8 vihreän omenan loistavaa hyötyä

Sen lisäksi, että tämän hedelmän maku on täydellinen makean ja happaman sekoitus, vihreällä omenalla on eräitä todella mahtavia hyötyjä terveyden kannalta. Tässä artikkelissa kerromme kahdeksasta syystä siihen, että yksi vihreä omena päivässä todella pitää lääkärin loitolla.
8 vihreän omenan loistavaa hyötyä
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Vihreät omenat ovat loistava ratkaisu herkutteluun, ja niiden maku on raikas ja hapan. Ne ovat kuitenkin hyvää ruokaa myös siksi, että ne auttavat kehoasi monella tapaa ja kohentavat siten yleistä terveyttäsi. Onkin monta syytä siihen, miksi vihreän omenan syönti kannattaisi aloittaa mitä pikimmiten.

Me kaikki tiedämme, että omenat ovat hyväksi terveydelle, mutta vihreät omenat ovat loistavia myös sellaisilla tavoilla jotka muilta omenatyypeiltä puuttuvat. Niiden antioksidanttien happamuus on erityisen hyväksi puhdistavan dieetin tukena tai painonpudotukseen tähtäävän ruokavalion osana.

Vihreä omena sopii todella hyvin kauran kanssa nautittavaksi aamuisin. Voit myös syödä niitä viipaloituna salaateissa, tai voit vaikkapa nauttia niitä kokonaisina välipalana. Vihreä omena on myös loistava ratkaisu mihin aikaan tahansa päivästä, mikäli haluat taistella nälkää vastaan.

Jos et vielä ole vakuuttunut tämän omenatyypin hyödyistä, tai jos ajattelet että se ei ole tarpeeksi makea verrattuna muihin omenoihin, jatka lukemista – annamme seuraavaksi kahdeksan syytä siihen, miksi sinun kannattaisi ehdottomasti lisätä vihreää omenaa ruokavalioosi.

1. Vihreässä omenassa on runsaasti kuitua

Emme tässä tarkoita omenamehua tai muita omenaa sisältäviä ruokia. Paras tapa syödä vihreää omenaa on nimittäin nauttia se kuoren kera. Vain näin tekemällä voit saada kaiken tämän omenatyypin tarjoaman kuidun, ja siten voit tehokkaasti edistää terveyttäsi sekä pitää suolistosi toiminnan säännöllisenä.

  • Kuitu on muutakin kuin ravinne, sillä se on välttämätön apu ihmisen sisäisen tasapainon ja aineenvaihdunnan varjelemiseksi.
  • Samalla vihreä omena sisältää myös polysakkarideja ja ligniinejä. Nämä ovat elintärkeät tekijät paksusuolesi terveyden kannalta.

2. Siinä on myös runsaasti mineraaleja

vihreän omenan syönti kannattaa

Omenoissa on runsaasti rautaa, joka on hyvin tärkeä mineraali. Se esimerkiksi lisää hapen määrää veressä, hallitsee anemiaa sekä auttaa naisten terveydenhoidossa. Tässä on muutamia mahtavia mineraaleja, joita kyseisestä hedelmästä löytyy:

  • sinkki
  • kupari
  • mangaani
  • kalium

Jos siis tunnet itsesi väsyneeksi, tai jos energiasi vaikuttaa vähenevän päivän lopussa, älä epäröi, vaan ota avuksesi vihreä omena ja sen ravinteet!

3. Haluatko pudottaa painoasi? Syö enemmän vihreää omenaa!

Jos haluat vähentää painoasi terveellisellä tavalla, syö kaksi vihreää omenaa päivässä. Jos myös pidät ruokavaliosi tasapainoisena ja runsaasti vaihtelua sisältävänä, tämä hedelmä on avuksi kaikilla seuraavilla tavoilla:

  • Se vähentää verensokerin määrää.
  • Se antaa sinulle paremman kylläisyyden tunteen.
  • Se alentaa kolesterolisi määrää.
  • Se tekee helpommaksi vatsaan kertyneen rasvan vähentämisen.

4. Vihreä omena torjuu ennenaikaista vanhenemista

vihreän omenan syönti hyväksi iholle

Jos haluat nauttia nuorekkaammasta ja terveemmästä ihosta, älä epäröi kokeilla vihreää omenaa, sillä tämän hedelmän antioksidantit edistävät solujesi uudistumista ja lisäävät siten ihosi nuorekkuutta.

Samaan aikaan vihreät omenat optimoivat maksasi terveyden – ei kannata unohtaa sitä, että hyvä maksan toiminta on avuksi koko elimistön hyvinvoinnin kohentamisessa.

Tämä sisäinen hyvinvointi tulee kyllä näkymän uloskin päin!

5. Vihreä omena estää diabetesta

Nämä omenat eivät ole vain oivallisia hedelmiä diabeteksen estämiseksi, vaan vihreä omena on suositeltava tuote myös silloin, jos jo kärsit tästä sairaudesta.

Kuten ehkä saatatkin jo tietää, useat diabeetikoille tarkoitetut ruokavaliot eivät sisällä vihreää omenaa siksi, että siinä on fruktoosia. Tästä omenasta saa kuitenkin tietyn tyyppistä kuitua, joka on nimeltään pektiini, ja se auttaa kontrolloimaan verensokeria.

Jos esimerkiksi syöt vihreää omenaa kanelin kera, saat täydellisen tavan aloittaa päiväsi. Lisäksi tämä annos tyydyttää makeanhimon, joka aina silloin tällöin ilmaantuu.

6. Aineenvaihdunta käyntiin vauhdilla vihreän omenan avulla

Voit laittaa aineenvaihduntasi rivakasti toimintaan vihreän omenan avulla, sillä tämä hedelmä sisältää kyseisen toiminnan kannalta oleellisia mineraaleja. Kupari, rauta, kalium ja mangaani tehostavat aineenvaihdunnan hyödyllistä prosessia.

Muista aina se, että aamiaisen väliin jättäminen tekee aineenvaihdunnastasi hitaamman. Jos syöt aamulla kauraa ja omenaa, ja jos vielä juot kupillisen valkoista teetä, tulet varmasti huomaamaan parannuksen tässä kehosi toiminnassa.

7. Vihreä omena torjuu tulehduksia

vihreä omena torjuu tulehduksia

Tämä omenalajike sisältää sellaisia entsyymejä, jotka ovat hyödyksi T-solujen kannalta. Nämä ovat tietyn tyyppisiä lymfosyytteja, jotka torjuvat kehossa tulehduksia.

Lisäksi vihreän omenan kuoren sisältämä pektiini antaa sinulle sellaisia vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat avuksi tulehdusten hillitsemisessä.

Jos kärsit niveltulehduksesta tai nivelrikosta, syö siis vihreä omena kuorineen, ja voit hoitaa ongelmaasi luonnollisesti.

8. Vihreä omena edistää veren hyytymistä

Tämä omenatyyppi auttaa lisäämään K-vitamiinin määrää elimistössä, ja sen seurauksena pystyt paremmin parantamaan haavojasi.

K-vitamiini toimii aivoverenvuotoa torjuvana tekijänä. On tavallista, että tätä vitamiinia on kehossa vähän, jos sinulla on ollut jokin tarttuva tauti tai olet vielä toipilaana.

Lisäksi kannattaa muistaa myös eräs asia: jos ikenesi tuppaavat vuotamaan herkästi verta, on suositeltavaa syödä enemmän vihreitä omenoita, sillä ne ovat avuksi tässäkin mielessä.

Kokeile itse ja totea vihreän omenan terveyttä monipuolisesti edistävä vaikutus – aloita jo huomenaamulla!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Litteä vatsa omenadieetillä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Litteä vatsa omenadieetillä

Milloin viimeksi puhdistit elimistösi myrkyistä? Haluatko karistaa muutaman ylimääräisen kilon nopeasti? Tee se helposti omenadieetillä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.