8 superruokaa vatsarasvan polttamiseksi

Rasvan kertyminen vatsaan on paljon muutakin kuin vain esteettinen kysymys, sillä siinä on kyse terveydestä. Onneksi on kuitenkin saatavilla sellaisia ruokia, jotka auttavat polttamaan tätä haitallista rasvaa luonnollisesti.
8 superruokaa vatsarasvan polttamiseksi
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Vatsarasvan kertyminen on ongelma, joka ensinnäkin tietysti vaikuttaa kehon linjoihin, mutta esteettisten kysymysten lisäksi se on riski terveyden kannalta yleisestikin ottaen.

Tämä rasva sijaitsee kehon elintärkeiden elinten ympärillä, joten vatsarasvan liiallinen kertyminen voi johtaa vakaviinkin häiriöihin. Näitä ovat esimerkiksi korkea verenpaine, diabetes ja rasvamaksa, kuten myös monet muut ongelmat.

Vaikka kyseessä ei lähtökohtaisesti olekaan merkittävä riski, pienet lisäykset vatsarasvan määrässä ajan kuluessa saattavat saada aikaan sellaisia sairauksia, jotka vaikuttavat oleellisesti ihmisen elämänlaatuun. On hyvä muistaa, että tämän ongelman hillitsemiseksi on olemassa monia keinoja. Tärkeää on etenkin kiinnittää huomiota hyvään ruokavalioon ja säännölliseen liikuntaan.

Nämä tavat parantavat ihmisen perusaineenvaihdunnan tasoa sekä optimoivat ne prosessit, joiden avulla keho muuttaa rasvaa energiaksi. Itse asiassa on todistettu, että eräillä tuotteilla on sellaisia ominaisuuksia, joilla on myönteinen vaikutus vatsarasvan hävittämisessä.

Tällä kertaa haluamme siis kertoa kahdeksasta parhaasta vatsarasvaa polttavasta ruoasta, jotka kannattaa lisätä säännölliseksi osaksi ruokavaliota.

Älä epäröi – kokeile vinkkejämme ja karkota vatsarasvaa terveellisesti!

8 ruokaa vatsarasvan polttamiseen

1. Mantelit

Mantelit voivat olla hyödyksi vatsarasvan polttamisessa.

 

Manteleissa olevat terveelliset rasvat, joita löytyy pähkinöistä yleensäkin, ovat avuksi huonolaatuisen kolesterolin vähentämiseksi sekä sen ahdistuneisuuden lievittämiseksi, joka aiheuttaa liiallista syömistä.

Manteleissa on runsaasti magnesiumia, ja niiden syönti tukee lihasmassan muodostamista sekä parantaa ihmisen suorituskykyä fyysisen aktiivisuuden aikana. Lisäksi niissä on runsaasti kuitua, joka parantaa ruoansulatusta sekä tekee kylläisyyden tunteesta pitkäkestoisemman. Mantelit rauhoittavat myös kehon tulehtuneisuutta.

2. Vesimeloni

Tämä hedelmä tunnetaan yhtenä niistä superruoista, jotka auttavat vähentämään vatsan alueen rasvaa. Vesimeloni koostuu 91-prosenttisesti vedestä, mutta lisäksi vesimelonista saa antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka tukevat tehokkaasti kehon puhdistamista.

Jos syöt vesimelonia, voit hillitä haluasi napostella ja ahmia, ja se sisältää vain vähän kaloreita, joten tämä tuote on terveellinen vaihtoehto painon laskemiseen tähtäävälle.

Lisäksi vesimelonin hyötyihin kuuluu se, että se on hyvä B-monivitamiinien ja C-vitamiinin lähde, kuten myös kaliumin ja magnesiumin.

3. Pavut

Papujen sisältämä proteiini auttaa kasvattamaan lihasta.

 

Pavut ovat täyttävää ruokaa ja ne myös vähentävät vatsaan kertynyttä rasvaa. Lisäksi ne ovat eräs parhaista vaihtoehdoista lihasten rakentamiseksi.

Niiden runsas liukenevan kuidun määrä auttaa estämään rasvan kertymistä sekä vähentämään lipidejä, joita kertyy valtimoihin. Koska niissä on suuri määrä proteiinia, pavut ovat runsaasti energiaa antavaa ruokaa, ja ne parantavat fyysistä suoritusta liikunnan aikana.

4. Kurkku

100 grammaa kurkkua antaa sinulle vain 45 kaloria, ja yli 90 % sen sisällöstä on vettä. Koska kurkku on sekä virkistävää että rasvaa polttavaa ravintoa, se on ihanteellinen lisä kaikenlaisiin ruokavalioihin.

Kurkussa on vitamiineja, mineraaleja ja kuitua, jotka edistävät myrkyllisten aineiden ja kehoon kertyneiden nesteiden poistumista kudoksista. Kurkku parantaa ruoansulatuksen terveyttä sekä auttaa pitämään ihon hehkuvana, sillä siinä on B-monivitamiineja ja C-vitamiinia.

5. Kaura

Kaura on loistava kuidun lähde.

 

Luonnonmukaisesti tuotettu kaura on eräs parhaista kuidun lähteistä, joita kaupoista löytyy, ja sitä voidaan sisällyttää päivittäiseen ruokavalioon erittäin helposti.

Kaura hallitsee tehokkaasti polttavaa naposteluhalua, ja se tasapainottaa verensokeria sekä lisää energiankulutusta päivän aikana. Tätä tuotetta suositellaan aamiaisella nautittavaksi, mutta sitä voidaan syödä muuhunkin aikaan päivästä aina silloin, kun tunnet itsesi nälkäiseksi.

6. Jauhettu pellavansiemen

Pellavansiemen on yksi parhaista kasviksista Omega-3 -rasvahappojen saantia ajatellen. Nämä rasvahapot ovat elintärkeitä ravinteita, jotka torjuvat tulehtuneisuutta sekä vähentävät ylimääräistä rasvaa kehossa.

Pellavansiemenet sisältävät kuitua, jotta voisit kontrolloida liiallista kaloriensaantia sekä estää korkeita kolesterolitasoja kehossasi. Lisäksi siinä on lignaaneja, jotka ovat luonnollisia rasvaa polttavia ravinteita, ja ne auttavat vähentämään kehon massaa.

7. Oliiviöljy

Oliiviöljy auttaa pääsemään eroon vatsarasvasta.

 

Ne henkilöt, jotka lisäävät päivittäiseen ruokavalioonsa oliiviöljyä, tulevat pienemmällä todennäköisyydellä syömään tyydyttyneitä rasvoja kuin ne, jotka eivät nauti tätä öljyä.

Tyydyttymättömät rasvat vähentävät himoa syödä epäterveellistä ruokaa, ja ne edistävät tulehtuneisuuden hallintaa – tulehtuneisuus saattaa olla este painon putoamiselle.

8. Tomaatit

Yksi suurikokoinen tomaatti tuo sinulle vain 33 kaloria, mutta siinä on suuri määrä lykopeenia ja elintärkeitä mineraaleja. Jos nautit tomaattia säännöllisesti, pystyt tasapainottamaan lipiditasoja verenkierrossasi, ja voit myös parantaa aineenvaihduntaasi, jotta pääsisit tehokkaammin eroon vatsaan kertyneestä rasvasta.

Tomaateista saa myös antioksidantteja ja vitamiineja, jotka pidemmän ajan kuluessa ovat avuksi usean tyyppisten syöpien, sydän- ja verisuonitautien ja sellaisten häiriöiden ehkäisemisessä, jotka liittyvät ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Oletko valmis lisäämään näitä tehotuotteita ruokavalioosi? Vaikka mikään esittelemistämme superruoista ei voikaan saada aikaan varsinaisia ihmetuloksia vatsan pienentämisessä, niiden säännöllinen nauttiminen muutenkin terveellisen ruokavalion lomassa tuo sinulle monia hyötyjä, jotta voisit saavuttaa terveellisemmät mitat vyötäröllä.

Ota avuksesi nämä luonnolliset vatsarasvan vähentäjät, ja pääset tavoitteeseesi nopeammin ja terveellisemmin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Hartley L., May MD., Loveman E., Colquitt JL., et al., Dietary fibre for the primary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database Syst Rev, 2016,
  • Shaw G., Barthel AL., Ross ML., Wang B., et al., Vitamin C enriched gelatin supplementation before intermittent activity augments collagen synthesis. Am J Clin Nutr, 2017. 105 (1): 136-143.
  • Abdelhamid AS., Brown TJ., Brainard JS., Biswas P., et al., Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disaease. Cochrante Database Syst Rev, 2018.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.