Logo image
Logo image

Uskomaton laakerinlehti-kanelitee painonpudotukseen

3 minuuttia
Sen lisäksi, että laakerinlehdistä ja kanelista tehty tee edistää ruoansulatusta ja ehkäisee ilmavaivoja, se antaa myös kylläisyydentunteen, joka auttaa sinua välttämään napostelua.
Uskomaton laakerinlehti-kanelitee painonpudotukseen
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tämän päivän artikkelissa haluamme esitellä erinomaisen laakerinlehdistä ja kanelista valmistetun hoidon, joka auttaa pudottamaan painoa. Laakerinlehti-kanelitee on paitsi erittäin terveellinen myös herkullinen.

Se ei ole niinkään “ihmehoito”, vaan pikemminkin apukeino, joka edistää elimistön kykyä käsitellä itsepintaista rasvaa, josta voi olla vaikea päästä eroon.

Tämä luontaistee tehdään kahdesta mahtavasta ainesosasta, jotka sopivat parantamaan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Sinun on kuitenkin muistettava seuraava tärkeä asia: älä nauti sitä liikaa. Jos nimittäin nautit laakerinlehtiä yli suositellun määrän, saatat saada epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

Tärkeää on siis tasapaino. Jos noudatat monipuolista ruokavaliota ja nautit kupillisen tätä teetä aina aterioiden jälkeen, tulet saamaan loistavia tuloksia.

Tämä aromaattinen juoma on hyvä myös ruoansulatuksellesi ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi. Tunnet sen avulla olosi paremmaksi.

Kannattaa lukea lisää. Kerromme alla, miten laakerinlehti-kanelitee voi hyödyttää sinua.

Laakerinlehdet ja kaneli, vanha perinne

On mahdollista, että osa lukijoista ei ole edes kuullut laakeripuusta, josta laakerinlehdet ovat peräisin. Kyseessä on monivuotinen pensas, jolla on monia eri ominaisuuksia ja jota käytetään tavallisesti erityisesti Välimeren maiden keittiössä.

Lue: 7 vatsarasvaa polttavaa ruokaa

 • Laakerinlehdet olivat osa esimerkiksi kreikkalaisten ja roomalaisten perinteitä monien vuosisatojen ajan. Lehtiä arvostettiin erityisesti niiden ruoansulatusta edistävien, limaa irrottavien, ravitsevien ja jopa parantavien ominaisuuksiensa ansiosta.
 • Itse asiassa englanninkielen laakeria tarkoittavan sanan “laurel” latinankielinen kanta “laurus” tarkoittaa palkitsemista tai palkinnonsaajaa, mikä edustaa sen voimaa ja hyviä ominaisuuksia.

Kyseessä on kasvi, jota arvostetaan suuresti luonnonlääketieteessä ja joka yhdistettynä erinomaiseen kaneliin on hyvä ja kokeilemisen arvoinen hoito.

Kerromme seuraavaksi, miksi se kannattaa sisällyttää ruokavalioon.

Hoitaa ruoansulatusta

Some figure

Sekä kanelissa että laakerinlehdissä on antiseptisiä, ruoansulatusta edistäviä ja diureettisia vaikutuksia.

Jokin niinkin yksinkertainen asia kuin kupillinen tätä teetä heti aterioiden jälkeen auttaa parantamaan ruoansulatusta, mikä ehkäisee sekä ilmavaivoja että happamuutta.

Samalla se auttaa myös ehkäisemään virtsatietulehduksia. Nämä kaksi ainesosaa edistävät elimistön kykyä taistella kolibakteereja ja Candida albicans -nimistä sientä vastaan, jotka aiheuttavat emätintulehduksia.

Sinua saattaa kiinnostaa se, että aasialaisessa keittiössä on melko tavallista yhdistää kanelia ja laakerinlehtiä monissa eri resepteissä.

Kyseiset ainesosat eivät ainoastaan anna ruokaan erinomaista makua, vaan niissä on myös kylläisyyttä lisäävä vaikutus, joka pitää nälän loitolla aterioiden välillä.

Ravinnerikas laakerinlehti-kanelitee

Some figure

Kuten varmasti jo tiedät, teet eivät yleensä sisällä paljon ravintoaineita. Tämä ei kuitenkaan koske tätä teetä.

Tämä tee tasapainottaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi niin, että pystyt kohtaamaan jokaisen päivän parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Sen lisäksi, että kyseinen tee on puhdistava, diureettinen, täyttävä ja ruoansulatusta edistävä, siitä saa myös seuraavia:

 • A-, C- ja B-ryhmän vitamiineja, kuten niasiinia, riboflaviinia, pyridoksiinia, pantoteenihappoa ja foolihappoa.
 • Se on myös hivenaineiden lähde (kalsium, kalium, mangaani, magnesium, kupari, rauta, seleeni ja sinkki).

Säätelee aineenvaihduntaa

Kanelin ja laakerinlehtien yhdistäminen on loistava tapa säädellä aineenvaihduntaa.

Laakerinlehdet eivät ainoastaan poista myrkkyjä, vaan ne myös vähentävät elimistön virtsahapon määrää ja auttavat hallitsemaan korkeita verensokeritasoja.

Sekä laakeri että kaneli parantavat verenkiertoa, hoitavat maksaa ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa, niin että rasvan polttaminen onnistuu paremmin.

Viimeinen tärkeä seikka on se, että tämä juoma sopii oikein hyvin diabeetikoille.

Pidä kuitenkin mielessä, ettet voi syödä itse laakerinlehtiä: muista aina poistaa ne ruoasta tai juomasta tarjoilun yhteydessä tai alkaessasi nauttia teetäsi.

Käy lukemassa: Vihreä tee avuksi aknen hoitoon

Kuinka laakerinlehti-kanelitee valmistetaan

Some figure

Ainekset

 • 1 litra vettä
 • 2 kanelitankoa
 • 5 laakerinlehteä

Valmistus

Sekä laakerinlehtiä että kanelia löytyy mistä tahansa luontaistuotekaupasta. Kannattaa valita kuivattuja laakerinlehtiä ja kanelia tankona, ei jauhetussa muodossa. Näin saat teestä parhaan mahdollisen hyödyn.

 • Sen valmistus on hyvin yksinkertaista. Sinun tarvitsee vain lämmittää vesilitra kattilassa. Kun se alkaa kiehua, lisää sinne kaneli ja laakerinlehdet.
 • Anna teen hautua matalalla lämmöllä 20 minuuttia. Kun tämä aika on kulunut, poista kattila liedeltä ja anna juoman seistä vähintään puoli tuntia.
 • Seuraavaksi sinun tarvitsee vain siivilöidä neste. Voit säilyttää sitä lasipurkissa myöhempää varten.
 • Juo neste kokonaan päivän aikana. Nauti yksi kupillinen aamulla tyhjään mahaan ja seuraavat kupilliset aina aterioiden jälkeen. Voit toistaa tämän hoidon kahdesta kolmeen kertaan viikossa ja katsoa, miltä olosi tuntuu.

Jos noudatat terveellistä ruokavaliota ja harrastat hieman liikuntaa, tämä tee auttaa sinua pudottamaan painoasi helpommin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Batool S, Khera R. A, et al. Bay leaf. Medicinal Plants of South Asia. 2020: 63-74.
 • Bay leaf (herb). (n.d.). britannica.com/EBchecked/topic/56673/bay-leaf
 • Biglar M, Sufi H, et al. Screening of 20 Commonly Used Iranian Traditional Medicinal Plants Against Urease. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2014. 13 (Suppl): 195-198. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977070/#__ffn_sectitle
 • Fittall, K. Herbs that heal. Good Health. (2014). 80-81
  connection.ebscohost.com/c/articles/97507653/herbs-that-heal.
 • Kawatra P, Rajagopalan R, et al. Cinnamon; mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Research. Junio 2015. 7 (Suppl 1): S1-S6.
 •  Khan, A., Zaman, G., Anderson, R. Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. 2008.
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/ – __abstractid549508title.
 • Kirkham S, Akilen R, et al. The potential of cinnamon to reduce blood glucose levels in patients with type 2 diabetes and insulin resistance. Diabetes, Obesity and Metabolism. Diciembre 2009. 11 (12): 1100-13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930003.
 • National Center for Complementary and Integrative Medicine. Cinnamon. Mayo 2020.
 • Rao P. V, Gn S. H. Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant. Evidence based Complementary and Alternative Medicine. 2014: 642942. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.