näin optimaalinen ravintoaineiden saanti. Tämä ruokalaji on myös helppo valmistaa, joten saat muutamassa minuutissa annoksen, joka ilahduttaa jokaista sitä kokeilevaa. Älä missaa tätä helppoa ja herkullista reseptiä!

Kuinka kana tummalla kastikkeella valmistetaan?

Some figure
Kana on yksi gastronomian monipuolisimmista lihoista, sillä se on maukasta ja terveellistä.

Lue myös: Mitä syödä pyörälenkkiä ennen, sen aikana ja sen jälkeen?

Ainesosat

Tähän reseptiin tarvitset seuraavat raaka-aineet:

 • 1,6 kiloa kanaa
 • 100 ml maissiöljyä
 • 4 rkl sokeria
 • 2 keskikokoista sipulia
 • 2 rkl Worcesterkastiketta
 • 4 valkosipulinkynttä
 • 1 tl sinappia
 • 4 makeaa paprikaa
 • 200 ml valkoviiniä
 • 1 liemikuutio
 • 1 ripaus suolaa

Valmistusohjeet

 1. Leikkaa kana pieniksi paloiksi.
 2. Parhaan maun saavuttamiseksi mausta suolalla, pippurilla, Worcesterkastikkeella, sinapilla ja murskatuilla valkosipulinkynsillä.
 3. Pilko sipuli mahdollisimman hienoksi paprikan kanssa.
 4. Ota kattila ja kuumenna öljy keskilämmöllä.
 5. Kun öljy on saavuttanut oikean lämpötilan, lisää sokeri. Odota, kunnes se muuttuu tummaksi.
 6. Lisää tällä hetkellä lihapalat ja paista niitä, kunnes ne ovat täysin ruskeita. Tätä varten on suositeltavaa alentaa lämpöä. Jos et tee niin, kana voi palaa ja pilata reseptin.
 7. Lisää seuraavaksi sipuli ja chili ja sekoita hyvin puulusikalla.
 8. Lisää viini liemeen. Päänesteenä olisi myös mahdollista käyttää vettä; tämä riippuu jokaisen ihmisen mausta.
 9. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes liha on täysin kypsynyt.
 10. Tarvittaessa voit lisätä hieman suolaa.
 11. Muutaman minuutin kuluttua annos on valmis tarjottavaksi. Se on parasta tarjoilla valkoisen riisin tai juuston kanssa, vaikka voit myös valmistaa salaatin saadaksesi enemmän vitamiineja ja antioksidantteja.

Tämän reseptin edut

Some figure
Kananliha on proteiinin lähde, joka sisältää myös välttämättömiä aminohappoja.

Lue myös: Kolumbialainen riisi ja kana

Ensimmäinen huomioitava asia on sen hyvä määrä proteiinia. Tämä ravintoaine on osoittautunut kykeneväksi estämään sairauksien puhkeamista, jotka vaikuttavat vähärasvaiseen massaan, kuten sarkopenia. Tämänkaltaisia sairauksia esiintyy yleensä yli 40-vuotiailla aikuisilla ja ne heikentävät suuresti henkilön toimintakykyä.

Toisaalta on syytä huomata viinin antioksidanttipitoisuus. Kypsennettynä alkoholi, jolla on myrkyllinen osa, on haihtunut. Mutta monet fytoravinteet, jotka pystyvät neutraloimaan vapaiden radikaalien muodostumisen ja niiden myöhemmän kertymisen kehon kudoksiin, jäävät jäljelle. Tämä vaikutus liittyy pienempään sairastumisriskiin, kuten European Journal of Medicinal Chemistry -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todetaan.

Valmista kanaa tummalla kastikkeella

Kuten olet nähnyt, tämä on erittäin helppo ja nopea resepti. Se on erilainen tapa kuluttaa tätä monipuolista, ravitsemuksellisesti erinomaista lihaa.

Se ei ole vähäkalorinen, mutta se on sopiva niin kauan kuin se otetaan käyttöön monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion yhteydessä. Tavoitteena on kuitenkin välttää välttämättömien ravintoaineiden puutostiloja ja tarjota maukasta ruokaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.