Logo image
Logo image

6 painonpudotuksessa auttavaa hedelmää

3 minuuttia
Banaanit ovat painon pudottamisen lisäksi erinomainen apu kramppeihin sekä auttavat parantamaan suorituskykyä liikuntaa harrastaessa.
6 painonpudotuksessa auttavaa hedelmää
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Yritätkö pudottaa muutaman kilon, mutta se ei vaan onnistu, etkä tiedä mitä tehdä? Olet löytänyt oikean artikkelin! Käymme nyt läpi mitkä hedelmät auttavat painon pudottamisessa laihduttamisen aikana, ja mitkä ovat oivallisia muutaman lisäkilon pois saamiseksi.

Näitä hedelmiä ei ole vaikea syödä päivittäin, sillä ne ovat niin herkullisia että niitä syö oikein mielellään. Saat hedelmistä paljon tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, kuituja ja muita tarpeellisia ravintoaineita.

1. Vesimeloni

Some figure

Vesimelonissa aika runsaasti sen omaa hedelmäsokeria ja se on 90 % nestettä.

 • Vesimelonissa on arginiinia, mikä auttaa polttamaan rasvaa sekä vähentämään varastoitua rasvaa. 
 • 100 g:ssa vesimelonia on vain 30 kaloria ja se täyttää vatsan hyvin pitkäksi aikaa.

Välttääksesi verensokerin nopeaa nousemista, syö vesimelonia aterioiden välissä vähärasvaisen proteiinin kanssa.

2. Sitruuna

Some figure

Tämä hedelmä auttaa painon pudottamisessa, se on edullinen ja sitä on helppo lisätä ruokavalioon.

Muistathan, että paras tapa pudottaa painoa ja pitää paino hallinnassa on poistaa myrkyt elimistöstä, puhdistaa maksa ja pitää ruoansulatusjärjestelmä terveellisessä kunnossa.

Yksi tapa puhdistaa elimistö on juoda sitruunamehua. Sitruunassa on runsaasti ravintoaineita, jotka auttavat puhdistamaan ja poistamaan myrkkyjä:  riboflaviinia, B- ja C-vitamiineja sekä fosforusta ja magnesiumia.

Kokeile tätä reseptiä avuksi painon pudottamisessa:

Aineet

 • puolikkaan sitruunan mehu
 • 1 lasi lämmintä vettä

Ohjeet

 • Sekoita aineet ja juo joka aamu

3. Omena

Some figure

Omenat ovat käytännöllisyytensä vuoksi hyvin suosittuja hedelmiä. Niitä ei tarvitse kuoria, joten omena on helppo välipala. Omenissa on paljon kuituja ja runsaasti nestettä.

Keskikokoisessa omenassa on vain noin 72 kaloria, mikä tekee omenasta loistavan välipalan. Yhdestä omenasta tulee hyvin täyteen vähillä kaloreilla ja omenan syönti auttaa pudottamaan painoa.

Vihreissä omenissa on eniten polyfenoleita sekä kuitua, jotka edistävät hyvien bakteerien kasvua suolistossa.

Suosittelemme syömään yhden omenan päivässä. Yhden omenan voi lisätä ruokavalioon helposti, esimerkiksi syömällä omena välipalaksi tai lisäämällä smoothieen tai kaurapuuroon.

4. Mustikka

Some figure

Kaikki marjat ovat terveellisiä. Mustikat menevät silti kaikkien muiden marjojen ohi, kun kyseessä on painon pudottaminen.

 • Yhdessä kupillisessa mustikoita on vain noin 83 kaloria. Ne auttavat vähentämään rasvaa tehostamalla aineenvaihduntaa sekä polttamalla kaloreita tehokkaasti.
 • Niissä on paljon kuitua, mikä antaa vatsalle täyden olon tunteen.
 • Mustikat ovat lisäksi hyödyllisiä muistille ja korkeille kolesteroliarvoille.

Mustikoita voi laittaa pirtelöön, mehuun tai niitä voi syödä sellaisenaan. Suosittelemme syömään tuoreita mustikoita, vaikka kaupoista saa nykyisin lisäravinteita.

5. Banaani

Some figure

Yhdessä banaanissa on noin 108 kaloria ja noin 18 g hiilihydraatteja. Niissä on paljon ruoansulatusta edistäviä entsyymejä, jotka vähentävät suoliston ruoansulatukseen käyttämää aikaa ja energiaa.

Banaanissa oleva B6-vitamiini auttaa hallitsemaan verensokeria. Banaania kannattaa syödä liikunnan jälkeen, sillä niissä on lihaksia palauttavaa magnesiumia, joka ehkäisee lihaskramppeja.

Banaanilla on suotuisa vaikutus myös verenpaineen säätelemiseen. Banaanilla on siis paljon hyödyllisiä ominaisuuksia terveelliseen elämään sekä painonpudotukseen.

6. Greippi

Some figure

Tiesitkö, että jos syöt puolikkaan greipin ennen ateriaa, se alentaa insuliinin tasoa? Greippi on loistava hedelmä pitämään elimistön nesteytettynä, sillä siinä on runsaasti vettä. Tunnet olosi täydeksi pitkään syötyäsi greippiä.

Greipissä on paljon:

 • proteiinia
 • C-vitamiinia
 • foolihappoa
 • kaliumia

Greipissä on noin 104 kaloria ja sopii hyvin osaksi aamiaista. Voit hyvin käyttää eteeristä öljyä tai greipinsiemenuutetta itse hedelmän sijaan.

Hedelmät auttavat painon pudottamisessa parhaiten kun

 • Valitset aina tuoreet hedelmät
 • Vältä yhdistämästä hedelmäät runsaasti sokeria tai hiilihydraatteja sisältäviin tuotteisiin, kuten suklaa tai kerma.
 • Jos kaipaat hieman lisämakua, syö hedelmä jogurtin kanssa.

Lisää nämä terveyspommit ruokavalioosi, nämä luettelemamme hedelmät auttavat painon pudottamisessa varmasti, ja pääset tavoitteisiisi nopeammin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS | Obesidad y sobrepeso. 311. https://doi.org/http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/es/
 • Secretaría de Salud. (2012). Prevención, Diagnóstico y Tratamiento del Sobrepeso y la Obesidad Exógena. Guias de Práctica Clínica, Actualización 2012.
 • Sánchez-Castillo, C. (2004). Epidemiología de la obesidad. Gac Med Mex.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.