Pellavansiemenet auttavat painonpudotuksessa

Pellavansiemenet auttavat painonpudotuksessa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Pellavansiemenet on tunnettu jo vuosia niiden terveydelle erittäin hyödyllisistä ominaisuuksista ja ainesosista. Eri tutkimukset ovat osoittaneet, että pellavansiemenet sisältävät hyvin terveellisiä ainesosia, jotka auttavat kehon eri osia toimimaan paremmin.

Tämä niin sanottu supersiemen sisältää sellaisia ominaisuuksia, jotka lievittävät tulehdusta, toimivat antioksidantteina, poistavat myrkkyjä ja torjuvat allergioita. Pellavansiemenet parantavat ruoansulatus- ja sydän-verisuonijärjestelmää, sekä saattavat auttaa ehkäisemään sairauksia, kuten syöpää, niveltulehduksia ja vaihdevuosioireita. Tämän lisäksi pellavansiementen nauttimisella on monia muita etuja: niitä voidaan käyttää esimerkiksi luonnollisena apuna painonpudotuksessa, kuten osoittaa tämä tutkimus.

Miten pellavansiemenet auttavat painonpudotuksessa?

Pellavansiemenet ovat loistava luonnollinen apu painonpudotuksessaNyrkkisääntö kilojen karistuksessa on polttaa kaloreita, ja pellavansiemenet auttavat juurikin siinä.

Kuten edellä mainittiin, pellavansiemenillä on antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka parantavat aineenvaihduntaa. Pellavansiementen ravintokuitu tekee olon kylläiseksi, mikä auttaa ehkäisemään nälästä johtuvaa levottomuutta, ja lisäksi niiden Omega-3 -rasvahapot vähentävät makeanhimoa.

Pellavansiemenet painonpudotuksessa

Pellavansiemen auttavat painonpudotuksessa

Jos haluat hyödyntää pellavansiementen etuja laihduttamisessa, sinun tulisi alkaa sisällyttää niitä ruokavalioosi kurinalaisesti ja hallitusti. Tätä varten on olemassa kuuri, jota tulee noudattaa päivittäin jokaisen päivän pääaterian yhteydessä.

Tarvitset:

 • Murskattuja pellavansiemeniä
 • Vettä

Mitä sinun tulee tehdä

Ennen hoidon aloittamista olisi parasta tavata ravitsemusterapeutti, joka voi parhaiten auttaa sinua selvittämään omalle elimistöllesi ihanteellisen annostuksen. Yleensä suosittelemme nauttimaan kolme ruokalusikallista pellavansiemeniä päivässä; tämä 3 rkl pitäisi siis jakaa koko päiväksi. Kun aloitat kuurin, ota suositeltu annos pellavansiemeniä ja nauti ne kolmen päiväsi pääaterian yhteydessä.

Jokaista (murskattua) pellavansiemenruokalusikallista kohden sinun tulisi juoda lasillinen vettä. Koska päivän aikana kulutat yhteensä kolme ruokalusikallista siemenmurskaa ja jokaisen ruokalusikallisen päälle juot lasin vettä, voidaan ajatella, että ennen päivän jokaista ateriaa nautit lasillisen pellavansiemenvettä.

Vaihtoehtona tälle on ottaa sama pellavansiemenannos ja lisätä se jonkin muun ruoan sekaan, kuten muroihin, jogurttiin, smoothieen, salaattiin, jne. Sen vaikutus painon putoamiseen on tällä tapaa sama.

Lopuksi suosittelemme käyttämään pellavansiemeniä öljyjen, margariinin, voin ja munien korvikkeena. Jos siis olet valmistamassa ateriaa joka sisältää näitä ainesosia, suosittelemme niiden sijaan käyttämään kolme ruokalusikallista pellavansiemeniä (tai mikä määrä sitten tuntuukin oikeammalta ja tarpeellisemmalta).

Vinkkejä parhaisiin tuloksiin

Säännöllinen pellavansiementen syönti auttaa pudottamaan painoa
 • Ole johdonmukainen pellavansiementen kulutuksessa. Näin saat tuloksia ja huomaat muutoksia jo ensimmäisen kuukauden aikana.
 • Suosittelemme nauttimaan pellavansiemeniä kaksi kuukautta yhtäjaksoisesti ja sitten pitämään 3-4 viikon mittaisen tauon ennen kuin aloitat uudelleen.
 • Yhdistä pellavansiementen kulutus tasapainoiseen, terveelliseen ja rasvattomaan ruokavalioon.
 • Muista, että on tärkeää harrastaa samalla liikuntaa rutiininomaisesti, sillä tämä auttaa sinua edelleen hoikistumaan.

Sivuvaikutukset ja hoitokuurin varoitukset

Osalle ihmisistä pellavansiementen syömisellä voi olla joitakin haittavaikutuksia, koska kaikki eivät reagoi siihen samalla tavalla. Esimerkiksi l ääkekuurilla olevien  pitäisi ensin tarkistaa sopivuus asiantuntijan kanssa.

Pellavansiemenöljyllä on joitakin vaikutuksia lääkkeisiin ja se vaikuttaa etenkin lääkkeiden imeytymisnopeuteen kehossa. Tällaisia lääkkeitä ovat yleensä ne, joita käytetään veren ohentamiseen, diabeteksen hoitamiseen sekä hormonihoitoihin.

Omega-3 -rasvahapot, vaikka ne ovatkin terveyden kannalta hyödyllisiä, voivat aiheuttaa joillakin ihmisillä verenvuotoja johtuen niiden verta ohentavista vaikutuksista. Tämä sama ominaisuus voi myös hieman hillitä verensokeria johtuen sen sokerinhimoa vähentävästä ominaisuudesta. Suosittelemme nauttimaan pellavansiemeniä vain suositellun annoksen päivässä.

Lähteet:

 • Morris, D. H. (2007). LINAZA Un Producto Premier de Salud y Nutrición. LINAZA- Un Producto Premier de Salud y Nutrición.
 • Adolphe, J., & Fitzpatrick, K. (2015). Linaza: Un estudio nutricional. Healthyflax.Org.
 • Ostojich, Z. (2010). Efecto de procesamientos caseros sobre algunos constituyentes funcionales de la linaza (Linum usitatissinum L.). Efecto de procesamientos caseros sobre algunos constituyentes funcionales de la linaza (Linum usitatissinum L.).

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Morris, D. H. (2007). LINAZA Un Producto Premier de Salud y Nutrición. LINAZA- Un Producto Premier de Salud y Nutrición.
 • Adolphe, J., & Fitzpatrick, K. (2015). Linaza: Un estudio nutricional. Healthyflax.Org. https://doi.org/10.1109/ISSCC.2013.6487668
 • Jiménez P, P., Masson S, L., & Quitral R, V. (2013). Composición química de semillas de chía, linaza y rosa mosqueta y su aporte en ácidos grasos omega-3. Revista Chilena de Nutrición. https://doi.org/10.4067/S0717-75182013000200010

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.