6 parasta hedelmää elimistön puhdistamiseksi

Lisäämällä nämä hedelmät ruokavalioosi pystyt helpommin tehostamaan ruoansulatustasi sekä puhdistamaan kehoasi liiallisista myrkyllisistä aineista, joita saat ravinnostasi.
6 parasta hedelmää elimistön puhdistamiseksi
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On aika ryhtyä taistelemaan niitä myrkyllisiä aineita vastaan, joita kehoosi on kertynyt ajan kuluessa! Sinullakin saattaa olla sellaisia huonoja tapoja, jotka ovat jo vuosien ajan myrkyttäneet kehoasi. On olemassa monta hyvää hedelmää elimistön puhdistamiseksi, sillä ne poistavat myrkyllisiä aineita kehosta tehokkaasti.

Kun kehosi toimii kellon ympäri liian ruoan sekä ravinnosta saamasi ylimääräisen sokerin ja alkoholin käsittelemiseksi, sinun tulee antaa itsellesi enemmän ravinteita jotta voisit vähentää sitä rasitusta jonka olet pakottanut kehosi käymään läpi.

Onneksi tähän ei tarvita mitään tiukkaa suunnitelmaa tai kalliita lisäravinteita, sillä ongelmaa voidaan hoitaa tehokkaasti luonnollisin ja vaivattomin keinoin.

Kuusi parasta hedelmää elimistön puhdistamiseksi

Vaikka erityisesti lomien aikana ruokavalio onkin usein jotain muuta kuin täydellinen, eräiden terveellisten hedelmien määrää lisäämällä pystyt stimuloimaan kehosi luonnollista puhdistumista myrkyllisistä aineista.

Haluatko tietää lisää tällaisista hedelmistä? Nyt esittelemme kuusi parasta hedelmää elimistön puhdistamiseksi, joten jatka lukemista jos terveyden kohentaminen luonnollisesti kiinnostaa sinua!

1. Sitruuna

koita tätä hedelmää elimistön puhdistamiseksi: sitruuna

Sitruuna on yksi parhaista hedelmistä kehon puhdistamiseksi myrkyistä. Se parantaa ruoansulatusta sekä edistää munuaisten terveyttä.

 • Sitruunan sisältämä C-vitamiini auttaa tehostamaan kehon luonnollista vastustuskykyä etenkin silloin, kun olet juonut alkoholia.
 • Tämä hedelmä on hiukan emäksisyyttä lisäävä, ja se vähentää epäterveellisten ruokien aiheuttamaa happoisuutta kehossa.
 • Sen antioksidantit suojaavat kudoksiasi myrkyllisten aineiden haitallisilta vaikutuksilta sekä auttavat rasvan käsittelyä ruoansulatuksessa.

2. Guava

Kun syöt guavaa sellaisenaan tai nautit siitä valmistettua mehua, pystyt stimuloimaan maksan ja munuaisten toimintaa, mikä auttaa poistamaan kaikki ne jätteet joita kyseiset elimet saattavat kerryttää.

 • Tämä hedelmä sisältää enemmän C-vitamiinia kuin mikään muu, minkä vuoksi se on äärimmäisen hyvä apu vastustuskyvyn parantamiseksi.
 • Se tarjoaa suuren määrän kuitua, joka parantaa ruoansulatusta sekä edistää tervettä suoliston toimintaa.
 • Se vähentää liiallista vatsan happojen tuotantoa, ja se auttaa myös vähentämään huonon ruoansulatuksen oireita.
 • Se on ihanteellinen tuote krapulan hoidossa, sillä se lisää energiaa sekä helpottaa myrkyllisten aineiden käsittelyä aineenvaihdunnassa.

3. Greippi

koita tätä hedelmää elimistön puhdistamiseksi: greippi

Greippi on erittäin hyvin tunnettu sen nestettä poistavista ja antioksidanttisista vaikutuksista, kuten myös sen tulehdusta torjuvista ominaisuuksista. Se sisältää vain vähän kaloreita, ja tämä hedelmä onkin ollut käytössä jo pitkään myös sen hoikistavien vaikutusten ansioista.

Mitä moni ei kuitenkaan tiedä on se, että greippi on myös yksi parhaista ruoista verenkierron puhdistamiseksi.

 • Se sisältää antioksidantteja jotka parantavat munuaisten toimintaa, ja se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita virtsan kautta.
 • Se myös antaa suojaa soluille hapettumisen rasitusta vastaan sekä estää epätasapainoa kehon tulehdusprosesseja koskien.
 • Sen hyvä annos kuitua parantaa ruoansulatusta sekä estää kaikkea sitä epämukavuutta jota aiheutuu kun syömme epäterveellisesti tai liikaa.

4. Meloni

Useimmat melonit koostuvat lähes täysin vedestä. Tämä ominaisuus, kuten myös niiden sisältämät antioksidantit, tekevät meloneista sekä puhdistavan että ruoansulatusta edistävän tuotteen.

 • Melonin nestettä poistava vaikutus torjuu nesteen kertymistä sekä helpottaa kuona-aineiden poistumista virtsan kautta.
 • Meloni sisältää B-monivitamiineja, jotka ovat tarpeellisia helpottamaan oloa kun olemme syöneet liikaa.
 • Sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit torjuvat sitä ravinteiden menetystä joka aiheutuu alkoholinjuonnin seurauksena ilmenevästä nesteiden puutteesta.
 • Melonin avulla ruoansulatus kohenee ja liiallinen happojen tuotanto vähenee.

5. Vihreä omena

vihreä omena

Kun syöt omenan päivässä, pystyt edistämään kehosi luonnollista puhdistumista.

 • Vihreä omena on tärkeä antioksidanttien sekä elintärkeiden mineraalien lähde. Ne parantavat maksan, munuaisten ja paksusuolen toimintaa, mikä auttaa takaamaan kunnollisen jätteen poistumisen kehosta.
 • Se sisältää suuren määrän kuitua, jota on etenkin vihreän omenan kuoressa. Tämä ominaisuus auttaa parantamaan ruoansulatusta.
 • Omenan sisältämä orgaaninen happo säätelee vatsan pH-tasoa sekä estää närästystä.

6. Luumu

Yhdistelmä liikaa ruokaa ja alkoholia voi vaikuttaa negatiivisesti ihmisen ruoansulatukseen.

Koska luumut sisältävät runsaasti ravinnekuitua, ne pystyvät stimuloimaan suolistoa ja ne auttavat välttämään tukoksia.

 • Antioksidantit antavat suojaa soluille myrkyllisten aineiden vaikutuksia vastaan, kun näitä on tullut kehoon ruoasta ja alkoholista.
 • Ne “ruokkivat” suoliston bakteerikasvustoa sekä parantavat vastustuskykyä.
 • Luumuilla on mieto tulehtuneisuutta torjuva vaikutus, mikä auttaa torjumaan vatsan turpoamista.
 • Lopuksi vielä sellainen hyöty, että ne antavat keholle energiaa silloin, kun olet viettänyt monta huonoa yötä ja kun elintapasi ovat olleet huonot.

Ovatko nämä terveelliset hedelmät jo osa ruokavaliotasi? Jos et vielä ole alkanut syödä niitä säännöllisesti, kokeile niitä ja ala nauttia niiden tarjoamista monista hyödyistä – nämä kuusi hedelmää ovat parhaat valinnat silloin, kun haluat puhdistaa kehoasi tehokkaasti ja luonnollisesti.

Muista samalla myös välttää liian suuria annoksia ruokaa ja ahmimista, ja lisäksi juo aina runsaasti vettä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
4 eksoottista hedelmää ja vihannesta, joita et luultavasti ole nähnyt
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
4 eksoottista hedelmää ja vihannesta, joita et luultavasti ole nähnyt

On olemassa loppumaton lista eri hedelmä- ja vihanneslajikkeita. Nyt esittelyssä onkin muutamia eksoottisia hedelmiä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Asif, M., & Khodadadi, E. (2013). Medicinal uses and chemistry of flavonoid contents of some common edible tropical plants. Journal of Paramedical Sciences (JPS). https://doi.org/10.22037/jps.v4i3.4648
 • Cienfuegos A. Secreción gástrica e inhibidores de la bomba de protones. Educación Médica Continuada. 2010.
 • Sen, C. K. (2001). Antioxidants in Exercise Nutrition. Sports Medicine. https://doi.org/10.2165/00007256-200131130-00001

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.