Logo image
Logo image

Kehoa puhdistava juoma inkivääristä, omenasta ja sitruunasta

3 minuuttia
Myrkkyjen kertymisellä kehoon voi olla terveydelle haitallisia seurauksia. Siksi satunnaiset kehoa puhdistavat kuurit ovat tärkeä osa kehomme yleisen hyvinvoinnin ylläpitoa.
Kehoa puhdistava juoma inkivääristä, omenasta ja sitruunasta
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Erilaisten kuona-aineiden ja myrkkyjen leviäminen elimistössä voi aiheuttaa häiriöitä monissa tärkeissä elimissä, jolloin elimistön puhdistuskuuri eli detox-kuuri voi auttaa palauttamaan muun muassa maksan, munuaisten ja verenkierron normaalia toimintaa. Seuraava kehoa puhdistava juoma inkivääristä, omenasta ja sitruunasta on edullinen ja helppo valmistaa sekä auttaa sinua samalla pitämään parempaa huolta kehosi hyvinvoinnista.

Mistä kehon myrkkyjen kerääntyminen johtuu?

Kaikki me olemme alttiita kehon myrkkyjen kerääntymiselle. Liiallinen kahvin, alkoholin, rasvassa paistettujen ja prosessoitujen elintarvikkeiden kuluttaminen sekä ilmansaasteet ja jopa jotkut lääkkeet vaikuttavat yhtälailla solujen toimintaan.

Elimistöllä on monia eri tapoja kertoa meille, kun kehossamme ei ole kaikki hyvin. Väsymyksen, heikkouden ja laiskuuden tunne sekä ummetus ja hengitysvaikeudet voivat kaikki olla oireita kehoon kertyneistä myrkyistä ja pahimmassa tapauksessa viitteitä jopa vakavammastakin sairaudesta.

Lisäksi jopa oma elimistömme voi kehittää kehon toimintojen vastaisia myrkkyjä esimerkiksi liiallisten työpaineiden, stressin tai masennuksen seurauksena. Myös traagiset tapahtumat elämässämme kuten läheisen kuolema, onnettomuus tai muut vakavat uutiset voivat johtaa emotionaalisesti epävakaan elimistön terveyden heikentymiseen.

Myrkkyjä löytyy useista elintarvikkeista

Myrkkyjä löytyy lähes kaikista kuluttamistamme elintarvikkeista, toiset sisältävät niitä enemmän ja toiset taas vähemmän. Maksan tehtävänä onkin niiden poistaminen elimistöstä pilkkomalla ja sulattamalla myrkyt, tai toiselta nimeltään lipopolysakkaridit, yksinkertaisiksi vesiliukoisiksi aineiksi, jotka lopuksi poistuvat luonnollisesti nesteiden mukana pois kehosta.

Oli maksa sitten kuinka tehokas ja terve tahansa, se ei kuitenkaan aina kykene pilkkomaan ja sulattamaan kaikkia ylimääräisiä kuona-aineita ja myrkkyjä, joita kehoon epäterveellisten elämäntapojen myötä kertyy, jolloin kehoa puhdistava kuuri voi olla tarpeen. Kerääntyneiden kuona-aineiden ja myrkkyjen poistamiseksi olisi suositeltavaa suorittaa kehoa puhdistava kuuri kerran vuodessa.

Tutustu aiheeseen lisää: Kotihoidot munuaisten puhdistamiseksi

Miten valmistetaan kehoa puhdistava juoma inkivääristä, omenasta ja sitruunasta?

Laaja-alaisten kehon puhdistukseen suunnattujen hoitojen ja kuurien joukosta esiin nousevat eritoten detox-juomat. Lisäämällä näihin juomiin vielä terveyttä edistäviä hedelmiä ja lääkekasveja, lopputuloksena on tehokas keino kehon myrkkyjen kertymistä vastaan.

Some figure

Tämä inkivääristä, omenasta ja sitruunasta valmistettava kehoa puhdistava detox-juoma toimii erinomaisena apuna ylimääräisten kuona-aineiden ja myrkkyjen poistamisessa.

Ainekset

 • 2 isoa vihreää omenaa
 • 1 iso sitruuna
 • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
 • Vettä
 • Jäitä

Valmistus

 • Pese huolellisesti omenat ja sitruuna.
 • Leikkaa omenat pieniksi paloiksi ja laita ne tehosekoittimeen.
 • Lisää omenan sekaan tuorepuristettu sitruunamehu ja raastettu inkivääri ja sekoita tehosekoittimessa ainekset kevyesti keskenään. Laita mukaan sen verran vettä kuin itse haluat, riippuen kuinka paksua haluat juoman olevan.
 • Tarjoile detox-juoma runsaan jään kanssa tasoittamaan inkiväärin pistelevää makua. Jään voi laittaa myös tehosekoittimeen, jolloin se murskaantuu juoman joukkoon.

Suosittelemme nauttimaan tätä detox-juomaa ennen aamiaista, jotta kehon puhdistautuminen ja myrkkyjen poisto tapahtuisivat mahdollisimman tehokkaasti.

Toinen tapa valmistaa kehoa puhdistava juoma inkivääristä, omenasta ja sitruunasta

Ainekset

 • 3 pientä vihreää omenaa
 • Raastettu sitruunankuori
 • 2 rkl tuoretta raastettua inkivääriä

Valmistus

 • Valmista omenamehu puristamalla omenat mehulingossa.
 • Lisää raastettu inkivääri, tuore omenamehu ja sitruunankuori tehosekoittimeen ja sekoita ainekset keskenään.
 • Nauti juoma huoneenlämpöisenä. 

Suosittelemme nauttimaan tätä detox-juomaa erityisesti paaston aikana.

Inkivääristä, omenasta ja sitruunasta valmistetun detox-juoman terveysvaikutukset

Kehon puhdistamisen lisäksi tämä inkivääristä, omenasta ja sitruunasta valmistettu detox-juoma omaa monipuolisia terveysvaikutuksia:

Some figure

 • Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka parantaa kehon luontaista vastustuskykyä ja ehkäisee vilustumista ja siihen liittyviä oireita. Kehoa puhdistavien ja myrkkyjä neutraloivien ominaisuuksiensa lisäksi sitruunasta on tullut lähes kiistaton osa detox-juomia. 
 • Omena sisältää suuren määrän kversetiiniä, joka on voimakas luonnon antioksidantti ja flavonoidi. Kversetiinin antioksidantit taistelevat vapaiden radikaalien lisääntymistä vastaan, jolloin myös ihon ennenaikainen vanhentuminen hidastuu. Omena on toisin sanoen yksi kasvikunnan monipuolisimmista terveysvaikutteisista hedelmistä.
 • Sitruunasta, omenasta ja inkivääristä valmistettu detox-juoma on siis täydellinen sekoitus kehoa puhdistavia ja myrkkyjä eliminoivia ominaisuuksia. Lisäksi näiden kolmen superruoan yhdistelmä auttaa vahvistamaan kehon luonnollista vastustuskykyä.

Sinua voi myös kiinnostaa: Kuukauden puhdistuskuuri: sitruuna, selleri ja vihreä omena

Tämän detox-juoman terveysvaikutukset eivät suinkaan pääty tähän, sillä kaikkien yllämainittujen terveysvaikutusten lisäksi omena ja inkivääri toimivat myös tehokkaana apuna ruoansulatusvaivoista kuten hitaasta ruoansulatuksesta ja ummetuksesta kärsiville. Lisäksi runsas omenan ja inkiväärin nauttiminen laskee kolesterolitasoja ja rasvasolujen määrää niin rasvakudoksessa kuin verenkierrossa.

Inkivääristä, omenasta ja sitruunasta valmistettu detox-juoma on erinomainen vaihtoehto sekä täydentämään satunnaisia paastoja että säännöllisesti nautittavaksi juomaksi ennen aamiaista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Barreiro González G. Las enfermedades del trabajo: Nuevos riesgos psicosociales y su valoración en el derecho de la protección social. Universidad de León (2006)
 • Eresdeportista.com Te damos 10 razones para dejar de beber café por la mañana. [Online] Available at: eresdeportista.com/dieta-nutricion/te-damos-10-razones-para-dejar-de-beber-cafe-por-la-manana/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.