Logo image
Logo image

8 hyvää syytä juoda omenamehua

3 minuuttia
Omenamehu on helppo valmistaa, ja siitä on paljon hyötyä sisäiselle ja ulkoiselle terveydellesi.
8 hyvää syytä juoda omenamehua
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Omena on yksi suosituimmista hedelmistä. Se johtuu sen mausta ja monipuolisuudesta ja siitäkin, että voit juoda niistä tehtyä mehua.

Tiesitkö, että omenamehulla on monia terveyshyötyjä?

Tämä hedelmä antaa pektiiniä C- ja E-vitamiineja. Samalla se antaa myös huomattavan määrän rautaa ja kaliumia. Se on välttämätöntä, jotta kehosi toimii oikealla tavalla.

Kuinka omenamehu valmistetaan?

Seuraava resepti on erittäin helppo tapa valmistaa terveellinen juoma. Voit jopa juoda tätä aamiaiseksi. Se antaa sinulle ravintoaineita, joita tarvitset aloittaaksesi päiväsi energisesti.

Ainesosat

 • 4 omenaa (mieluiten punaisia, mutta ne voivat myös olla vihreitä)
 • 1 l vettä
 • 5 rkl sitruunamehua
 • 2 rkl orgaanista hunajaa
 • 1 tl kanelia (halutessasi)

Valmistus

 • Pese omenat hyvin ja leikkaa ne neljään osan. Poista siemenet. Voit halutessasi kuoria ne. Niiden kuoret ovat kuitenkin terveellisiä.
 • Voit valmistaa juoman mehustimessa, jolloin siitä tulee mehua: mehusta omenat ja lisää mehuun muut ainekset.
 • Voit valmistaa juoman myös tehosekoittimessa, jolloin saat paksumman juoman, smoothien: laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita niitä muutaman minuutin ajan, kunnes saat tasaisen juoman.
 • Kaada lasiin ja nauti tästä maukkaasta mehusta tai smoothiesta.

Omenamehun hyödyt

1. Se nuorentaa ihoa

Some figure
 • C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta omenamehu parantaa ja nuorentaa ihoa.
 • Siinä on myös E-vitamiinia. Se on antioksidantti, joka saa solusi toimimaan tavalla, jolla niiden pitäisikin.

Sen tuloksena luonnollinen omenamehu luo iholle kiinteyttävän vaikutuksen. Se antaa kiinteän ja terveen ihon.

2. Se huolehtii sydämestä

 • Omenamehu pitää sydämen kunnossa. Histidiini, yksi omenoiden ainesosista, toimii verenpainetta alentavana aineena. Se auttaa hallitsemaan verenpainetta.
 • Omenamehu ehkäisee myös kolesterolin kertymistä maksaan. Se estää sitä pääsemästä myöhemmin verenkiertoosi ja suojelee sydäntä.

3. Se vahvistaa lihaksia

Some figure
 • Jo yksi omena antaa suositeltavan päivittäisen määrän kaliumia. Kalium on yksi välttämättömistä ainesosista, joka saa lihakset ja hermot toimimaan normaalisti.
 • Omenamehu edistää lihasmassan muodostumista.
 • Se muuttaa myös hiilihydraatit energiaksi.

4. Se ehkäisee nivelkipua

Lihaskivut voivat alkaa hälvenemään, jos juot omenamehua säännöllisesti. Se johtuu sen korkeasta antioksidanttipitoisuudesta. Ne estävät myrkkyjä kerääntymästä niveliin.

Samaan aikaan omenamehun sisältämä kalium lisää luuntiheyttä. Sen takia tämä mehu on täydellinen ihmisille, jotka kärsivät niveltulehduksista tai reumasta, tai vain iäkkäille ihmisille yleensä.

5. Se ehkäisee peräpukamia

Some figure

Kun kehossasi ei ole tarpeeksi K-vitamiinia, on sinulla suurempi riski epätavalliseen verenvuotoon. Se voi johtua loukkaantumisista, leikkauksista tai sairauksista.

Jos kärsit tästä, on omenamehun sisältämä K-vitamiinimäärä täydellinen saamaan veresi hyytymään tavalla, jolla sen pitäisikin.

6. Se vähentää painoa ja pienentää kokoa

Vihreistä omenoista tehdyn omenamehun juominen on paras tapa pudottaa painoa. Niissä on kaiken kaikkiaan vain 80 kaloria ja runsaasti kuituja. Tämä estää sinua tuntemasta oloasi nälkäiseksi hetkeen.

Sen lisäksi suosittelemme juomaan omenamehua aamiaiseksi ja lounaaksi. Jos haluat vähentää painoa, hallitsee tämä juoma verensokeritasoa ja käynnistää aineenvaihdunnan.

Pikkuhiljaa huomaat, että hallitset paremmin ruokahaluasi.

7. Se elvyttää mielen

Some figure

Omenan sisältämät kalium, magnesium ja fosfori antavat niille kyvyn voittaa väsymys sekä henkinen ja fyysinen uupumus.

Lisäksi tässä juomassa on B12-vitamiinia. Omenamehusta saama määrä on täydellinen unettomuutta ja hermostuttavia tilanteita vastaan taistelemisessa.

8. Se taistelee hengitystietauteja vastaan

Jos kärsit astmasta tai yskästä, tai sinulla on muita hengitystievaikeuksia, kokeile omenamehua. Koska siinä on runsaasti C-vitamiinia, se lievittää keuhkoja ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Saadaksesi eniten irti näistä eduista, suosittelemme lisäämään omenamehuun runsaasti hunajaa.

Ei saa myöskään unohtaa sen lääketieteellisiä ominaisuuksia. Se parantaa yskän ja lievittää sekä kurkkua että hengitysteitä.

Mitä enää odotat? Kokeile!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Palomo GI, Yuri JAS, Moore-Carrasco R, Quilodrán PÁ, Neira EA. El consumo de manzanas contribuye a prevenir el desarrollo de enfermedades cardiovasculares y cáncer: Antecedentes epidemiológicos y mecanismos de acción. Rev Chil Nutr 2010;37(3):377-385
 • Healthline.com Potassium [Online] Available at: www.healthline.com/health/potassium
 • Casero T, Recasens I, Carrasco V y Xucla F. Dinámica de acumulación de nutrientes en manzana. Area de Postcollita. CeRTA. Universitat de Lleida (1998)
 • ESCOBAR ARELLANO  EE. Elaboración de una bebida adelgazante con sabor a manzana a base de apio (apium graveolens) y vinagre de manzana en diferentes concentraciones y endulzando con stevia (stevia rebaudiana bertoni) y miel de abeja. Universidad Téncica de Cotopaxi. Latanuga, Ecuador (2010).

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.