Logo image
Logo image

6 juomaa helpottamaan ahdistusta

3 minuuttia
Naisilla on yleisesti ottaen mielessään useamman tyyppisiä huolia, ja siksi he kärsivät ahdistuksesta helpommin kuin miehet. On kuitenkin onneksi olemassa monenlaisia keinoja ahdistuksen hillitsemiseksi ja sen mahdollisten haitallisten seurausten välttämiseksi.
6 juomaa helpottamaan ahdistusta
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Ahdistus on yhä yleistyvämpi ongelma. Moderni elämäntapa, jota useimmat ihmiset nykyaikaisissa yhteiskunnissa toteuttavat, on täynnä velvollisuuksia, joka aiheuttaa helposti ahdistuneisuutta. Ahdistuksen hoitaminen on yhtä tärkeää kun minkä tahansa muunkin terveysongelman hoitaminen. Tänään esittelemme juomia, jotka auttavat helpottamaan ahdistusta.

Luonnollisia juomia helpottamaan ahdistusta

Viime vuosina tehtyjen tutkimusten mukaan on niin, että mitä enemmän tehtäviä ihmisellä on päiviensä aikana hoidettavanaan, sitä suurempi on hänen kokemansa ahdistus.

Tutkimukset myös osoittavat, että naisilla ahdistus on tavallisempaa muin miehillä. Tämä johtuu siitä, että naisilla on taipumus olla huolissaan useista eri asioista.

Vaikka vakavat ongelmat tulisi aina ottaa puheeksi asiantuntijan kanssa, jotta niitä voitaisiin hoitaa kunnolla, on olemassa lukuisia erinomaisia vaihtoehtoja, joiden avulla saatat pystyä hillitsemään ahdistusta ja välttämään sen mahdolliset huonot seuraukset. 

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat reseptit juomiin, jotka auttavat sinua helpottamaan ahdistusta tehokkaasti – jatka siis lukemista, jos joskus tunnet olosi ahdistuneeksi!

Papaija- ja omenamehu

Some figure

Tämä herkullinen juoma on täydellinen apu ahdistuneisuuden vähentämiseksi silloin, kun hermosi ovat saaneet sinut nälkäiseksi ja olosi on sellainen, että voisit syödä kokonaisen lisälautasellisen ruokaa.

Tässä juomassa olevien ainesten ominaisuudet auttavat sinua hillitsemään ahdistuneisuuttasi sekä tekemään olosi kylläiseksi, ja samalla ne stimuloivat ruoansulatustasi.

Ainekset

 • 1 paloiteltu papaija
 • 1 siemenetön punainen omena

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Laita molemmat hedelmät tehosekoittimeen ja lisää sinne myös hiukan vettä, jotta sekoittuminen helpottuisi. Sinun tulisi juoda tätä juomaa 2-3 tuntia ennen nukkumaanmenoa, tai vaihtoehtoisesti puoli tuntia ennen jotakin ateriaa.

Kaali- ja porkkanajuoma

Kaali ja porkkana ovat täydelliset ainekset ahdistuneisuuden vähentämiseksi, sillä niissä on paljon antioksidantteja ja C-vitamiinia. Sen lisäksi, että voit hillitä ahdistustasi, auttaa tämä juoma myös vahvistamaan vastustuskykyäsi.

Ainekset

 • ¼ keskikokoista kaalia paloiteltuna
 • 3 isoa porkkanaa
 • 2 fenkolia paloiteltuina 4 osaan

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, sekoita hyvin, ja juo juoma heti.

Tehokas juoma ahdistuneisuuden vähentämiseksi

Some figure

Tämä kyvykäs juoma yhdistää valkosipulin, sipulin, paprikan ja persiljan hoitavat ominaisuudet, ja se auttaa sinua hillitsemään ahdistusta samalla kun se vahvistaa vastustuskykyäsi.

Ainekset

 • 1 kourallinen persiljaa
 • 2 paprikaa
 • 2 sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää myös vähän vettä, jotta sekoittuminen helpottuisi. Sinun kannattaa juoda tätä juomaa joka toinen päivä, ja se on parasta kylmänä nautittuna.

Banaani-, mansikka- ja päärynäsmoothie

Tämä herkullinen smoothie on oiva apu ahdistuneesta olosta kärsivälle, ja siitä saa myös kylläisen tunteen pidemmäksi ajaksi, joten et syö ahdistuneisuutesi vuoksi liikaa. Nämä hedelmät antavat sinulle energiaa sekä parantavat mielialaasi, jotta pystyisit helpommin hoitamaan kaikki listallasi olevat päivän asiat.

Ainekset

 • 1 banaani
 • 250 grammaa mansikoita
 • 1 päärynä

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen, johon laitat myös puoli kupillista vettä, ja sekoita muutaman minuutin ajan, kunnes koostumus on tasainen. Juo tätä smoothieta aamuisin.

Päärynä- ja kaurajuoma

Some figure

Kaura ja päärynä ovat mahtavat liittolaiset silloin kun haluat vähentää ahdistusta ja sen aikaansaamia oireita. Jos lisäät juomaasi kauraa, joka on todella kyvykäs vilja, teet juomastasi tehokkaan kylläisyydentunteen lisääjän ja estät siten itseäsi syömästä liikaa (mikä on usein ahdistuneisuuden seuraus).

Ainekset

 • 1 kypsä päärynä
 • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita
 • Hunajaa
 • 1 kupillinen (2-2,5 dl) minttuteetä

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Käytä tähän mehukonetta, jotta saisit päärynän mehun hyödynnettyä. Laita sitten mehu, kaurahiutaleet ja minttutee tehosekoittimeen, ja sekoita aineksia muutaman minuutin ajan tai kunnes saat aikaiseksi tasaisen koostumuksen. Lisää halutessasi myös hiukan hunajaa, jotta tekisit juomastasi makeamman.

Omena- ja saksanpähkinäjuoma

Omena ja saksanpähkinä ovat erittäin terveellisiä tuotteita, ja niiden avulla poistat ahdistuneisuutta, saat lisättyä kylläisyydentunnetta sekä hyödyt näiden ainesten parantavista vaikutuksista. 

Jos et millään pysty pääsemään hyvään mielentilaan tai karistamaan ahdistunutta oloasi, älä epäröi kokeilla tätä erinomaista juomaa helpottamaan ahdistusta.

Ainekset

 • 1 pesty omena
 • Mantelimaitoa
 • 4 saksanpähkinää (nämä ovat hyväksi hermostollesi)
 • Hiukan appelsiini-kukkaishunajaa (tämä rauhoittaa sinua)

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Käytä tähän mehukonetta, jotta saat omenan mehun talteen, ja sekoita se sitten mantelimaidon ja saksanpähkinöiden kanssa tehosekoittimessa. Lisää lopuksi hiukan appelsiini-kukkaishunajaa, ja nauti tämä juoma viileänä.

Seuraavan kerran kun siis tunnet olosi ahdistuneeksi, kokeile jotakin näistä mehuista, joiden avulla helpotat ahdistusta luonnollisella tavalla!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Foose, T. E. (2014). Anxiety. In Encyclopedia of the Neurological Sciences. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-385157-4.01080-0

Portman, M. E., Riskind, J. H., & Rector, N. A. (2012). Generalized Anxiety Disorder. In Encyclopedia of Human Behavior: Second Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-375000-6.00175-0

Jacka, F. N., Mykletun, A., Berk, M., Bjelland, I., & Tell, G. S. (2011). The association between habitual diet quality and the common mental disorders in community-dwelling adults: The hordaland health study. Psychosomatic Medicine. https://doi.org/10.1097/PSY.0b013e318222831a


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.