Kotitekoinen inkivääriöljy kivun lievittämiseen

huhtikuu 20, 2019
Tällä inkivääriöljyllä on kipua ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ulkoisesti tai sisäisesti käytettynä.

Tämä kotitekoinen inkivääriöljy on yksi parhaista kotikonsteista kivun lievittämiseen, mikä johtuu sen sisältämien ainesosien ominaisuuksista. Se on tehokas tulehdusta lievittävä, kipua hillitsevä ja diureettinen hoito. Se parantaa muun muassa verenkiertoa ja hoitaa ruoansulatusongelmia.

Inkiväärillä on myös uudistavia ominaisuuksia ja se toimii lemmenrohtona. Sitä käytetään monien eri aterioiden maustamiseen. Joskus sitä käytetään myös ilmanraikastimena johtuen sen ainutlaatuisesta tuoksusta.

Mineraalit, vitamiinit ja gingeroli

Inkivääri on kalsiumin, eteeristen öljyjen, aminohappojen, fosforin sekä B- ja C-vitamiinien lähde, joten se tehostaa immuunijärjestelmää. Sen aktiivinen ainesosa gingeroli voi jopa vähentää munasarja- ja paksusuolisyövän riskiä. Inkivääri irrottaa myös tehokkaasti limaa keuhkoputkentulehduksessa, astmassa, flunssassa ja muissa hengityselinten sairauksissa.

Jos haluat lopettaa särkylääkkeiden käytön, tämä inkivääriöljy on ihanteellinen vaihtoehto kivun lievittämiseen. Diureettisten ominaisuuksiensa ansiosta se poistaa liiallisia nesteitä nivelistä, vähentäen näin tulehdusta.

Inkivääri: ihanteellinen vatsalle ja suolistolle

Inkivääri avustaa dyspepsian, ilmavaivojen, vatsakipujen ja ruoansulatushäiriöiden hoidossa. Inkivääriöljy on täydellinen ruokamyrkytyksessä, suolistotulehduksissa ja jopa bakteeripunataudissa.

Inkivääriöljy kivun lievittämiseen

Inkiväärillä on monia hyötyjä terveydelle

Ainekset

 • 150 g hyvin tuoretta inkivääriä
 • 2,5 dl oliiviöljyä

Tutustu: Näin valmistat yskänlääkettä inkivääristä

Ohjeet

 • Pese inkivääri hyvin ja anna sen kuivua kaksi tuntia.
 • Laita oliiviöljyä paistinpannulle.
 • Paloittele inkivääri ja raasta se kuorineen.
 • Laita inkivääri pannulle oliiviöljyyn ja sekoita hyvin.
 • Esilämmitä uuni 150 celsiusasteeseen.
 • Paista seosta kaksi tuntia uunissa.
 • Kun seos jäähtyy, siivilöi kankaan avulla inkivääripalaset pois. Siivilöi kunnolla niin, ettei kankaaseen jää yhtään öljyä.
 • Säilö inkivääriöljy pulloihin viileään, kuivaan paikkaan. Öljy säilyy kuusi kuukautta.

Useita käyttötapoja

On tärkeää ottaa oikea määrä tätä öljyä kivun lievittämiseen; annostus riippuu vaivasta.

Siitä on apua useisiin eri vaivoihin, ja lisäksi sen tuoksu karkottaa hyttysiä ja muita tauteja levittäviä hyönteisiä.

Inkivääriöljy tehoaa niveltulehdukseen ja lihaskipuihin

Inkivääriöljy tehoaa niveltulehdukseen

Antaaksesi energiaa keholle ja mielelle voit nauttia tätä öljyä kahdesta kolmeen tippaa päivässä. Jos haluat lievittää niveltulehdusta tai lihas- ja selkäkipua, hiero kahdesta kolmeen tippaa hoidettavalle alueelle. Suosittelemme myös nauttimaan sisäisesti kolme tippaa päivässä.

Lue tämä artikkeli: Hoida nivelreumaa ja elä elämääsi kuten ennen

Ilmavaivoista keuhkoputkentulehdukseen

 • Jos kärsit ripulista tai ilmavaivoista, hiero yksi tippa vatsaan.
 • Jos sinulla on kurkku- tai poskiontelokipua, suosittelemme hengittämään sisään kolme tippaa diffuusorin kautta. Inkivääriöljy auttaa hoitamaan keuhkoputkentulehdusta, astmaa, yskää, hengenahdistusta ja flunssaa. Se voi auttaa poistamaan myös limaa keuhkoista ja kurkusta.
 • Kauneudenhoitoon levitä kolme tippaa hoidettaville alueille; tämä häivyttää ryppyjä ja raskausarpia. Inkiväärin uudistavat ominaisuudet korjaavat vaurioitunutta ihoa.

Inkivääriöljy taistelee korkeaa kolesterolia ja korkeaa verenpainetta vastaan

Inkivääriöljyn nauttiminen sisäisesti vähentää korkean verenpaineen riskiä. Se auttaa myös huonoon kolesteroliin (LDL) ja alentaa verihyytymien ja ateroskleroosin riskiä. Tämä on ihanteellista sydänsairauksien hoidossa.

Inkivääriöljyllä on myös muita hyötyjä. Jos sitä nauttii kahdesta neljään tippaa päivässä säännöllisesti, se voi auttaa vähentämään kroonisten sairauksien riskiä.

Lukemattomat hyödyt

Kuten näet, inkiväärillä on monia hyötyjä. Se on tehokas luontaishoito moniin eri vaivoihin. Sen antioksidantit, vitamiinit ja mineraalit tekevät siitä ihanteellisen avun terveyden hoitoon.

Tämän kipua lievittävän inkivääriöljyn valmistaminen on mahtava terveysteko. Voit valmistaa sitä kotona helposti yleisesti käytetyistä ainesosista, jotka on helppo löytää ruokakaupasta.

 • Rhode, J., Fogoros, S., Zick, S., Wahl, H., Griffith, K. A., Huang, J., & Rebecca, J. R. (2007). Ginger inhibits cell growth and modulates angiogenic factors in ovarian cancer cells. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-7-44
 • Jeong, C. H., Bode, A. M., Pugliese, A., Cho, Y. Y., Kim, H. G., Shim, J. H., … Dong, Z. (2009). [6]-Gingerol suppresses colon cancer growth by targeting leukotriene A 4 hydrolase. Cancer Research. https://doi.org/10.1158/0008-5472.CAN-09-0491