5 tärkeää vesimelonin hyötyä

syyskuu 4, 2015

Vesimeloni on hedelmä, josta on tullut monen ihmisen suosikkiherkku. Tämä ei ole mikään ihme ottaen huomioon sen makean maun sekä sen, että vesimeloni koostuu suurilta osin vedestä – se on siis erittäin virkistävä herkku. Itse asiassa vesimeloni sisältää noin 90 % vettä, ja sillä on useita ominaisuuksia, jotka ovat erittäin hyväksi elimistöllesi. Useimmat näistä hyödyllisistä ominaisuuksista ovat kuitenkin melko huonosti tunnettuja. Tässä artikkelissa kerromme sinulle siis viidestä sellaisesta vesimeloniin liittyvästä faktasta, joista et aikaisemmin luultavasti ole kuullut.

1. Se sisältää suuren määrän antioksidantteja

Vesimeloni on hedelmä, joka sisältää erittäin paljon antioksidantteja sekä ennen kaikkea runsaasti lykopeeniä. Siinä on enemmän näitä kyseisiä ainesosia kuin esimerkiksi raa’assa tomaatissa. Tämä tuote on siis erittäin tehokas antioksidanttien lähde, mikä on tärkeää siksi, että ne ovat ainesosia, jotka pysäyttävät niin kutsuttujen vapaiden radikaalien aiheuttamat muutokset. Antioksidantit vahvistavat myös immuunisysteemiäsi. Lykopeenin hyötynä on se, että se auttaa kontrolloimaan solujen vahingoittumista, ja siksi se onkin todella tehokas apu syövän torjumista ajatellen.

Parhaat hyödyt vesimelonista saat silloin, kun syöt sitä vähintään kolme kertaa viikossa – olkoon se sitten kokonaisen hedelmän muodossa tai veteen sekoitettuna. Ota myös huomioon, että vesimelonin siemenetkin ovat hyödyllistä ravintoa, joten ne voi huoletta syödä.

2. Se tekee sinut kylläiseksi

Vesimeloni sisältää siis suuren määrän vettä, mikä puolestaan tarkoittaa, että teet itsesi sen avulla helposti kylläiseksi. Siten estät itseäsi kätevästi syömästä liikaa. Siksi tätä hedelmää olisikin hyvä syödä palanen juuri ennen ateriaa, jotta tuntisit itsesi kylläiseksi nopeammin. Vähennät tällä tavalla todennäköisyyttä sille, että elimistöösi kertyy ylipainoa, mikä voi joskus johtaa liikalihavuuteen.

3. Se on hyvä tuote raskaana oleville

raskaus

Vesimelonin syöminen raskauden aikana on todella hyvä valinta, sillä se sisältää suuren määrän C-vitamiinia. Kuten olet varmaankin jo kuullut, on C-vitamiini sen lisäksi täydellinen apu hengitysteiden ongelmien kuten flunssan tai vilustumisen estämisessä sekä tällaisten tautien kontrolloinnissa.

Itse asiassa jotkut ihmiset yhdistävät vesimelonin pieneen määrään sitruunaa, sillä näin voi todella varmistaa sen, että elimistö saa suuren määrän C-vitamiinia. Muista myös, että on todella helppoa valmistaa vesimelonivettä – tämä on maukas, virkistävä ja terveellinen juoma.

4. Se estää kramppeja urheillessa

Vesimeloni on suuri apu sellaisille ihmisille, jotka harrastavat paljon urheilua. Se sisältää paljon kaliumia ja B6-vitamiinia, ja siksi tämä hedelmä on erittäin soveltuva urheilusta aiheutuvien kramppien estämiseen – tällaiset krampit voivat iskeä lihaksiisi kesken liikkumisen.

Vesimelonin kalium- ja B6-pitoisuus auttaa elimistöäsi imeyttämään itseensä proteiinia paremmin, ja siksi kramppien ilmeneminen on vähemmän todennäköistä. Tämän vuoksi on siis parasta syödä hiukan vesimelonia aina ennen kuin ryhdyt harrastamaan liikuntaa. Voit myös syödä sitä liikkumisen jälkeen, sillä kuten tiedetään, on vesimeloni erittäin virkistävää ruokaa sen sisältämän suuren vesimäärän vuoksi.

5. Se on hyväksi sydämesi terveydelle

sydän

Eräät viimeaikaiset USA:ssa tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että vesimeloni on erittäin hyvä tuote sydämen toiminnan kannalta. Tämä johtuu siitä, että kun syöt vesimelonia päivittäin, pystyt edesauttamaan verenpaineesi säilyttämistä hyvällä tasolla, mikä puolestaan estää sydämen ja verisuonten toimintaan liittyviä sairauksia. Eräs tätä vinkkiä koskeva ongelma on kuitenkin se, että vesimelonia tulisi syödä joka päivä melko suuri määrä, jotta tulokset olisivat koko ajan johdonmukaisesti hyviä.

UUTISIA VERKOSSA