TikTokin fetajuustopasta

TikTokin fetajuustopastan suosio on kasvussa. Se valmistetaan fetajuustokastikkeesta, kirsikkatomaateista ja mistä tahansa pastasta.
TikTokin fetajuustopasta
Florencia Villafañe

Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Florencia Villafañe.

Viimeisin päivitys: 10 elokuuta, 2022

TikTokin fetajuustopastasta on tullut viime aikojen viraalihitti, eikä mikään ihme –  se on helppo ja herkullinen ruokalaji! Kuten nimikin kertoo, fetajuustopasta valmistetaan mistä tahansa pastasta, johon sekoitetaan juustokastiketta ja paistettuja kirsikkatomaatteja.

Hauskaa tässä on se, että reseptin jakoi ensimmäiseksi suomalainen bloggaaja vuonna 2019, mutta kesti kaksi vuotta, ennen kuin se levisi ympäri maailmaa. Se sai melko suurta huomiota, mutta TikTokiin ilmestyttyään siitä tuli viraali.

Valmista TikTokin fetajuustopasta näin

TikTokin fetajuustopasta valmistetaan onneksi sellaisista aineksista, joita käytetään ruoanlaitossa ihan yleisestikin. Sen makua voidaan kuitenkin vielä tehostaa muilla aineksilla: erinomaisia vaihtoehtoja ovat basilikanlehdet, mintunlehdet, persilja tai vihreät kasvikset, kuten rucola tai pinaatti. Rohkene kokeilla sitä kotona ja lisää siihen oma silauksesi!

Fetajuustopastaan tulee kirsikkatomaatteja.
Kirsikkatomaatit tuovat ruokaan lisää ravintoaineita ja erehtymättömän maun.

Toinen erinomainen pastaresepti: Valmista herkullinen sitruuna-katkarapupasta

TikTokin fetajuustopastan ainekset

Seuraavista määristä riittää neljälle hengelle. Fetajuustopastan valmistus ei vie kauaa, suunnilleen 40 minuuttia. Siihen tarvitaan seuraavat ainekset:

  • 200 g fetajuustoa
  • Suolaa ja jauhettua mustapippuria oman maun mukaan
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Oreganoa oman maun mukaan

Ohjeet

  1. Laita uuni lämpiämään 200 celsiusasteeseen. Näin se on oikeassa lämpötilassa, kun tulee paistamisen aika.
  2. Laita seuraavaksi oliiviöljyä paistonkestävään astiaan.
  3. Avaa fetajuustopaketti, valuta sen sisältämä neste pois ja laita juusto astian keskelle.
  4. Pese tomaatit ja leikkaa syötäväksi kelpaamattomat osat pois. Voit vielä puolittaa muutaman koristeeksi. Aseta ne juuston ympärille.
  5. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  6. Lisää ne astiaan, valele tilkalla öljyä ja mausta pippurilla. Lisää suolaa vain tomaatteihin, sillä juusto on itsessään jo riittävän suolaista.
  7. Laita uuniin määrättyyn lämpötilaan 15 minuutiksi. Nosta lämpötilaa sitten 250 celsiusasteeseen ja paista vielä 10 minuuttia. Vahdi, ettei se pala.
  8. Ota tämän jälkeen vuoka uunista ja laita sivuun.
  9. Keitä tässä vaiheessa pasta niin, että se on al dente. Tämä vie noin 10 minuuttia.
  10. Kun pasta on valmis, siivilöi vesi pois ja säästä osa keitinvedestä.
  11. Lisää pasta kastikkeeseen ja sekoita, jotta siihen tarttuu kastikkeen makua. Voit tarvittaessa lisätä myös talteen ottamaasi keitinvettä.

Täydennä ateriaa näin

Kaikkien pasta-aterioiden tavoin tämäkin ruokalaji on täyttävä. Voit valmistaa sen pääateriaksi, eikä muita aineksia tarvita.

Jotkut tykkäävät kuitenkin täydentää ateriaa lihalla. Vaikuttavampi fetajuustopasta syntyykin seuraavien ainesten avulla:

Fetajuusto sopii pastaan.
Fetajuusto on jo itsessään suolaista, joten suolaa ei tarvita enää maustamiseen.

Lue lisää täältä: Vinkkejä pastan keittämiseen

Mitä ravintoaineita fetajuustopastasta saa?

Fetajuusto eli kreikkalainen juusto on juustolaji, joka valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidosta. Sitä myydään suolavedessä, minkä vuoksi sen natriumpitoisuus on varsin korkea.

100 grammasta fetajuustoa saa seuraavia ravintoaineita:

  • 15 g proteiinia
  • 11 g rasvaa
  • 186 mg kalsiumia
  • 4 g hiilihydraatteja

Pasta taas koostuu tunnetusti hiilihydraateista. 100 grammassa keitettyä vehnäpastaa on:

  • 0,9 g rasvaa
  • 5,7 g proteiinia
  • 7 mg kalsiumia
  • 30,7 g hiilihydraatteja
  • 1,8 g ravintokuitua

Fetajuustopasta on helppovalmisteinen ja ravitseva ruokalaji. Reseptiä voi muokata oman maun mukaan lisäämällä haluamiaan aineksia maun tehostamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.