Logo image
Logo image

Herkullinen resepti: vihreät pavut ja kinkku

2 minuuttia
Tämän päivän artikkelissa jaamme herkullisen reseptin, jossa valmistamme vihreitä papuja ja kinkkua. Tämä resepti on täynnä ravintoaineita, joten muista kokeilla sitä!
Herkullinen resepti: vihreät pavut ja kinkku
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Vihreät pavut ovat erittäin terveellisiä ja ne sopivat hyvin yhteen esimerkiksi kinkun kanssa. Koska ne ovat täynnä ravintoaineita, suosittelemme niiden sisällyttämistä tasapainoiseen ja monipuoliseen ruokavalioon. Lisäksi ne ovat erittäin monipuolinen raaka-aine kulinaarisesta näkökulmasta.

Sinun tulisi pyrkiä lisäämään vihannesten määrää ruokavaliossasi. Ihannetapauksessa syöt niitä vähintään 5 annosta päivässä. Lisäksi sinun pitäisi yrittää syödä enemmän vihanneksia kuin hedelmiä.

Resepti: vihreät pavut ja kinkku

Ainekset:

  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 makea paprika
  • Ekstra-neitsytoliiviöljyä
  • 1 kg vihreitä papuja
  • 250 g serranokinkkua kuutioina (voit valita myös jotain muuta kinkkua)

Ohjeet

Pese ensin vihreät pavut. Poista varsi  ja pese ne juoksevan veden alla. Leikkaa sitten pavut samankokoisiksi paloiksi tai jätä ne kokonaisiksi.

Kiehauta sen jälkeen vettä kattilassa. Kun se alkaa kiehua, lisää pavut ja keitä niitä, kunnes ne tuntuvat vielä rapsakoilta.

Samanaikaisesti sinun tulee kuoria sipuli ja leikata se hyvin pieniksi paloiksi. Tee sitten sama valkosipulinkynnen kanssa. Laita molemmat vihannekset pannulle extra-neitsytoliiviöljyssä ja kuullota niitä, kunnes sipuli alkaa tummua.

Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kinkkukuutiot ja kuullota aineksia vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi keitetyt pavut pannulle. Paista vielä 3 minuuttia. Lisää lopuksi suikaloitu makea paprika.

Some figure

Lue myös: Juustolla ja kinkulla täytetyt purjot

Vihreiden papujen edut

Seuraavaksi kerromme sinulle vihreiden papujen terveyshyödyistä.

Vähentävät ummetusta

Vihreät pavut sisältävät paljon kuituja. Tämä aine lisää ulosteen boluksen määrää, mikä auttaa stimuloimaan ruoansulatuskanavaa.

Sitten peristalttiset supistukset tulevat voimakkaammiksi. British Journal of Nursingin -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan tämä parantaa suoliston toimintaa.

Lisää kylläisyyden tunnetta

European Journal of Clinician Nutrition -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kuidun toinen ominaisuus on, että se lisää kylläisyyden tunnetta. Tämä aine hidastaa mahalaukun tyhjenemisnopeutta. Siksi ruokasi viettää enemmän aikaa vatsassasi, mikä vähentää näläntunnettasi.

Suojaa monimutkaisten sairauksien kehittymiseltä

Kuten monet muut vihannekset, vihreät pavut sisältävät antioksidanttisia fytoravinteita. Nämä aineet neutraloivat vapaiden radikaalien muodostumista, mikä vähentää niiden kertymistä kudoksiin. Tämän seurauksena se auttaa suojaamaan sinua solumutaatioilta ja ei-toivotuilta fysiologisilta muutoksilta, jotka voivat aiheuttaa tulehduksen elimistössä.

Journal of Complementary & Integrative Medicine -lehdessä julkaistu tutkimus osoittaa, että näiden antioksidanttien säännöllinen saanti voi auttaa vähentämään monimutkaisten sairauksien kehittymisen riskiä. Ne voivat parantaa yleistä terveyttäsi.

Lisäksi sinun tulee huomioida, että antioksidantit auttavat estämään ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Tämä johtuu siitä, että ne neutraloivat vapaita radikaaleja, jotka voivat muuttaa kudostesi kiinteyttä ja joustavuutta.

Parantavat immuunijärjestelmän toimintaa

Vihreät pavut erottuvat mikroravinteiden osalta C-vitamiinipitoisuuksillaan. Tämä elementti on avainasemassa immuunijärjestelmän toiminnan varmistamisessa.

Säännöllinen C-vitamiinin saanti vähentää riskiä sairastua hengityselinten tartuntatauteihin, kuten vilustumiseen ja flunssaan. Lisäksi se vähentää kliinisten oireiden vakavuutta.

Some figure

Lue myös: Mungopavut: ominaisuudet, käyttö ja hyödyt

Yhteenveto

Kuten näet, vihreät pavut ovat täynnä terveellisiä ravintoaineita. Siksi suosittelemme sisällyttämään ne monipuoliseen ruokavalioon.

Yksi parhaista tavoista valmistaa ne on resepti, jonka juuri jaoimme kanssasi. Tämä vihreitä papuja ja kinkkua sisältävä resepti varmistaa myös, että saat korkealaatuisia proteiineja.

Muista myös varmistaa, että kypsennät pavut hyvin, niin etteivät ne ole liian kovia tai liian pehmeitä. Niiden tulee olla yhtenäinen rakenne, kun olet valmis keittämään ne. Näin voit nauttia niistä ilman ongelmia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bardsley A. Assessment and treatment options for patients with constipation. Br J Nurs. 2017 Mar 23;26(6):312-318. doi: 10.12968/bjon.2017.26.6.312. PMID: 28345979.
  • Warrilow A, Mellor D, McKune A, Pumpa K. Dietary fat, fibre, satiation, and satiety-a systematic review of acute studies. Eur J Clin Nutr. 2019 Mar;73(3):333-344. doi: 10.1038/s41430-018-0295-7. Epub 2018 Aug 30. PMID: 30166637.
  • Hegazy AM, El-Sayed EM, Ibrahim KS, Abdel-Azeem AS. Dietary antioxidant for disease prevention corroborated by the Nrf2 pathway. J Complement Integr Med. 2019 Feb 5;16(3):/j/jcim.2019.16.issue-3/jcim-2018-0161/jcim-2018-0161.xml. doi: 10.1515/jcim-2018-0161. PMID: 30726190.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.