Logo image
Logo image

4 vinkkiä päästäksesi yli surullisesta olosta

3 minuuttia
Ollakseen onnellinen on tärkeää oppia löytämään onni pienistä, jokapäiväisistä asioista.
4 vinkkiä päästäksesi yli surullisesta olosta
Viimeisin päivitys: 14 marraskuuta, 2018

On päiviä, jolloin meillä ei ole voimia, aamuja jolloin ei löydy motivaatiota kohdata tulevaa päivää. Nämä ovat hetkiä jolloin surullisuus saa meistä otteen ja hukuttaa meidät heikkouden viitallaan. Älä anna sen tapahtua. Tänään annamme 4 vinkkiä, jotka voivat auttaa sinua pääsemään eroon surullisesta olosta.

Pääse eroon surullisuudesta

1. Hyväksyn lamaantumisen… mutta pakotan itseni jatkamaan eteenpäin

On OK hyväksyä lamaantuminen tai surullisuus, hyväksyä lamaantuminen jotta pääsisit sen yli. Tämä on yksinkertainen nyrkkisääntö, joka on tärkeä ymmärtää ja soveltaa jokapäiväisessä elämässä. Psykologien ja psykiatrien mukaan surullisuus ja epätoivo yleensä valtaavat meidät aamulla.

Näinä hetkinä tunnemme itsemme voimattomaksi eikä meillä ole motivaatiota nousta ylös sängystä. Meidän täytyy varoa, ettemme jää tämän tunteen vangiksi. Tässä on joitakin perusasioita.

  • Avatessasi silmäsi ja herätessäsi muistat jotakin, joka satuttaa sinua tai lamaannuttaa sinut.
  • Tämä aamulamaannus vie kaiken voimasi ja tarvittavan energian nousta sängystä.
  • Se, mitä sinun tulisi tehdä nähdessäsi tämän “muurin” mielessäsi, on ymmärtää ettei se ole hyvä asia. Tiedämme, että on olemassa ongelma. Jokin, joka saa sinut surulliseksi, joka vie voimasi. Pääsetkö siitä yli jäämällä sänkyyn? Et suinkaan.
  • Sinun on ymmärrettävä että näiden negatiivisten tunteiden ansaan ei saa jäädä. Voit päästä surullisesta olosta yli vähän kerrallaan, pienillä päivittäisillä saavutuksilla. Nouse ylös sängystä ja pukeudu tavalla, joka saa sinut näyttämään kauniilta peilin edessä. Ymmärrä, että olet enemmän kuin surun arvoinen ja että elämä on elämistä, ei itkemistä ja luovuttamista varten.
  • Tiedät, että on olemassa asioita jotka saavat sinut surulliseksi, mutta avaa ikkuna ja anna niiden mennä, vähän kerrassaan, jotta voit hengittää helpommin.
Some figure

 

2. Tavoittele unelmiasi päivittäin

Ehkä tänään on pilvinen sää. Ehkä myrsky uhkaa eikä sinua huvita tehdä mitään. Mutta saavutammeko mitään jäämällä kotiin ja katselemalla kun ulkona sataa?

Emme todellakaan. Mitä sitten jos taivas on musta, tai sinulla on tummemmat renkaat silmien ympärillä kuin eilen. Tai ettei sinulla enää ole rinnallasi ihmistä, joka teki sinut onnelliseksi. On aika etsiä uusia unelmia, ottaa uusia projekteja. Pienet ideat valaisevat joka päivä unelmia ja voivat johtaa hienoihin mahdollisuuksiin ja antaa sinulla mahdollisuuden päästä eroon surullisesta olosta. 

  • Kun heräät, ajattele jotain mitä haluaisit tehdä tänään. Kävellä puistossa, mennä ostoksille. Soittaa ystävälle jota et ole nähnyt hetkeen. Ostaa uuden kirjan. Kokeilla uutta kampausta tai ilmoittautua kurssille josta olet kiinnostunut.
  • Jokainen muutos jonka teet tänään, on uusi silta kohti huomisen onnellisuutta. Kannattaa yrittää.
Some figure

 

3. Irti päästämisen tärkeys

Tiedät varmasti mitä tarkoitamme “irti päästämisellä.” Jokainen käy läpi kiertokulkua, eri vaiheita. Hetkiä elämässämme jolloin olemme kiintyneitä tiettyihin ihmisiin. Myöhemmin etäännymme ja aloitamme uuden kiertokulun.

Jotkut eivät hyväksy näitä muutoksia: ero ihmissuhteesta, sukulaisen menetys, muutto toiseen kaupunkiin, työpaikan tai ystävyyden menetys…

Elämä muuttuu koko ajan ja meidän tulee hyväksyä, että joskus menneisyys on jätettävä taakse jotta voimme katsoa tulevaisuuteen. Eikä tämä ole ollenkaan helppoa. On vaikeaa hyvästellä joku, jota vasta äskettäin rakastimme. On vaikeaa jättää muistot taakse jotta voimme keskittyä huomiseen eri tavalla. Mutta vain jättämällä menneisyyden taaksesi voit päästä eroon surullisesta olosta.

Kuinka sitten teemme sen? Kuinka päästämme irti siitä, mitä olimme tai mitä meillä oli eilen? Rohkeudella, innokkuudella ja hyvällä itsetunnolla. Kuvittele, että elämä on kuin iso huone täynnä ovia, joiden taakse voit kurkistaa.

Älä jää muistojen vangiksi. Etsi toivon ovia.

4. Uudista itsesi ja rakasta itseäsi

Elämä on muutosta ja surusta tulee paljon vaarallisempaa jos me pidämme sen salassa – jos jäämme kotiin emmekä koskaan mene ulos koska emme halua puhua kenellekään. Älä etsi turvapaikkaa kyynelistä.

Kaikki yritykset epätoivosta yli pääsemiseksi estävät meitä vajoamasta masennukseen. Täytyy ymmärtää, että jokaisella on oikeus onneen, sinullakin.

Uudista itsesi uusien projektien myötä. Tutki itseäsi ja löydä jotain mitä olet aina halunnut tehdä, mutta et ole uskaltanut yrittää. Ehkä voit tehdä lomamatkan yksin? Tai etsiä töitä toisesta kaupungista? Eläminen on haasteiden hyväksymistä ja surusta yli pääsemiseen tarvitaan rohkeutta. Mutta vakuutamme, että sinäkin pystyt siihen. Näiden vinkkien avulla voit päästä eroon sururllisesta olosta.

Koska epäilemättä ansaitset sen!

Some figure

 

 

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.