5 vinkkiä vatsarasvan polttamiseen tottumuksia parantamalla

Houkutusta aiheuttavien ruokien, kuten makeisten, ostamatta jättäminen auttaa välttämään mielitekoihin sortumisen, mikä auttaa ylläpitämään hyviä tottumuksia ja edistämään vatsarasvan palamista.
5 vinkkiä vatsarasvan polttamiseen tottumuksia parantamalla
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Etsitkö vinkkejä vatsarasvan polttamiseen? Jatka lukemista! Alla annamme joitakin strategioita, joilla saat parempia tuloksia. Parasta niissä on se, että ne ovat yksinkertaisia omaksua lyhyessä ajassa ja tuloksia on helppo pitää yllä.

Vinkkejä vatsarasvan polttamiseen

1. Syö pähkinöitä naposteluhimoon, niin et liho

Joidenkin tutkimusten mukaan pähkinöiden rasva ei keräänny vatsaan. Ensimmäinen vinkki on siis syödä pähkinöitä aina kun himoitset jotain rouskutettavaa.

vinkit vatsarasvan polttamiseen: syö pähkinöitä

Pähkinät ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät erityisemmin pidä kasviksista ja napostelevat aina sipsejä. Lisäksi pähkinät parantavat sydämen ja verisuonten terveyttä.

2. Osta ruokakaappiin vain tarvittava

ohjeet vatsarasvan polttamiseen: tarkkaile, mitä syöt

Yksi parhaista vinkeistä vatsarasvan polttoon on ostaa ruokaa kohtuudella. Hyvin usein ruokakaappimme ovat täynnä roskaruokaa.

Muista, että kaapissa olevat herkut lisäävät todennäköisyyttä niiden syöntiin. Suosittelemme suunnittelemaan viikon ruokalistan etukäteen. Tee tämän perusteella lista ostettavista ruoista ja osta ainoastaan niitä.

Viikon ruokalistassa tulisi huomioida välipalat ja naposteltavat. Tätä varten voit valmistaa pähkinöitä, pilkottuja tuoreita hedelmiä ja höyrytettyjä kasviksia kastikkeella.

3. Opi tunnistamaan nälkää aiheuttavat mielialat ja hillitsemään niitä

ohjeet vatsarasvan polttamiseen: älä ahmi

Yksi vinkki tottumusten parantamiseen ja vatsarasvan polttamiseen on oppia tunnistamaan ne tilanteet, jotka saavat sinut syömään enemmän tai epäterveellisemmin. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että mieliala saattaa altistaa huonoille ruokavalinnoille.

Oletko noudattanut tiukkaa liikuntarutiinia ja hyvin rajoittavaa ruokavaliota pitkään, mutta et näe tuloksia? Tässä tapauksessa pohdi, onko sinulla mielitekoja tai ahmitko vaikeuksien aikana. Tässä joitakin esimerkkejä näistä tilanteista:

Tunnista ne tunteet, jotka saavat sinut syömään huonosti, ja opi rentoutusmenetelmiä niiden käsittelemiseksi.

jooga auttaa rauhoittumaan

4. Inspiroidu kirjoittamalla tavoitteita päiväkirjaan

Etsit vinkkejä tottumustesi parantamiseen ja vatsarasvan polttamiseen siksi, että haluat saavuttaa ihannepainosi ollaksesi terveempi ja tunteaksesi olosi hyväksi. Mutta kuinka helppoa sinun on pysytellä oikealla tiellä koko ajan?

Todennäköisesti annat itsellesi luvan toisinaan johonkin mielitekoon tai et jaksa ponnistella tavoitteesi eteen. Periksiantamisen välttämiseksi kirjoita päiväkirjaa, johon laitat lehtileikkeitä, valokuvia, motivoivia lauseita ja tavoitteita mahdollisimman tarkasti.

Älä kirjoita pelkästään “haluan olla hoikempi“, vaan kerro minkä painon haluat saavuttaa, kuinka se parantaisi elämääsi, antaisiko se sinulle enemmän itsevarmuutta jne. Tätä kirjaa ei tehdä vain kerran ja jätetä siihen; todellisuudessa teet siihen muutoksia sitä mukaa kun saavutat tavoitteitasi.

Kun et ole motivoitunut tai olet antamassa periksi, katso tätä kirjaa ja muistele miksi yrität laihtua.

5. Anna elimistölle energiaa ajoissa

vatsarasvan polttamiseen: syö terveellinen ja runsas aamiainen

Kaikki tietävät, että aamiaisella on paljon hyötyjä, mutta syötkö sen todella oikeaan aikaan? Viimeinen vinkki on syödä aamiaista mahdollisimman pian heräämisen jälkeen.

Aamiaisen tulisi olla täysipainoinen ja riittävän runsas, jotta nälkä pysyy poissa. Yleisesti ottaen siihen tulisi kuulua:

  • Tuoreita kausivihanneksia
  • Hyvänlaatuista vähärasvaista proteiinia
  • 1 annos pitkäketjuisia hiilihydraatteja
  • 1 hedelmä

Mitä sellaista teet, mikä edistää vatsarasvan palamista? Jaa vinkkisi meille ja kerro, mitkä meidän ehdotuksistamme toimivat omalla kohdallasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight los. Nutrients, 2019.
  • Olansky L., Strategies for management of intermittent fasting in patients with diabetes. Cleve Clin J Med, 2017. 84 (5): 357-358.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.