Logo image
Logo image

7 laakerinlehden terveyttä edistävää ominaisuutta

2 minuuttia
Käytä hyödyksesi laakerinlehden terveydelle antamat hyödyt, mutta käytä vain kuivattuja lehtiä, sillä tuoreet voivat olla myrkyllisiä.
7 laakerinlehden terveyttä edistävää ominaisuutta
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Laakerinlehtiä käytetään usein ruoanlaitossa makua antamaan. Niitä voi käyttää myös kokonaisvaltaiseen terveydenhoitoon. Jos et tätä vielä tiennyt, niin lue eteenpäin niin tiedät, miten laakerinlehdet edistävät terveyttäsi.

Ja haluat käyttää niitä joka päivä…

1. Laakerinlehdet auttavat vähentämään ahdistusta

Laakerinlehtiä polttaessa niistä lähtee kehoa ja mieltä rentouttavaa savua. Ole kuitenkin varovainen savun kanssa, sillä jos sitä hengittää paljon ja usein, se on terveydelle vaarallista.

Kunhan olet hyvä varotoimien kanssa, palava laakerinlehti auttaa poistamaan väsymystä ja rentouttaa.

Haluatko lukea lisää? 6 tapaa hallita stressiä ja ahdistusta luonnollisesti

2. Ne vähentävät tulehdusta

Some figure

Laakerinlehdet sisältävät eugenolia, joka on tulehdusta alentava ainesosa. Laakerinlehtien avulla koko elimistön tulehdustila laskee, etenkin nivelten.

3. Laakerinlehdet vahvistavat puolustusjärjestelmää

Elimistösi tarvitsee vitamiineja ja mineraaleja pystyäkseen toimimaan normaalisti. Laakerinlehtien eugenoli toimii myös antioksidanttina.

Laakerinlehtiä voi siis polttaa tai käyttää kokonaisina ruoanlaitossa, mitä suosittelemme etenkin silloin kun olet vilustunut.

4. Hyväksi diabeetikoille

Some figure

Tämän yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan laakerinlehtien säännöllinen päivittäinen käyttö (1-3 g) voi helpottaa tyypin 2 diabeteksen oireita.

Katso myös tämä artikkeli kanelista: Kaneli: kotihoitokeino diabetekseen

5. Laakerinlehdet tukevat hengitysteiden terveyttä

Some figure

Laakerinlehdet auttavat avaamaan hengitysteitä. Hengitä kuumaa vesihöyryä, jossa on laakerinlehdistä tehtyä eteeristä öljyä. Se auttaa poistamaan limaa.

Laakerinlehtiöljyn resepti

Aineet

  • 1 tl kuivattuja laakerinlehtiä hienoksi murskattuna
  • 1,5 dl makeaa manteliöljyä

Tarvikkeet

  • 1 ilmatiivis lasipurkki, jonka vetoisuus on 2 dl.

Valmistus

  • Pese lasipurkki ensin hyvin.
  • Lisää laakerinlehdet, tarkista että ne ovat puhtaita.
  • Lisää manteliöljy.
  • Sulje purkki hyvin ja anna tekeytyä 40 päivää.

Laakerinlehtiöljyn hyödyt

Hyväksi iholle

Laakerinlehtiöljy on erittäin hyväksi iholle. Siinä on paljon vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, joista iho saa tarvitsemaansa hoitoa.

Lisäksi se laskee tulehdusta ja vähentää mikro-organismien kasvua iholla. Se sopii hyvin pitämään ihon puhtaana ja hidastaa ikääntymisen oireita sekä vapaiden radikaalien haittavaikutuksia.

Laskee kuumetta

Some figure

Kun olet vilustunut tai sinulla on flunssa, kokeile hengittää vesihöyryä jossa on laakerinlehtiöljyä. Öljyä voi lisätä myös suoraan rintakehän päälle kosteaan pyyhkeeseen. Näin estät tautia pahenemasta.

  • Laakerinlehtiöljy auttaa säätelemään kehon lämpötilaa ja virkistää hikoilua kuumeen aikana.

Edistää lihasten rentoutumista

Laakerinlehdillä on verisuonia supistava vaikutus, mikä helpottaa lihassupistuksia sekä auttaa  hermoimpulsseja rentoutumaan.

Se sopii myös säätelemään ja tasaamaan verenkiertoa.

Ne auttavat myös migreeniin ja päänsärkyyn, sekä niska- ja selkäkipuun. Hiero laakerinlehtiöljyä kipeälle alueelle ja saat helpotusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.