Kaura-banaaniletut maistuvat aamiaisella!

15 maaliskuun, 2019
Sen lisäksi, että nämä kaura-banaaniletut ovat terveellinen aamiainen ja ne pitävät vatsan kylläisenä, ovat ne myös ihanteellinen tapa huolehtia painosta ja vältellä aterioiden välistä ruoanhimoa.

Kaura-banaaniletut ovat loistava ja etenkin herkullinen tapa aloittaa sunnuntaipäivä!

Aloita terveellisen aamiaisen syöminen jo tänään. Kokeile näitä helppoja ja kotitekoisia lettuja, joiden valmistukseen käytetään kauraa, banaaneja, kaakaojauhetta ja kookosöljyä. Ne ovat terveellisiä ja ravinteikkaita ja täyttävät vatsan pitäen sinut energisenä koko aamun ajan.

Lue, kuinka voit valmistaa näitä herkullisen ravinteikkaita lettuja, jotka eivät sisällä gluteenia, sokeria tai laktoosia.

Syö terveellisesti ja paranna terveyttäsi

Terveellinen ja luonnollinen aamiainen, kuten tämä resepti, voidaan valmistaa nopeasti ja helposti joka aamu. Nämä letut valmistetaan luonnollisista ja ravintopitoisista aineksista, jotka tyydyttävät erinomaisesti nälän aamuisin.

Ne tuovat välttämättömän määrän energiaa päivän aikana. Terveellisten aamiaistarvikkeiden valitseminen ei ole vain positiivinen päivittäinen tapa. Se on myös panostus terveyteen, sillä se auttaa pitkällä aikavälillä ehkäisemään sairauksia ja muita ongelmia.

Vältä sokerin, huonolaatuisen rasvan, hienojen jauhojen sekä muiden prosessoitujen ruokien syömistä. Tulet huomaamaan kuinka miellyttävää oman aamiaisen päivittäin valmistaminen on.

Kaura-banaaniletut: ainesosat

Katsotaanpa tarkemmin näiden lettujen ainesosia ja niiden hyötyjä terveydellemme:

Kaura

maito ja kaura

Kaura on paras viljatuote jota voit syödä aamiaiseksi, sillä siitä saa suuren määrän hiilihydraatteja, proteiinia ja kuitua. Se on erittäin ravinteikas ja energiaa antava ruoka, joka parantaa ruoansulatusta, suoliston toimintaa ja samaan aikaan myös tasapainottaa hermojärjestelmää. Tämä on hyvä valinta itsesi rauhoittamiseksi, silloin kun tunnet olosi ahdistuneeksi, masentuneeksi tai ärtyneeksi.

Kaura on hyödyllinen painonpudotuksessa sen verensokeritason säätelykyvyn ansiosta. Tästä johtuen voit välttää aterioiden välistä makeanhimoa tai välipalan syöntiä.

Haluatko lukea lisää? 6 parasta hedelmää elimistön puhdistamiseksi

Banaani

läjä banaaneita

Banaanit ovat terveellisiä hedelmiä, joissa on runsaasti hiilihydraatteja, A-, B6- ja C-vitamiinia, foolihappoa sekä mineraaleja kuten kaliumia ja magnesiumia. Lisäksi banaanit sisältävät paljon kuitua. Tämä herkullinen hedelmä antaa paljon energiaa, alentaa korkeaa verenpainetta sekä rentouttaa lihas- ja hermojärjestelmät. Banaanit lisäävät myös luonnollista makeutta mihin tahansa reseptiin. Siten tulet käyttämään vähemmän sokeria.

Kaakao

Puhdas, tumma suklaa tai kaakao on lääkinnällinen ruoka, jolla on monia terveyshyötyjä, toisin kuin tavallisella kaupasta saatavalla suklaalla. Se sisältää tehokkaita antioksidantteja ja se on piriste, joka vahvistaa aivojen toimintaa ja mielentilaa.

Kaakao alentaa myös kolesterolitasoa ja huolehtii sydämestä, lievittää stressiä ja parantaa libidoa luonnollisella tavalla. Tämä muinainen ruoka tyydyttää suklaahimon antaen samalla kaikkia yllä mainittuja etuja.

Muistathan käyttää aitoa, tummaa kaakaojauhetta johon ei ole lisätty sokeria!

Kookosöljy

kaura-banaaniletut valmistetaan kookosöljystä

Sinun ei pitäisi poistaa täysin kaikkia rasvoja ruokavaliostasi. Sinun pitäisi vältellä niitä rasvoja, jotka ovat haitallisia terveydellesi ja aiheuttavat painonnousua. Ekstraneitsytkookosöljy on terveellinen rasva, joka auttaa sinua ylläpitämään hyvän kehonpainon poistaen samalla vyötärölle kerääntyvän rasvan. Se myös nopeuttaa aineenvaihduntaa, jotta kilojen polttaminen olisi helpompaa.

Kookosöljy on myös herkullista. Se on pehmeää ja trooppista ja yksi terveellisimmistä rasvoista, joita tyypillisissä resepteissä voidaan käyttää, sillä se kestää korkeita lämpötiloja.

Lue myös tämä artikkeli: Näin käytät kookosöljyä kauneudenhoidossa

Kaura-banaaniletut: ohje

Ainesosat

 • 1 kananmuna
 • 100 ml vettä, maitoa tai kasvimaitoa
 • 1 rkl vaniljauutetta
 • 2 rkl ruskeaa sokeria
 • 2 rkl ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 90 g kaurahiutaleita
 • 2 kypsää banaania
 • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus

Tehosekoitin on helpoin tapa lettujen valmistamiseksi. Voit myös valmistaa ne käsin:

 • Vatkaa kananmuna hyvin ja lisää maito tai vesi, vaniljauute, ruskea sokeri ja kookosöljy. Sekoita hyvin.
 • Lisää kypsät banaanit seokseen ja murskaa ne haarukalla.
 • Kun taikina on valmis, voit paistaa pannukakkuja pannulla pienessä määrässä öljyä noin viiden minuutin ajan. Käännä vain kerran, jotta ne eivät pala.

Nauti terveellisemmästä aamiaisesta, ja kuorruta nämä kaura-banaaniletut eri tavoin joka päivä: omatekoisella omenahillolla, voilla, pähkinöillä, jogurtilla, kanelilla ja niin edelleen.