Lankkujen tekemisen hyödyt

Lankkujen tekeminen on erinomainen liikuntamuoto, joka vahvistaa vatsalihasten lisäksi myös muita kehonosia. Tämä johtuu siitä, että ne työstävät eri lihaksia samaan aikaan.
Lankkujen tekemisen hyödyt

Kirjoittanut Solimar Cedeño

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Lankkujen tekemisestä on paljon hyötyä, vaikka kyseessä onkin erittäin yksinkertainen harjoitus. Niiden tekeminen vahvistaa vatsaa ja selkää. Jatka lukemista saadaksesi selville, mitkä ovat lankkujen tekemisen uskomattomat hyödyt!

Kuinka lankkuja tehdään

nainen lankuttaa

Liike on yksinkertainen – tarvitset vain tarpeeksi tilaa ympärillesi. Oma kehonpainosi toimii voimana, joka tekee lankusta tehokkaan.

  1. Aloita laittamalla kyynärpäät ja käsivarret lattiaan. Varmista, että kyynärpäät ovat samassa linjassa hartioiden kanssa. Käsivarsien ja ranteiden pitäisi myös olla samassa linjassa kyynärpäiden kanssa. Käsivarsien tulisi muodostaa suora linja, kuten yllä olevassa kuvassa näkyy.
  2. Aseta seuraavaksi varpaat jalat ojennettuina taaksesi lattiaa vasten ja nosta vartalosi ylös. Sinun tulee pitää selkä suorassa ja samassa linjassa jalkojen kanssa. Laita leuka lähelle kaulaa, mutta älä rasita leukaa tai kaulaa.
  3. Pysy tässä asennossa niin pitkään kuin haluat (20-30 sekuntia on suositeltava aika aluksi).

Vatsa-, pakara- ja reisilihakset tekevät töitä tässä asennossa. Kun lopetat liikkeen tekemisen, lepää noin minuutin ajan ja toista 3-5 kertaa.

Lankkujen tekemisen hyödyt

1. Lankkujen tekeminen vahvistaa keskivartalon lihaksia

Lankkujen tekeminen ei yksinään tee vatsastasi litteää. Mutta jos se yhdistetään tasapainoiseen ruokavalioon ja aerobisiin harjoituksiin, voit saavuttaa mahtavia tuloksia.

Lankut työstävät keskivartalon lihaksia, mukaanlukien poikittaisia vatsalihaksia, jotka ovat vahvempien ja parempien vatsalihasten perusta.

Lankkujen tekeminen on perinteisiä vatsalihasliikkeitä turvallisempaa, mikäli kärsit välilevyongelmista tai jatkuvasta selkäkivusta, sillä lankut eivät vaadi selkärangan taivuttamista tai liikuttamista.

Suosittelemme myös lukemaan: 5 joogaliikettä saadaksesi litteän vatsan

2. Se vähentää vammojen syntymisen riskiä

Lankut eivät ainoastaan vaikuta vatsalihaksiin, vaan myös selkä-, jalka- ja käsivarsilihaksiin. Siten kyseessä on koko kehon harjoitus.

Vahvat vatsalihakset voivat myös auttaa sinua ehkäisemään huonon ryhdin aiheuttamaa niska- ja hartiakipua.

3. Lankkujen tekeminen parantaa aineenvaihduntaa

Koska lankkujen tekeminen on helppo liikuntamuoto, johon ei sisälly paljon liikettä, on se täydellinen kotona treenaaville ihmisille.

Näin ollen muutaman minuutin lankutus päivässä voi nopeuttaa aineenvaihduntaa.

4. Se auttaa parantamaan ryhtiä

Lankut työstävät koko keskivartaloa lantiosta hartioihin. Kun nämä lihakset – joihin kuuluvat selän ojentajalihakset, suunnikaslihakset ja epäkäslihakset – ovat vahvoja, kannat itseäsi luonnollisesti suoremmalla selällä ja paremmalla ryhdillä.

Hyvä ryhti auttaa myös paremman hengityksen sekä hermoston toiminnan ylläpitämisessä.

nainen lankkuliikkeessä

5. Se parantaa koordinaatiokykyä

Työstämällä useita lihaksia samaan aikaan, opetat kehoasi toimimaan yksikkönä ennemmin kuin erillisinä yksilöinä.

Lankkujen tekeminen auttaa myös minkä vain muun liikuntamuodon kanssa. Lankkujen vahvistamat lihakset auttavat juoksussa, uinnissa, kävelyssä ja niin edelleen.

Perinteiset lankut treenaavat lihaksia toimimaan yhteistyössä, kun taas perinteisten lankkujen muunnelmat (sivulankut, yhden käden lankut, yhden jalan lankut ja niin edelleen) auttavat parantamaan tasapainoa.

6. Sen tekeminen auttaa parantamaan notkeutta ja yleistä mielialaa

Notkeus ei ole vain venytyksen tulosta. Sitä voidaan myös parantaa tiettyjen liikuntaharjoitusten, kuten lankkujen, avulla. Lankut auttavat laajentamaan ja venyttämään kaikkia selän ja jalkojen takaosan lihaksia.

Vaikka useimmat liikuntaharjoitukset auttavat parantamaan mielialaa, auttavat lankut myös vahvistamaan ja venyttämään lihaksia, jotka ovat muuttuneet jäykiksi samassa asennossa kauan aikaa pysymisen takia. Tämän jännitteen vapauttaminen rentouttaa lihakset ja auttaa poistamaan stressin.

Tämä yksinkertainen harjoitus auttaa siis parantamaan yleistä fyysistä kuntoa ja tuo monia muita hyötyjä. Aloita lankkujen tekeminen ja huomaat itse sen tuomat edut!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Vatsalihasten kunnon kohentaminen helpoilla liikkeillä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Vatsalihasten kunnon kohentaminen helpoilla liikkeillä

Toisin kuin moni luulee, vatsalihasten kunnon kohentaminen on hyvin mahdollista kotoa käsin ja helpoilla liikkeillä. Sinun ei tarvitse lähteä salil...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.