Logo image
Logo image

Parhaat hedelmät litteän vatsan saamiseksi

3 minuuttia
Raskaan aterian jälkeen kannattaa syödä vähän ananasta painonpudotuksen tueksi. Sen korkean kuitu- ja bromelaiinipitoisuuden ansiosta ananas auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä.
Parhaat hedelmät litteän vatsan saamiseksi
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Kukapa ei haluaisi litteää vatsaa – ei pelkästään terveyssyistä vaan esteettisistä myös. Tunnemme olomme paremmaksi vaatteissamme, vartalomme näyttävät paremmalta ja meillä on terveellisempi ulkonäkö ja olo kokonaisvaltaisesti. Mutta kuinka saavutamme tämän tavoitteen? Vaivannäöllä ja syömällä oikeita hedelmiä. Näytämme sinulle mitä ne ovat.

Kuinka hedelmät voivat auttaa minua saamaan litteän vatsan?

Ihan ensiksi, yksi asia pitää tehdä selväksi, jonka ravitsemusasiantuntijat voivat jo entuudestaan kertoa meille: ei ole mahdollista saada litteää vatsaa 24 tuntia vuorokaudessa. Jotkut ruoat tekevät vatsan hieman turvonneeksi  ja joskus ruoansulatusprosessimme voi aiheuttaa hieman pullottavan vatsan. Mutta jos hallitset ruokavaliotasi, voit poistaa jonkin verran vatsan alueen rasvasta.

Tiedät varmasti jo, että sinun täytyy juoda runsaasti vettä, rajoittaa eläinrasvan saantia sekä käsiteltyjen jauhojen ja suolan kulutusta… Kaikki nuo asiat eivät ainoastaan kerää painoa, vaan myös nestettä kehoon. Mutta mennäänpä takaisin hedelmiin. Kuinka ne voivat auttaa?

Hedelmät edistävät lämpösäätelyaktiivisuutta kehossa. Tämä polttaa rasvaa, edistää terveellistä ja säännöllistä ulostamista ja auttaa kehoa poistamaan myrkkyjä. Jotkut hedelmät jopa edistävät lipidien poistoa. Eräät hedelmät sisältävät todella terveellisiä kuituja, jotka voivat ehkäistä vatsan tulehduksia ja flavonoidien ansiosta ne voivat auttaa polttamaan rasvaa ja pudottamaan painoa. Niinpä hedelmät edistävät terveyttämme ja auttavat saamaan litteämmän vatsan.

Voit nauttia hedelmiä luonnollisen mehun muodossa, siivutettuina aamupalaan tai jopa salaateissa lounaalla. Ne tarjoavat vitamiineja ja mineraaleja ja ovat luonnollinen keino parantamaan päivittäistä hyvinvointiasi. Joko kiinnitit huomiosi? Hyvä!

Hedelmät, jotka auttavat saamaan litteämmän vatsan

1. Vihreän omenan hyödyt

Some figure
tämä vihreä omena tarjoaa loistavia rasvaa vastaan taistelevia ominaisuuksia.

Kyseisen tutkimuksen mukaan vihreät omenat tarjoavat meille vitamiineja ja polyfenolia vähälukuisella hiilihydraattimäärällä. Olisi hyvä syödä niitä kaksi päivässä – täydellinen “tien-päällä”-ruoka, joka vie sinut lähemmäs litteää vatsaa.

2. Energisoivat banaanit

Some figure

Banaanit, joissa on runsaasti kaliumia, auttavat tasapainottamaan kehon vesipitoisuutta ehkäisten natriumin ottoa.

Niin se on. Monet ihmiset ajattelevat että banaanit lihottavat, mutta se ei ole totta. On parasta syödä banaani joka päivä, varsinkin aamulla tai illalla. Niissä on runsaasti kaliumia ja ne auttavat tasapainottamaan kehon natrium-tasoja. Kaikki tämä vastustaa nesteen kertymistä ja tekee olosi kevyemmäksi. Älä epäröi kokeilla yhtä tänään!

3. Papaijan tulehdusta helpottavat vaikutukset

Some figure

Syötkö intohimoisesti papaijaa? Vai etkö syö sitä ollenkaan? Sen lisäksi että papaija tarjoaa meille korkean annoksen C-vitamiinia, sillä on myös uskomattomat antitulehdukselliset ominaisuudet. Se auttaa puhdistamaan suolistoa, poistamaan myrkkyjä, tasapainottamaan kehoa yleisesti ja parantamaan ruoansulatusta. Voit syödä sitä lounaalla salaatissa koska se sopii hyvin muiden hedelmien kanssa, kuten mansikoiden tai kiivien. Se on herkullinen hedelmä joka auttaa pyrkimyksissäsi kohti litteää vatsaa.

4. Marjat

Some figure
karhunvatukoita, vadelmia, mustikoita tai mansikoita, tartu niihin – terveytesi kiittää sinua ja vatsasi littenee.

Marjojen salaisuus on niiden ruoansulatusjärjestelmää ja suolistoa suojelevat ja parantavat vaikutukset. Ne auttavat ehkäisemään infektioita ja tulehduksia, helpottavat ruoansulatusta ja edistävät terveellistä suolistokasvistoa. Niillä on myös parantava vaikutus virtsarakossa ja ne auttavat meitä pudottamaan painoa puhdistaen ja suojellen meitä sisältä.

5. Sitruunan hyödyt

Some figure

Olet varmasti tietoinen siitä, miten mahtava sitruuna on terveydelle. Suosittelemme etenkin paastotessa juomaan sitruunamehua sekoitettuna lasilliseen vettä. Se on yksinkertainen piristys, joka auttaa puhdistamaan kehoa sisältä ja poistamaan myrkkyjä, polttamaan rasvaa sekä tarjoaa C-vitamiinia ja vahvistaa vastustuskykyä. Sitruunaa ei pidä unohtaa!

6. Terveellinen ananas

Some figure

Tämä on loistava litteän vatsan ystävä. Ananakset sisältävät korkean määrän bromelaiinia. Tiesitkö miksi tämä entsyymi on hyväksi sinulle? Se auttaa imemään proteiinia, tarjoten keholle korkean määrän liukenematonta kuitua joka auttaa poistamaan myrkkyjä ja edistämään suoliston terveyttä. Se on herkullinen hedelmä jonka voit syödä kokonaisena tai juoda mehuna. Ananas on oikea luonnonihme, josta kaikki voivat hyötyä!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Swift DL, McGee JE, Earnest CP, Carlisle E, Nygard M, Johannsen NM. The Effects of Exercise and Physical Activity on Weight Loss and Maintenance. Prog Cardiovasc Dis. 2018 Jul-Aug;61(2):206-213. doi: 10.1016/j.pcad.2018.07.014. Epub 2018 Jul 9. PMID: 30003901.
  • Perales-García A., Estévez Martínez I., Urrialde R., Hidratación: determinados aspectos básicos para el desarrollo científico técnico en el campo de la nutrición. Nutrición Hospitalaria, 2016.
  • Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: an overview. J Nutr Sci. 2016 Dec 29;5:e47. doi: 10.1017/jns.2016.41. PMID: 28620474; PMCID: PMC5465813.

 

 

 


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.