Logo image
Logo image

Loistava smoothie painonpudotukseen: meloni, vihreä omena ja kurkku

3 minuuttia
Tämä painonpudotusta tukeva pirtelö on mahtava apu nesteen kertymisen torjumiseksi sekä kehon puhdistamiseksi. Varmista kuitenkin, että käytät tähän vain luonnonmukaisia aineksia.
Loistava smoothie painonpudotukseen: meloni, vihreä omena ja kurkku
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Me suosittelemme tämän melonia, vihreää omenaa ja kurkkua sisältävän smoothien juontia kahden viikon ajan. Näin tekemällä voit vähitellen ja luonnollisesti pudottaa painoasi terveellisesti.

Kyseessä on yksinkertainen ja lääkinnällinen hoito, joka puhdistaa kehoa sekä nopeuttaa aineenvaihduntaasi – tämä on vihreän omenan ansioita. Lisäksi tämä juoma on energiaa tuova ja herkullinen tapa aloittaa päivä. Tulet huomaamaan sen positiiviset vaikutukset muutaman viikon kuluttua, mikäli yhdistät juomaan monipuolisen ja tasapainoisen ruokavalion.

Tämän painonpudotusta tukevan smoothien juonti on erinomainen tapa parantaa ruokavaliotasi, ja se sopii loistavasti aamiaisen kylkeen. Älä kuitenkaan unohda nauttia myös riittävää määrää kuitua ja proteiinia aamiaisellasi.

Seuraavassa kerromme, mistä tässä painonpudotusta tukevassa juomassa on kyse, ja annamme sen helpot valmistusohjeet. Jatka siis lukemista ja tehosta painonpudotustasi herkullisesti melonista, vihreästä omenasta ja kurkusta valmistetulla smoothiella!

Meloni, vihreä omena ja kurkku: smoothie kilojen karkottamiseksi

Aloitamme kertomalla erään tärkeän ja myös loogisen asian: emme suosittele laittamaan tähän juomaan mukaan mitään makeuttajaa. Jos lisäät siihen esimerkiksi hiukan kypsempää melonia, saat pirtelöllesi raikkaan ja makean maun ilman mitään lisätuotteita.

Ennen kaikkea tämä painonpudotusta tukeva juoma on terveellinen, energiaa tuova ja kehoa puhdistava lisä. Siksi onkin tärkeää etsiä luonnonmukaisesti tuotettuja hedelmiä, etenkin koska juomassa hyödynnetään myös vihreän omenan kuorta.

Katsotaan nyt jokaista näistä aineksista yksitellen – kuinka ne auttavat sinua painon vähentämisessä terveellisesti?

Meloni: virkistävä ratkaisu terveellisen painon ylläpitämiseen

 • Voit valita minkä tahansa tyyppisen melonin tähän tarkoitukseen, joten voit ottaa sitä laatua, jota on helpoiten saatavilla. Pelkästään melonin sisältämien luonnollisten sokerien määrä tyydyttää makeanhimosi ilman, että tällä hedelmällä olisi negatiivisia vaikutuksia terveyteen, mikäli sitä syödään pienissä määrissä.
 • Meloni, kuten esimeriksi vesimeloni, sisältää runsaasti vettä, kuitua ja antioksidantteja, ja lisäksi siinä on vain vähän kaloreita. Nämä ovat kaksi asiaa, jotka edistävät kylläisyydentunteen syntymistä sekä vähentävät tarvetta nauttia aterioiden välillä välipaloja.
 • Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat syömään kulhollisen melonia (150 gr) aamuisin tai vaihtoehtoisesti myöhään iltapäivällä välipalana. Lisäksi voit yhdistää melonin muihin hedelmiin, viljoihin tai maustamattomaan jogurttiin. Lyhyesti sanottuna, melonin syönti on mahtava tapa pitää yllä terveellistä painoa!

Vihreät omenat antavat tukevan kylläisyyden tunteen

Tässä pirtelössä on mukana vihreä omena kuorineen. Syy siihen, miksi tämä hedelmä soveltuu niin hyvin painon säätelemiseen, on se, että se sisältää vain vähän natriumia ja kaloreita, mutta siinä on runsaasti aineenvaihduntaa tehostavia antioksidantteja.

 • Vihreissä omenoissa ei ole edes 80 kaloria yhdessä kappaleessa.
 • Jos syöt tällaista omenaa yhdistettynä meloniin ja kurkkuun, saat liukenevia kuituja, jotka aloittavat sitten työnsä ruoansulatuksessasi.
 • Toinen kiinnostava fakta on se, että vihreillä omenoilla on kyky tasapainottaa verensokeritasoja, mikä on tärkeää diabeteksesta kärsiville tai niille, joilla on vaarana kyseisen sairauden kehittyminen.

Kurkku nesteyttää kehoa

Vaikka tämä tieto voikin yllättää monet, kurkut kuuluvat itse asiassa samaan ryhmään kuin vesimelonit. Siten ne ovat myös mahtava vaihtoehto kehon nesteyttämiseen ja puhdistamiseen myrkyllisistä aineista, ja lisäksi ne vähentävät kolesterolin määrää.

Kurkku auttaa kontrolloimaan nesteen kertymistä sekä vähentämään sitä tuttua tyhjyyden tunnetta, jota vatsassa usein ilmenee. Lisäksi kurkut sisältävät paljon entsyymejä ja vitamiineja. Niillä on myös kyky stimuloida verenkiertoa, mikä on loistava uutinen terveyden kannalta laajemmin.

Kuinka melonia, vihreää omenaa ja kurkkua sisältävä smoothie valmistetaan?

Some figure

Tarvittavat ainekset

 • 150 g melonia (mikä tahansa meloni käy)
 • 1 vihreä omena
 • 1 kurkku
 • 1 lasillinen vettä

Toimi näin

 • Ensimmäiseksi sinun tulisi pestä omena ja kurkku. Älä kuori omenaa, sillä se tulisi vain leikata neljään osaan. Poista kuitenkin siemenet.
 • Kurkun kohdalla voit itse päättää, haluatko kuoria sen vai et, kuoren tyypistä riippuen (esimerkiksi avomaankurkku tulee tietysti kuoria).
 • Valitse sellainen meloni, joka itseäsi eniten miellyttää. Poista hedelmän kuori ja siemenet, paloittele.
 • Seuraavaksi sinun tulee laittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen. Vettä voit laittaa haluamasi määrän, riippuen siitä minkä paksuista haluat juoman olevan. Sekoita tasaiseksi.
 • Jos haluat lisätä tähän painonpudotusta tukevaan juomaan puhdistavaa ja myrkkyjä karkoittavaa tehoa, laita siihen myös pieni määrä sitruunamehua.

Vaikka voitkin edistää tämän smoothien avulla painon putoamista, sitä tulisi nauttia aina vain tasapainoisen ruokavalion ohessa.

Jos terveellinen painonpudotus on omana tavoitteenasi, ota avuksesi tämä herkkusmoothie ja nauti kurkun, vihreän omenan ja melonin mausta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
 • Borvornparadorn M, Sapampai V, et al. Increased chewing reduces energy intake, but not postprandial glucose and insulin, in healthy weight and overweight young adults. Nutrition and Dietetics. Febrero 2019. 76 (1): 89-94.
 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
 • Medline Plus. Antioxidantes. Biblioteca Nacional de Medicina.
 • Reynolds AN, Akerman AP, Mann J. Dietary fibre and whole grains in diabetes management: Systematic review and meta-analyses. PLoS Med. 2020 Mar 6;17(3):e1003053. doi: 10.1371/journal.pmed.1003053. PMID: 32142510; PMCID: PMC7059907.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.