Logo image
Logo image

Vältä ihon löystyminen näillä ruoilla

3 minuuttia
Ihon löystymisen ehkäisemiseksi ruokavalioon tarvitaan esimerkiksi oliiveja, kuivattuja hedelmiä, kurkkua ja porkkanoita.
Vältä ihon löystyminen näillä ruoilla
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Ihon löystyminen on ongelma erityisesti käsivarsissa, vatsassa ja kasvoissa. Katso, mitkä ovat parhaat veltostumista ehkäisevät ruoat.

Mistä ihon löystyminen johtuu?

Selluliitin tavoin ihon löystyminen on painajaismainen ulkonäköpulma. Tuntuu kuin siitä ei millään pääsisi eroon lopullisesti. Ihon löystyminen on kiinteyden katoamista. Se johtuu kudoksia tukevan kollageenin ja elastiinin hupenemisesta tai heikkenemisestä.

Ihon löystymisestä kärsivät eniten yleensä kasvot (silmäluomet ja leuka), käsivarret, pakarat, reidet ja vatsa.

Ihon löystyminen voi johtua eri asioista, mutta yleisin syy on ikääntyminen. Vuosien myötä ihon kiinteyden ylläpidosta vastaavat proteiinit eivät enää toimi. Tätä ihmiskehon luonnollista prosessia nopeuttavat myös runsas ylipaino, äkillinen painonpudotus, useat raskaudet ja vähäproteiininen ruokavalio.

On tärkeää kiinnittää huomiota päivittäisiin tottumuksiin ihon veltostumisen pysäyttämiseksi tai ehkäisemiseksi. Sinun tulisi esimerkiksi noudattaa terveellistä ruokavaliota, harrastaa keskitehoista tai kovatehoista liikuntaa, välttää liiallista paikallaan pysymistä ja vältellä runsasta auringonottoa. Auringolle altistuminen edistää ryppyjen ja läiskien muodostumista.

Ihon löystymistä ehkäisevät ruoat

Löysään ihoon (käsivarsissa, vatsassa tai jaloissa) on runsaasti erilaisia hoitoja, kuten kiinteyttäviä voiteita ja sähköstimulaatiota. Paras vaihtoehto on kuitenkin terveellinen ruokavalio ja riittävä liikunta.

Seuraavia ruokia ei kannata poistaa ruokavaliosta, jos haluaa ylläpitää ihon kiinteyttä mahdollisimman paljon:

Lue myös: 7 japanilaista terveyttä edistävää tottumusta

1. Kuivatut hedelmät ja pähkinät

Some figure

Mantelit, hasselpähkinät ja pistaasit sisältävät hyödyllisiä rasvahappoja, jotka auttavat palauttamaan ihon kiinteyden ja hidastavat solujen hapettumista. Kuivatut hedelmät puolestaan tekevät ihosta kimmoisamman ja parantavat treenauksen tuloksia.

2. Sitrushedelmät

Appelsiinit ja greipit ovat kaksi sellaista hedelmää, joita tulisi syödä useammin, mikäli ihosta haluaa saada kiinteämmän. Sitrushedelmistä saa runsaasti C-vitamiinia, joka mahdollistaa kollageenintuotannon.

Lisäksi niissä on sellaisia proteiineja, joita tarvitaan ihon rypistymisen ja veltostumisen ehkäisemiseksi.

3. Kurkku

Some figure

Tämä herkullinen vihannes koostuu 96-prosenttisesti vedestä, mistä on hyötyä silloin kun pelkän veden juominen ei maita. Kurkuissa on myös entsyymejä, jotka pitävät huolta verisuonista ja kudoksista.

Kurkkua voi tietysti hyödyntää myös ulkoisesti kasvonaamioissa, jotka sekä kiinteyttävät että kosteuttavat ihoa. Leikkaa vain kurkku viipaleiksi ja levitä viipaleet kasvoille 15 minuutiksi.

4. Porkkanat

Kasvojen ihon löystymistä ilmenee yleensä 45 ikävuoden jälkeen. Sitä voi tapahtua aiemminkin, jos altistuu liialliselle auringonvalolle.

Yksi keino kumota näitä vaikutuksia on syödä raakoja porkkanoita. Tämä maukas oranssi vihannes sisältää runsaasti beetakaroteenia, ravintoainetta, joka auttaa kollageenin ja elastiinin tuotannossa ja voi auttaa ehkäisemään ihon veltostumista.

Porkkanoiden ominaisuuksia voi hyödyntää myös valmistamalla niistä naamion. Käytä kaksi kertaa viikossa ennen nukkumaanmenoa.

Ainekset:

 • 1 porkkana
 • tarvittava määrä vettä

Valmistus:

 • Kuori porkkana ja leikkaa se pieniksi palasiksi.
 • Laita porkkanapalat ja hieman vettä tehosekoittimeen.
 • Sekoita hyvin tahnaksi, ei nestemäiseksi, eli tarkista veden määrä sekoittaessasi.
 • Pese kasvot miedolla saippualla ja levitä naamio iholle.
 • Anna olla 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.
 • Levitä lopuksi kosteusvoidetta.

5. Oliivit

Some figure

Oliivit ovat ravinteikasta ruokaa, jossa on Omega-3:a ja Omega-6:ta. Ne kykenevät korjaamaan kudoksia ja parantamaan ihon terveyttä. Oliivien A-vitamiini auttaa kiinteyttämään löysää ihoa.

6. Oliiviöljy

Nyt kun mainitsimme oliivit, emme voi myöskään unohtaa listalta oliiviöljyä. Tämän kullankeltaisen öljyn nauttiminen ei ainoastaan paranna terveyttä yleisesti, vaan hyödyttää myös esteettisesti.

Siitä saa hyvänlaatuisia rasvahappoja, jotka auttavat solujen ja kudosten uudistumisessa ja hidastavat näin vanhenemista. Voit käyttää sitä kaikilla aterioilla nauttiaksesi myös sen herkullisesta mausta.

Lue tämä artikkeli: Näillä 6 kasviöljyllä saat kauniit ripset

7. Omenat

Some figure

Tämän maukkaan hedelmän kuoressa on ursolihappoa, joka vaikuttaa lihasten kasvuun, kudosten korjaantumiseen sekä kollageenin ja elastiinin muodostumiseen. Tästä syystä omenat ovat loistava apu ihon veltostumisen ehkäisemisessä.

Pyri syömään niitä raakana kuorineen. Omenoissa on vain vähän kaloreita, ne ovat täyttäviä ja sisältävät paljon vettä. Ne sopivat ihanteellisesti dieetilläkin syötäviksi, jos mielesi tekee syödä jotain aterioiden ulkopuolella.

8. Palkokasvit

Älä jätä ruokavaliosta pois myöskään palkokasveja, kikherneitä ja papuja. Niistä kaikista saa rautaa, kivennäisaineita ja foolihappoa.

Jos teet harjoituksia lihasten kiinteyttämiseksi ja ihon löystymisen ehkäisemiseksi, nämä ruoat ovat oiva valinta, sillä niistä saa lisää voimaa ja kestävyyttä treeniin. Ne auttavat myös työstettyjen alueiden palautumisessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Gomes, E. A. (2011). Radiofreqüência no tratamento da flacidez. Faculdade Ávila.
 • Segers, A. M., de Forteza, I. E., Conforti, F. Y., & Abulafia, J. (1985). Celulitis. Medicina Cutanea Ibero-Latino-Americana. https://doi.org/10.1016/S0212-5382(03)71862-7
 • American Academy of Dermatology. Many ways to firm sagging skin.www.aad.org/public/skin-hair-nails/anti-aging-skin-care/firm-sagging-skin

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.