6 syytä miksi et pääse eroon vatsarasvasta

Usko tai älä, vähäkaloristen virvoitusjuomien juominen ei todellakaan auta sinua pudottamaan painoasi, vaan ne voivat itse asiassa lisätä vatsarasvan määrää ja saada vyötärönympäryksesi suuremmaksi ylipäätään.

Saatat siis kysyä: kuinka vatsarasvasta pääsee lopullisesti eroon? Olet luultavasti jo yrittänyt kaikkea mahdollista mieleesi tulevaa ja tusinoittain erilaisia ruokavalioita, liikuntaa uupumukseen asti ja juonut reilusti vettä… ja silti, vyötärösi on vieläkin samoissa mitoissa.

Miksi tämä tapahtuu sinulle? Miksi et yrityksistäsi huolimatta pääse eroon vatsarasvasta? Tämän päivän artikkelissa selitämme tämän turhautumisen aiheuttajan ja annamme muutamia vinkkejä jotka auttavat sinua edistymään.

1. Yrität poistaa kaiken rasvan ruokavaliostasi

Halkaistu avokado

Mitä painonpudotukseen tulee, sinusta saattaa tuntua että on tarpeen päästä kokonaan eroon kiusauksesta syödä rasvaisia ruokia. Mutta uskotko että se on todella hyväksi sinulle? Onko toimiva ajatus hankkiutua eroon kaikista mahdollisista rasvaa sisältävistä ruoista? Ei. Erehdyt, ja selitämme miksi.

 • Jotkut rasvat ovat tarpeellisia ja jopa välttämättömiä elimistösi normaalille toiminnalle, esimerkiksi tyydyttymättömät rasvahapot.
 • Ihmiset yleensä päätyvät korvaamaan rasvat hiilihydraateilla, ja pitkällä tähtäimellä tämä ei ollenkaan auta pääsemään eroon vatsarasvasta.
 • Pudottaaksesi painoa tarvitset riittävän määrän rasvahappoja tai niin kutsuttuja ”terveellisiä rasvoja”, joita on esimerkiksi avokadossa, oliiviöljyssä ja pähkinöissä. Näiden syöminen päivittäin auttaa sinua itse asiassa pudottamaan painoa ja lisäksi… ne saavat olosi kylläiseksi!

2. Mielentilasi

Väsynyt nainen

Kuinka voit kun olet tiukalla painonpudotusdieetillä? Ole rehellinen! Yleisesti ottaen luultavasti tunnet kaikkea mahdollista ahdistuksesta surullisuuteen. Olet henkisessä myllerryksessä, missä halusi parantaa fyysistä olemustasi ja ulkonäköäsi sekoittuu normaaliin päivittäiseen stressiin ja saatat poiketa dieetistäsi ja jopa jättää aterioita väliin silloin tällöin. Vähintäänkin olet luultavasti menettänyt mahdollisuuden satunnaisesti hemmotella itseäsi sinua eniten miellyttävällä tavalla.

Chicagossa sijaitsevan Rush University Medical Centerin tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että surullisilla ja masentuneilla naisilla on huomattavasti suurempi määrä vatsarasvaa verrattuna naisiin joiden mieliala ei ollut yhtä alhaalla.

Joten muista: mielentilastasi huolehtiminen on yhtä tärkeää kuin syömistesi tarkkailu.

3. Oletko tarkistuttanut magnesiumtasosi viime aikoina?

Suola

Olemme puhuneet magnesiumin tärkeydestä ennenkin, mutta tiesitkö että tällä kivennäisaineella on tärkeä rooli myös painonpudotuksessa?

 • Magnesium auttaa tasapainottamaan verensokeria ja insuliinia.
 • Kuten varmasti jo tiedät, magnesiumin lähteitä ovat mantelit ja muut pähkinät, vihannekset ja täysjyvävilja. Voit myös halutessasi käyttää ravintolisiä joita myydään apteekeissa ja terveyskaupoissa.

4. Juotko vähäkalorisia virvoitusjuomia?

Virvoitusjuoma

Tähän ansaan moni putoaa. Ollessasi dieetillä, sen sijaan että jättäisit pois kaikki virvoitusjuomat, saatat valita light-juomia. Mutta tiesitkö että nämä vain lisäävät vatsarasvaa, josta niin kovasti yrität päästä eroon?

Muista: jos yrität pudottaa painoa ja tavoitella hoikempaa vyötäröä, lopeta virvoitusjuomien nauttiminen äläkä koskaan sorru valitsemaan light-vaihtoehtoa. Nämä saavat vatsasi vain näyttämään suuremmalta!

5. Oletko yli 50 etkä harrasta liikuntaa?

Kävelylenkki

Täytettyäsi 50, aineenvaihduntasi on muuttunut paljon eikä painonpudotus ole enää helppoa vaikka kontrolloit kaikkea mitä syöt. On tärkeää yhdistää terveellinen ruokavalio ja päivittäinen liikuntaohjelma, mutta muista että sinun tulee harrastaa aerobista liikuntaa – eli liikuntaa joka kiihdyttää sydämen sykettä ja hengästyttää.

Tämän tyyppinen liikunta auttaa vähentämään vatsaan varastoitunutta rasvaa koska elimistö käyttää sen energiaksi. Joten älä jarruttele: lähde kävelylle, hölkkäämään, pyöräilemään tai tanssimaan, ikään katsomatta!

6. Syötkö tarpeeksi ”värikkäitä” ruokia?

Sitrushedelmät

Saatat yllättyä siitä että sinun tulee valita ”värikkäitä” ruokia painonpudotusdieettiisi. Mitä tuolla sanalla tarkoitetaan? Journal of Nutrition- lehdessä julkaistussa tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että ihmiset jotka nauttivat punaisia, oransseja ja keltaisia ruokia päivittäin, pudottivat enemmän painoa ja heillä oli vähemmän vatsarasvaa kuin niillä ihmisillä jotka eivät edellä mainittuja ruokia käyttäneet.

Haluatko tietää mistä ruoista on kyse? Tässä on lyhyt lista:

 • Sitruunat
 • Appelsiinit
 • Greipit
 • Paprikat
 • Vesimeloni
 • Mansikat
 • Punaiset viinimarjat
 • Ananas
 • Kurpitsa
 • Papaija
 • Porkkanat

Motivoidu jatkamaan painonpudotusohjelmaasi tänään oikealla tavalla. Vatsarasvan vähentäminen on mahdollista kunhan keskityt pysymään motivoituneena ja terveenä, ja lakkaat laiminlyömästä tunteitasi.

Muista myös että ylimääräinen vatsarasva on erittäin haitallista terveydellesi ja että se on merkittävä sydänkohtauksen riskitekijä.

Aloita siis jo tänään ja käytä näitä helppoja vinkkejä!