Logo image
Logo image

Munuaisia puhdistava smoothie selleristä ja vihreästä omenasta

3 minuuttia
Selleri ja vihreä omena puhdistavat munuaisia sekä parantavat niiden toimintaa. Näistä aineksista valmistettu mehu toimii myös tulehtuneisuutta torjuvana hoitona, joten sitä kannattaa kokeilla mitä pikimmiten!
Munuaisia puhdistava smoothie selleristä ja vihreästä omenasta
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Tällä kerralla esittelyssä on herkullinen munuaisia puhdistava smoothie selleristä ja vihreästä omenasta. Lisää tämä terveellinen smoothie ruokavalioosi ja pidä huolta munuaistesi terveydestä.

Munuaisia puhdistava vaikutus

Olet varmasti jo ottanut omaksesi joitakin munuaisten terveyttä edistäviä hyviä elämäntapoja, kuten esimerkiksi runsaan vedenjuonnin sekä suolan ja sokerin vähentämisen ruokavaliossasi.

Tällä kertaa haluamme suositella erästä tehokasta lisäapua, nimittäin vitamiineja täynnä olevaa smoothieta, joka tehostaa eräitä munuaisten perustavanlaatuisista toiminnoista. Se on hyvin edullinen ja helppo valmistaa, mutta sen hyödyt ovat todella mittavat.

Oletko siis valmis kokeilemaan? Ota avuksesi selleri ja vihreä omena, jotta voisit pitää munuaisesi terveempinä herkullisella tavalla!

Selleri ja vihreä omena: munuaisia puhdistava smoothie

Some figure

Eräs asia joka kannattaa muistaa, on tämä: mitä tulee munuaisten terveyteen, ei ole riittävää, jos ainoastaan juot vettä sekä varmistat, että ruokavaliosi sisältää vain vähän natriumia.

Tämän lisäksi tarvitaan nimittäin tiettyjä vitamiineja ja suuri määrä antioksidantteja, jotka parantavat munuaisten toimintaa sekä edistävät veren kunnollista suodattumista. Siksi onkin hyvä idea syödä paljon tuoreita hedelmiä ja vihanneksia – mieluiten näiden tulisi olla luonnonmukaisesti tuotettuja aina kuin mahdollista.

Aamiaisella on merkittävä asema, sillä se on tärkeä vaihe päivästä terveyden ylläpitämiseksi, ja tämä koskee myös munuaisia ja maksaa. Aloita päiväsi smoothiella tai mehulla, jossa on runsaasti ravinteita, vitamiineja ja antioksidantteja, jotta elimistösi puhdistuisi ja jotta sen toiminnot tehostuisivat.

Seuraavassa selitämme, miksi aamuisin nauttimasi juoman tulisi sisältää juuri selleriä ja vihreää omenaa. Jatka siis lukemista ja kokeile jo huomenna!

Selleri on kyvykäs tulehtuneisuutta torjuva vihannes

Yksi kaikkein kyvykkäimmistä tulehtuneisuutta torjuvista vihanneksista on juurikin selleri. Sen sisältämät entsyymit ja mineraalit tekevät tästä tuotteesta ihanteellisen avun sellaisille potilaille, joilla on kehossa ylimääräistä virtsahappoa tai jotka kärsivät virtsatietulehduksista.

 • Selleri sisältää runsaasti vettä, mutta lisäksi siinä on runsaasti A-, B- C- ja E-vitamiineja. Siinä on myös paljon elintärkeitä mineraaleja, joita ovat muun muassa rauta, kalium, sinkki, fosfori, rikki, kupari, alumiini ja mangaani.
 • Jos juot selleristä ja vihreästä omenasta valmistettua mehua säännöllisesti, pystyt myös vähentämään kohonnutta verenpainetta sekä alentamaan kolesterolin määrää kehossasi – nämä kaksi asiaa ovat munuaistesi terveyden vihollisia.
 • Tässä tulee eräs kiintoisa fakta: sellerin siemenissä on eteerisiä öljyjä (limoneeni ja selineeni), ja sen juuri puolestaan sisältää asparagiinia. Nämä ainekset toimivat tehokkaina kiinteyttävinä ja nestettä poistavina tekijöinä, ja ne ovat ihanteellisia epäpuhtauksien poistamiseksi ja kertyneen nesteen vähentämiseksi – nämä ovat seurauksia munuaisten terveyden huononemisesta.
 • Selleriä suositellaan suuresti sappirakon ja munuaisten kivien poistamiseen, sillä se auttaa poistamaan mineraalien kertymiä kehosta.

Some figure

Vihreä omena on herkullinen munuaisia puhdistava terveystuote

Tämä resepti sisältää myös vihreän omenan, jonka kuorta ei ole poistettu. Omenoissa on pektiiniä, joka auttaa lievittämään kehon tulehtuneisuutta sekä parantaa munuaisten terveyttä.

Omenoissa on myös runsaasti liukenevaa kuitua, joka auttaa sinua tasapainottamaan luonnollisesti verensokerin tasoja sekä hillitsee kolesterolin määrää kehossasi. Omenat ovat hyvin tehokkaita kehon puhdistajia, sillä ne sisältävät runsaasti kysteiiniä.

Aivan kuten sellerikin, vihreä omena auttaa alentamaan verenpainetta. Siksi on tärkeää, että ostat sellaisia hedelmiä ja vihanneksia, jotka ovat luonnonmukaisesti tuotettuja – näin voit nauttia kaikista niiden tarjoamista loistavista hyödyistä maksimaalisesti.

Kuinka valmistat smoothien

Tarvittavat ainekset

 • 1 sellerinvarsi
 • 1 vihreä omena
 • 200 ml kasvismaitoa: riisi-, kaura- tai mantelimaitoa

Some figure

Toimi näin

 • Ensimmäiseksi sinun tulisi pestä vihreä omena ja selleri, ja sitten voit paloitella omenan neljään osaan ja poistaa sen siemenet.
 • Paloittele myös selleri palasiksi.
 • Laita sitten nämä ainekset tehosekoittimeen. Jotta voisit tehdä sekoittumisen helpommaksi, laita ensin selleri ja omena, ja sitten kuin olet saanut aikaan seoksen, lisää mukaan myös kasvismaito.
 • Jatka sekoittamista ja kaada juoma lasiin – jos haluat, voit makeuttaa smoothien laittamalla sekaan myös hiukan hunajaa. Älä kuitenkaan koskaan käytä makeuttamiseen valkoista sokeria.

Jotta voisit huolehtia munuaistesi terveydestä, tätä smoothieta on parasta nauttia kolmesta neljään kertaan viikossa, ja ajankohdan tulisi olla aamiainen.

Innostuitko – alatko parantaa munuaistesi terveyttä jo tänään sellerin ja vihreän omenan avulla? Kokeile ja nauti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Arjmandi B. The effects of apple consumption on cardiovascular health in prediabetics and type 2 diabetics. U.S. National Library of Medicine. Diciembre 2016.
 • Madhavi D, Kagan D, et al. A pilot study to evaluate the antihypertensive effect of celery extract in mild to moderate hypertensive patients. Natural Medicine Journal. Abril 2013. 5 (4).
 • Reza Tamadon M, Zahmatkesh M, et al. Administration of antioxidants in chronic kidney disease. Journal of Nephropharmacology. Enero 2015. 4 (1): 9-11.
 • Valero Gaspar T, Rodríguez Alonso P, et al. Apio. La alimentación española. Características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. Federación Española de Nutrición. Mayo 2018.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.