Kvinoan, omenan ja kanelin hyödyt aamupalalla nautittuina

· tammikuu 31, 2017
Tästä ateriasta saat energiaa. Mutta mikä vielä tärkeämpää, kvinoan, omenan ja kanelin yhdistelmä pitää kylläisenä pitkään.

Kvinoa omenan ja kanelin kera aamuisin on todellista herkkua. Tulet nauttimaan sekä sen mausta että sen tarjoamista hyödyistä.

Totta puhuen on yllättävää, miten monella eri tavalla kvinoaa voidaan valmistaa. Se on viljamainen ja erittäin hyödyllinen ruoka terveyden kannalta. Ja yksi tärkeimmistä seikoista monille on se, että se on erittäin vähäkalorinen.

Tässä artikkelissa haluammekin puhua kvinoasta hieman lisää. Suosittelemme maistamaan ja yhdistämään aamiaisella kvinoaa, omenaa ja kanelia. Tulet pitämään siitä varmasti. Muutaman viikon jälkeen huomaat myös suuria muutoksia terveydentilassasi.

Katsotaanpa, mistä tämä johtuu.

Kvinoan, omenan ja kanelin hyödyt

Mitä tavallisesti syöt aamupalaksi? Oletko niitä ihmisiä, jotka lähtevät kotoa nappaamalla mukaansa vain kahvia ja yhden muffinin? Jos näin on, on aika muuttaa rutiinia.

Tiedät tämän jo varmasti, mutta haluamme sanoa sen uudelleen: aamiainen on päivän tärkein ateria. Tilastotutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa ihmisistä Yhdysvalloissa ei anna aamiaiselle sen ansaitsemaa huomiota, ja asian laita on sama meillä Suomessakin.

Päivä on aloitettava riittävällä määrällä energiaa. Se on helppo tehdä. Sinun ei tarvitse kuin lisätä proteiinia ja tyydyttymättömiä rasvahappoja aamupalalle. Tämä on myös se aika päivästä, jolloin aivosi tarvitsevat suurimman määrän energiaa.

Mietipä. Tämä on hyvä ja terveellinen vaihtoehto. Katso, kuinka voit valmistaa sitä itse.

Kvinoa aamupalalla

 

Kvinoa

Kvinoa on yksi suosituimmista ruoka-aineista maailmalla. Ensinnäkin, siinä ei ole gluteenia. Toiseksi, siitä saa runsaasti proteiinia. Kolmanneksi, se on yksi niistä harvoista kasviperäisistä lähteistä, joista saa kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa.

 • Se sisältää runsaasti kuitua, magnesiumia, B-ryhmän vitamiineja, rautaa, kaliumia, kalsiumia, fosforia, E-vitamiinia ja lukuisia antioksidantteja, joista on erittäin paljon hyötyä terveydelle.
 • Se on yksi parhaista aamupalavaihtoehdoista. Tämä pätee erityisesti silloin, kun valitsee huolella muut siihen yhdistettävät ruoka-aineet.
 • 100 grammaa kvinoaa sisältää 27 grammaa kuitua. Jos kärsit ummetuksesta, tämä on loistava ruokavaihtoehto.
 • Lisäksi kvinoa sopii loistavasti painonpudotukseen. Näin on erityisesti silloin, jos sitä syödään omenan ja kanelin kera. Tämä johtuu siitä, että se säätelee verensokeritasoja, ja auttaa näin vähitellen pääsemään eroon ärsyttävästä vatsarasvasta.

Omenat, täydellinen ruoka päivän aloittamiseen

Syömällä kvinoaa omenoiden kera pidät huolta sydämestäsi. Voit valita minkä värisen tai tyyppisen omenan tahansa; ne kaikki auttavat ehkäisemään valtimonkovettumatautia.

Tätä aamupalaa syömällä ehkäiset myös muutamia muita sairauksia. Yksi niistä on diabetes ja toinen on aivoverenvuoto. Lisäksi verensokeritasoja säätelemällä saat lisää energiaa.

Jos olet sellainen ihminen, jonka mielestä yksinkertainen aamiainen on tylsä, tulet rakastamaan tätä. Tämä on loistava aamiainen kaikille. Ovathan omenat sentään yksi terveellisen aamiaisen tärkeimmistä ruoka-aineista.

Kaneli, terveyden olemus

kaneli ja muut kuivatut mausteet

Kamppailetko korkean kolesterolin kanssa? Huitelevatko verensokeriarvosi pilvissä? Jos näin on, kokeile syödä kvinoaa, omenoita ja hyppysellinen kanelia.

Yksi loistava syy tämän ruoka-aineen syömiselle on se, että se auttaa säätelemään ruoansulatusta. Sen syöminen aamupalaksi auttaa jaksamaan lounaaseen asti. Se voi myös auttaa ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista.

Kaneli antaa myös runsaasti makua aterioille.

Kuinka kvinoa-omena-kaneliaamiainen valmistetaan

aamupala kvinoasta

Kuten aina sanomme, muista etsiä luomuhedelmiä ja -vihanneksia. Tämä on erittäin tärkeää kvinoan ja omenoiden kohdalla. Luomutuotteita valitsemalla saat niistä kaikki hyödyt irti.

Tässä tarvitsemasi ainekset:

Ainekset

 • 1,2 dl keitettyä kvinoaa
 • 1 kupillinen (200 ml) kauramaitoa
 • 1 omena (mikä tahansa lajike käy)
 • 1 teelusikallinen kanelia
 • 1 teelusikallinen hunajaa

Valmistus

 • Aloita valmistelemalla omena. Pese se ja poista siemenet.
 • Pilko omena pienen pieniksi palasiksi, ja jos haluat pehmeämmän koostumuksen, muussaa se tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa.
 • Sekoita lämpötilaltaan haaleaa kauramaitoa, muussattua tai pieneksi pilkottua omenaa, kvinoaa, hunajaa ja kanelia kulhossa.
 • Sekoita, kunnes kaikki on hyvin sekaisin.

Kokeile ihmeessä. Kannattaa harkita tämän syömistä aamupalaksi kaksi kertaa viikossa. Katso, miten hyvältä se saa olosi tuntumaan.

Se on herkullista!