Millainen on Jennifer Lopezin liikuntarutiini?

JLo lisäsi lihastreenejä liikuntaohjelmaansa huomatessaan menettävänsä lihasmassaa. Kerromme kaiken laulajan rutiinista täällä.
Millainen on Jennifer Lopezin liikuntarutiini?

Viimeisin päivitys: 05 heinäkuu, 2022

On vaikea kuvitella, millaista liikuntarutiinia kovakuntoinen Jennifer Lopez noudattaa, erityisesti jos ei tiedä hänen ikäänsä. Nopea internethaku paljastaa hänen olevan yli 50-vuotias. Mutta mitä hän tekee kuntosalilla? Millainen on Jennifer Lopezin liikuntarutiini?

Laulajattaren kivikovalta näyttävä vatsa on aina ollut kuuma puheenaihe. Hänen käsivarsiinsa muodostuneet lihakset ovat kuitenkin herättäneet yhä enemmän huomiota. Lihasmassan kasvuunko diiva tähtäsi?

Eri medioissa antamiensa lausuntojen mukaan Jennifer Lopez lisäsi kehonrakennuksen ohjelmaansa jossain vaiheessa elämäänsä, jotta kuntoilu ja työrutiini eivät vaikuttaisi haitallisesti hänen lihaksiinsa. Näin tekemällä JLo ehkäisee sarkopeniaa. Kerromme aiheesta kaiken täällä.

Mitä on sarkopenia ja mitä Jennifer Lopez huomasi muuttaessaan rutiiniaan?

“Lisäsin painonnoston liikuntaohjelmaani, koska tajusin menettäväni lihasmassaa tanssiessani liikaa.”

-Jennifer Lopez

Tanssiminen ja laulaminen ovat Lopezin työtä. Tämä voi olla osa hänen intensiivistä liikuntaohjelmaansa, kun tulossa on konsertteja ja esiintymisiä.

Tilinsä perusteella hän alkoi huomata menettävänsä lihasmassaa liiallisen liikkumisen vuoksi. Toisin sanoen tehtyään niin paljon puhdasta aerobista liikuntaa ilman anaerobista osuutta, hänen lihaksensa eivät pystyneet korvaamaan menetettyä massaa. Tämän on luultavasti vahvistanut myös urheilulääketieteen ammattilainen.

JLon tarkoittamalle ilmiölle on tekninen nimikin: sarkopenia. Se on tilanne, jossa lihasmassa ajan myötä vähenee. Se on jotain, mitä ikääntyessä voi odottaa. Yhä useampi ihminen etsii kuitenkin tapoja hidastaa tai estää sitä.

Sarkopenia liittyy seuraaviin komplikaatioihin:

 • Voiman menettäminen arjen askareissa
 • Aineenvaihdunnan hidastuminen ja näin rasvan kertyminen
 • Vähentynyt elimistön hapensaanti ja nopea väsyminen

Sarkopenia tekee siis heikommaksi ja väsyneemmäksi ja kasvattaa riskiä siitä, että ihminen tulee muista riippuvaiseksi ikääntyessään. Tällöin muut joutuvat auttamaan henkilöä monissa asioissa.

Millainen on Jennifer Lopezin liikuntarutiini? Hän pitää huolta lihaksistaan.

Miksi pelkkä aerobinen liikunta ei riitä?

Jennifer Lopezin lihastreenistä voimme antaa kaikille neuvon, jonka myös tiede on vahvistanut jo kauan aikaa sitten: jos menetät lihasmassaa, aerobinen kykysi heikkenee. Toisin sanoen elimistöön pääsee vähemmän happea ja sitä hyödynnetään huonommin jo pelkästään juoksussa ja pyöräilyssä.

Tutkijat ovat saaneet yhä enemmän vahvistusta anaerobisen liikunnan vaikutuksesta elimiston hapetukseen. Juoksu ei riitä. Aerobinen ei yksin riitä. JLo tietää tämän, ja hän onkin täydentänyt liikuntaohjelmaansa seuraavilla sarjoilla.

Millainen on Jennifer Lopezin liikuntarutiini: vatsalihakset

Laulajan vatsalihaksista vastaa Gunnar Peterson. Hänen ohjelmaansa noudattavat useat Hollywood-tähdet. Hän valmisteli Jenniferille seuraavan ohjelman:

 • Polkupyörä: Kädet laitetaan makuuasennossa niskan taakse, ja kun ylävartaloa taivutetaan perinteisten vatsarutistusten tapaan, oikea polvi tuodaan vasempaan kyynärpäähän. Sen jälkeen päinvastoin. Suorituksen vauhti on avainasia, kunhan liikkeessä kunnioitetaan oikeaa tekniikkaa.
 • Käänteiset vatsarutistukset: Näitä kutsutaan käänteisiksi, koska niissä liikutetaan jalkoja, ei ylävartaloa. Sinun tulee maata selälläsi kumpikin yläraaja ojennettuna sivuille. Nosta sitten alaraajat suorakulmaan. Toista niin monta kertaa kuin tarvitsee.
 • Sivuttainen silta: Tässä liikkeen suoritus monimutkaistuu. Käy toiselle kyljellesi pelkästään kyynärvarren ja reiden ulkosyrjän varaan. Nosta ja laske sitten keskivartaloasi, ja tee sama toiselle puolelle. Tämä vaatii tapasainoa, ja ennen tälle tasolle etenemistä on hyvä hallita muut sillan ja lankun muunnelmat.
 • Lankku käsi olkapäällä: Tämä on toinen edistyneemmän tason harjoitus, joka on tarkoitettu vain niille, jotka taitavat jo perinteisen lankun ja haluavat siirtyä hieman haastavampaan liikkeeseen. Tämä liike tehdään perinteisessä lankkuasennossa, mutta kämmenet lattiaa vasten. Pidä vartalo ylhäällä ja tuo oikea kämmenesi vasemman olkapääsi päälle. Tee sitten sama toisella kädellä.
 • Ilmaleikkaukset: Tämä liike voi olla staattinen tai dynaaminen. Siinä mennään asentoon, jossa vatsalihakset ovat tiukkoina koko liikkeen suorituksen ajan. Levitä jalkasi haralleen seisoma-asennossa ja liitä kämmenesi yhteen pääsi yläpuolella. Laskeudu sitten aivan kuin leikkaisit ilmaa edessäsi. Voit pitää tämän asennon tai nostaa ja laskea ylävartaloasi.

Pidätkö tästä artikkelista? Saatat haluta lukea myös tämän: Kuinka harjoittaa vinoja vatsalihaksia?

Mukana on myös laitteet ja käsipainot

Toisen valmentajansa, Jay Cardiellon, kanssa Jennifer Lopezin ohjelmaa täydennetään laitteilla ja käsipainoilla. Taljan avulla hän vahvistaa selkälihaksiaan ja keskittyy hauiksiin ja olkapäihin vaihtelevilla painoilla.

Vastapainot ja erityiset lisävarusteet ovat avuksi rutiineissa, joissa hyödynnettään kalisteniikkaa eli kehon omaa painoa. Tärkeintä on tehdä muutoksia liikkeisiin 4–6 viikon välein, jotta eri lihasryhmät saavat stimulaatiota.

Tämä on erittäin tärkeää, jos halutaan välttää sarkopenia, kuten JLo. Mekaanisten ärsykkeiden tulisi kohdistua koko kehon monimuotoisuuteen. Jos yksikin lihas unohtuu, sen massa hupenee ajan myötä ja tämä saattaa johtaa jopa lihasten epätasapainoon.

Jos et pääse salille ja haluat noudattaa tämän laulajan vinkkejä, pitäydy esittelemässämme vatsalihasrutiinissa ja ole johdonmukainen.

Muista, että tärkeintä ei ole näkyvät vatsalihakset, vaan lihasterveyden ylläpitäminen optimaalisen ikääntymisen vuoksi. Jos tämän lisäksi saavuttaa Jennifer Lopezin fysiikan, on sanomattakin selvää, että rutiini on oikein tervetullut!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Miten liiallinen liikunta vaikuttaa lihaksiin?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Miten liiallinen liikunta vaikuttaa lihaksiin?

Vaikka liikkuminen on terveyden kannalta tärkeää, voivat liiallinen liikunta ja riittämätön lepo johtaa lihasten ylikuormittumiseen. • Marcell, T. J. (2003). Sarcopenia: causes, consequences, and preventions. The Journals of Gerontology Series A: Biological Sciences and Medical Sciences58(10), M911-M916.
 • Fleg, J. L., & Lakatta, E. G. (1988). Role of muscle loss in the age-associated reduction in VO2 max. Journal of applied physiology65(3), 1147-1151.
 • Tahhan, A. M. A. A., Özdal, M., Vural, M., & Pancar, Z. (2018). Influence of aerobic and anaerobic exercise on oxygen saturation. European Journal of Physical Education and Sport Science.