Ruoat taistelussa virtsahappoa vastaan

On tärkeää nauttia ruokia jotka vähentävät virtsahapon tuotantoa sekä varmistaa, että ruokavaliosi ei sisällä virtsahapon tuotantoa lisääviä ruokia.

Onko sinulla kohonnut virtsahapon taso? Särkeekö niveliäsi ja ovatko ne turvoksissa? Oman lääkärisi ohjeistuksen ja rutiinitarkastuksen lisäksi suosittelemme myös muuttamaan ruokavaliota.

Haluatko tietää mitkä ruoat auttavat taistelemaan virtsahappoa vastaan? Jatka lukemista!

Virtsahappoa vähentävät hedelmät

Kehon osia

Tiedämme, että usein on hankalaa syödä terveellisesti. Joskus lankeamme terveellisistä elämäntavoista ja on hankalaa tuntea olonsa hyväksi. Mutta miksi virtsahappoa erittyy kehossamme? Keho tuottaa virtsahappoa synteettisesti erilaisista ruoista, kuten prosessoiduista ruoista, anjoviksesta, lihasta, maksaruoista ja jopa sokeroiduista juomista kuten limsoista. Nämä ruoat kiteytyvät ja muodostavat sellaisen kiteen kehossasi, joka vapautuu munuaisista vereen ja liikkuu verisuonia pitkin aiheuttaen tulehduksen ja mukana tulevan kivun.

Tyypillinen oire korkeasta virtsahappotasosta on tulehdus isovarpaassa, käsissä tai polvissa. Ehkä ajattelet, että voit elää lievän tulehduskivun kanssa, mutta usein kipu vain kovenee. Sinun tulisi aina seurata lääkärisi ohjeita ja ottaa tunnollisesti määrätyt lääkkeet, mutta ruokavalio auttaa myös vähentämään oireita. Lisää muutama seuraavista ruoista päivittäiseen ruokavalioosi ja huomaa muutokset.

1. Artisokka

Artisokka

Artisokka on ehkäpä yksi parhaista kasviksista ehkäisemään virtsahappoa. Sen salaisuus piilee sen diureettisissa vaikutuksissa, jotka auttavat elimistöä poistamaan myrkkyjä ja ehkäisemään nesteiden kertymistä. Lisäksi artisokassa on paljon mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Ne ovat kuitupitoisia ja niissä on paljon proteiineja ja rasvahappoja.

Valmistaaksesi artisokkaa ja saadaksesi parhaat terveysvaikutukset, kokeile keittää niistä maukas keitto. Tarjoile tilkalla oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa.

2. Sipulit

Sipulikeitto

Pidä huoli, että sisällytät sipuleita päivittäiseen ruokavalioosi. Sipulit olivat esi-isiemme suosikkeja useiden sairauksien hoidossa. Sipuli on erinomainen ruoka vähentämään virtsahapon tasoa veressä sekä pudottamaan hyperglykemian tasoa. Se vähentää myös triglyseridejä.

Saadaksesi sipulista kaikki terveyshyödyt käyttöösi, tee näin: ota kaksi keskikokoista sipulia, kuori, pilko ja keitä ne. Kun sipuli on läpinäkyvää, poista levyltä. Siivilöi, ota neste talteen ja nauti se sitruunamehun kanssa. Nauti sitä pitkin päivää. Jäljelle jääneen sipulin voit käyttää ruoanlaitossa.

3. Kurpitsa

Kurpitsa ja siemenet

Mitä mieltä olet kurpitsasta? Se ei ole pelkästään makoisa, vaan myös terveellinen. Kurpitsa sisältää voimakkaita diureettisia vaikutuksia, jotka auttavat poistamaan virtsahappoa virtsanerityksen myötä. Tämä tarkoittaa, että kehosi itsessään poistaa haitallisia myrkkyjä. Äläkä unohda siemeniä. Paahdettuna (ilman suolaa!) niistä saa hyvän välipalan ja ne toimivat yhtä lailla taistelussa virtsahappoa vastaan.

4. Selleri

Vihreä smoothie

Et ehkä tiennyt, että sellerillä on monia hienoja terveysetuja. Tämä maukas vihannes tekee ihmeitä mille tahansa reseptille ja puhdistaa samalla verta, vähentäen ja poistaen virtsahappoa luonnollisesti. Se ei ainoastaan puhdista vertasi vaan se toimii myös painonpudotuksessa.

5. Porkkana

Porkkanamehu

Porkkana on myös erinomainen liittolainen heille, jotka koittavat kontrolloida virtsahapon tuotantoa kehossaan. Niillä saat minkä tahansa reseptin maukkaaksi, ja porkkanat poistavat kehossa muodostuvia kiteitä, jotka muodostavat virtsahappoa. Voit nauttia niitä vaikka tuoremehuna. Kokeile yhdistäen punajuuren kanssa mehupuristimessa tai tehosekoittimessa.

Muistettavia asioita:

Sinun tulisi myös muistaa, että virtsahapon tuotanto lisääntyy nauttiessasi riistaa, prosessoituja ruokia, olutta, anjoviksia, sardiineja ja muita mereneläviä. Pidä huoli, että sisällytät myös liikuntaa päivittäisiin rutiineihisi ja alat varmasti tuntemaan olosi erilaiseksi.

Lääkärin ohjeita tulee aina noudattaa, ja lisäksi sisällytä ruokavalioosi terveellisiä ruokia kuten kirsikoita ja sitrushedelmiä, kuten greippejä. Niissä on paljon C-vitamiinia, joka tärkeä osa taistelussa virtsahappoa vastaan.

UUTISIA VERKOSSA