Laihdu näillä banaanismoothieilla

Laihdu näillä banaanismoothieilla
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monet laihduttajat karttavat banaaneja, sillä banaani sisältää paljon kaloreita kokoonsa nähden. Tutkimusten mukaan banaanit ovat kuitenkin hyväksi keholle ja osana terveellistä ruokavaliota ne voivat myös tukea laihtumista. Laihdu näillä banaanismoothieilla, jotka esittelemme tässä artikkelissa!

Banaani on herkullisen makea trooppinen hedelmä, joka sisältää runsaasti nestettä poistavaa ja tulehdusta hillitsevää kaliumia. Kalium sopii etenkin kovasti liikkuville ihmisille, sillä se nopeuttaa lihasten palautumista urheilusuorituksen jälkeen. Lisäksi banaani sopii helposti välipalaksi treenikassiin tai työpaikan kahvitauolle.

Yhdistämällä banaanin sellaisiin rasvaa polttaviin ruoka-aineisiin kuten pellavansiemeneen ja pinaattiin, voit luoda mahtavia reseptejä, joista saat energiaa päiviisi ja pudotat samalla painoa.

Miksi jokaisen kannattaa syödä banaaneja?

Banaani sisältää jopa 450 milligrammaa kaliumia. Kalium on tärkeä mineraali, joka uudistaa kehoa ja poistaa ylimääräistä nestettä, joka johtaa turvotukseen. Banaani sisältää luonnollisia sokereita kuten fruktoosia, sakkaroosia ja glukoosia, josta keho saa luonnollista ja hyvälaatuista energiaa. Nämä sokerit pitävät olon kylläisenä, verensokerin tasaisena ja ehkäisevät ylensyöntiä tai epäterveellistä napostelua.

Banaani sisältää tryptofaani -nimistä aminohappoa, jota keho käyttää proteiinien muodostamiseen. Lisäksi banaanin syöminen stimuloi serotoniinin vapautumista aivoissa; serotoniini on aivojen välittäjäaine, joka vaikuttaa melatoniinin eli unihormonin erittymiseen. Syömällä banaania pysyt siis hyväntuulisena ja nukut paremmin.

Keskikokoinen banaani sisältää noin 100 kaloria, mikä voi laihduttajan silmissä vaikuttaa suurelta määrältä. Banaaneja kohtuullisesti syömällä ei kuitenkaan voi lihoa ja banaani sopii laihduttajan ruokavalioon loistavasti, sillä siitä muodostuu terveellinen ja nopea välipala aterioiden välille.

Banaanista saa A-, B- ja C-vitamiinia, sekä mineraaleja, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, kalsiumia, sinkkiä ja edellä mainittua kaliumia. Lisäksi banaani sisältää pektiiniä ja kuitua, jotka tehostavat ruuansulatuksen toimintaa ja ravintoaineiden imeytymistä. Banaanin syöminen voi ehkäistä mahakatarria ja mahahaavoja.

Seuraavaksi esittelemme erilaisia banaanismoothieita painonpudotuksen tueksi – kokeile ja laihdu näillä banaanismoothieilla!

Laihdu näillä banaanismoothieilla

Laihdu näillä banaanismoothieilla.

Yhdistämällä banaania sellaisiin ruoka-aineisiin kuin villimarjoihin, pellavansiemeneen ja pinaattiin, voit luoda rasvaa polttavia smoothieita, jotka pitävät sinut kylläisenä ja auttavat saavuttamaan laihdutustavoitteesi nopeammin. Älä korvaa aterioita näillä smoothieilla, vaan nauti ne välipaloina tai aamiaisella – smoothiet toimivat parhaiten osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota – äläkä myöskään unohda säännöllistä liikuntaa.

Smoothie 1: Banaani ja pellavansiemen

Tämä herkullinen smoothie yhdistää banaanin ja pellavansiemenen, joista kumpikin auttaa sinua pysymään kylläisenä pitkään, vähentämään nesteiden kertymistä ja parantamaan ruuansulatusta.

Ainekset

 • Yhden appelsiinin mehu
 • 1 banaani
 • 2 ruokalusikallista piimää
 • 2 ruokalusikallista pellavansiemeniä

Valmistusohjeet

Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Parhaat tulokset saavutat juomalla smoothien aamiaiseksi.

Smoothie 2: Pinaatti ja banaani

Tämä smoothie antaa keholle energiaa.

 

Tämä juoma antaa elimistölle paljon energiaa ja vitamiineja, ja se sopiikin hyvin päivän aloitukseen. Smoothie sopii fyysisen suorituskyvyn parantamiseen, ahdistuksen helpottamiseen ja laihtumiseen.

Ainekset

 • 1 banaani
 • 2 dl pinaattia
 • 1 dl vähärasvaista jogurttia
 • 1 dl murskattuja muroja
 • 1 ruokalusikallinen hunajaa

Valmistusohjeet

Yhdistä kaikki ainekset tehosekoittimessa ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Voit juoda tämän smoothien aamupalaksi, sillä siitä saa paljon energiaa, joka riittää lounaaseen saakka.

Smoothie 3: Marjat ja banaani

Tämä herkullinen smoothie ravitsee kehoa tärkeillä antioksidanteilla ja muilla ravintoaineilla, joiden nauttiminen tehostaa kehon terveyttä ja helpottaa laihtumista. Smoothien ainekset vähentävät ruokahalua ja ehkäisevät tarvetta napostella epäterveellisesti – näin vältyt nauttimasta ylimääräisiä kaloreita päivän aikana. Lisäksi tämä smoothie sopii nesteiden poistamiseen ja ummetuksen hoitoon. 

Ainekset

 • 1 ruokalusikallinen hunajaa
 • 1 banaani
 • 1 dl lämmintä vettä
 • 1 ruokalusikallinen raastettua inkivääriä
 • 1 dl mustikoita, vadelmia tai karhunvatukkaa (tuoreina tai pakastettuna)

Valmistusohjeet

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Nauti tämä virkistävä smoothie aamiaisella tai korvaa sillä perinteinen aamupala kokonaan. Voit nauttia smoothien myös 45 minuuttia ennen päivän pääateriaa.

Kokeile tässä artikkelissa esittelemiämme reseptejä ja laihdu näillä banaanismoothieilla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.