Logo image
Logo image

Vahvista vastustuskykyäsi osterivinokkailla

4 minuuttia
Oletko koskaan kokeillut osterivinokkaita? Sen lisäksi että ne ovat herkullisia, nämä sienet ovat loistava apu vastustuskyvyn parantamiseksi. Jatka lukemista, sillä kerromme nyt lisää tästä tehokkaasta terveystuotteesta!
Vahvista vastustuskykyäsi osterivinokkailla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

On olemassa eräs luonnollinen, loistava ja tehokas tuote vastustuskyvyn parantamiseksi, josta et ehkä ole koskaan kuullut. Kyseessä ovat osterivinokkaat, ja olemme varmoja, että seuraavaksi antamamme tieto on sinullekin hyödyksi. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit pysyä terveenä osterivinokkaan avulla, joten jatka lukemista!

Terveenä osterivinokkaan avulla

Tämä sieni on eräs terveellisimmistä ja ravinteikkaimmista lajikkeista, joita luonto meille tarjoaa. Osterivinokkaat ovat herkullisia, sisältävät runsaasti mineraaleja ja vitamiineja sekä torjuvat tehokkaasti viruksia ja bakteereja.

Eräs fakta, joka näihin sieniin liittyen on erityisen kiinnostava, on tämä: osterivinokkaita on käytetty itämaisessa lääketieteessä luonnollisena antibioottina jo muinaisista ajoista lähtien. Tämä tarkoittaa sitä, että tällä tuotteella on tehokkaita lääkinnällisiä vaikutuksia, ja osterivinokkaita kannattaakin käyttää lisänä monissa ruokalajeissa ja osana lukuisia eri tyyppisiä reseptejä. Kun lisäät sienen ruokavalioosi voit pysyä terveenä osterivinokkaan avulla.

Kesti kuitenkin ensimmäisen maailmansodan aikoihin asti, että länsimaat saivat tietoonsa näiden sienten loistavat ominaisuudet. Ne ovat hyödyksi tulehdusten hoidossa sekä tarjoavat runsaasti ravinteita puutteen ja tautien aikoina.

Ihmisten tarpeet eivät kuitenkaan ole enää nykyajan moderneissa yhteiskunnissa yhtä suurta epävarmuutta aiheuttava asia kuin muinoin. Tietyt asiat aiheuttavat silti ihmiselle haavoittuvuutta. Näihin kuuluvat muun muassa stressi, ahdistuneisuus ja jatkuva kiire ja hälinä, jotka heikentävät vastustuskykyämme joka päivä ilman, että edes olisimme asiasta tietoisia.

Kokeile osterivinokkaita, ja voit vähentää näiden tekijöiden haittoja tehokkaasti!

Saat näin vaihtoehdon perinteisiin vitamiineihin, joita apteekit tarjoavat, ja osterivinokkaat ovat herkullisia ja kyvykkäitä niin monella tapaa, että tulet takuulla yllättymään seuraavassa kuvaamistamme kyseisten sienten ominaisuuksista.

Jatka lukemista, ja saat tietää, miksi osterivinokkaat ovat erittäin suositeltavaa ruokaa!

Vastustuskyky ja elämäntyyli

Some figure

Ihmisen vastustuskyky on tiiviisti yhteydessä elämäntyyliin, ja siten siihen vaikuttavat seuraavat asiat:

 • ruokavalio
 • liikunta
 • henkilön kyky hallita stressiä
 • nukuttujen tuntien määrä

Kaikkien näiden tekijöiden laadulla ja määrällä on vaikutuksensa vastustuskykyysi, ja etenkin kehosi kykyyn reagoida sairauksiin, tulehduksiin, taudinaiheuttajiin, allergioihin ja muihin vastaaviin haitallisiin asioihin.

Eräs asia, johon emme aina kiinnitä tarpeeksi huomiota, on saamamme ravinnon laatu. Ja samoin joskus stressi saa meidät uuvuksiin, ja elämämme painottuu istuma-asentoon enemmän kuin olisi meille hyväksi.

Siten muutumme vähitellen yhä väsyneemmiksi, ja meillä on myös suurempi riski saada diabetes, niveltulehdus tai mitä tahansa muita autoimmuniteettia koskevia sairauksia.

Ei tulisi unohtaa sitä tosiasiaa, että ihmisen vastustuskyky koostuu ihosta, luuytimestä, verestä, kateenkorvasta, imusuonten järjestelmästä, pernasta ja muista osatekijöistä – kaikki nämä rakenteet, elimet ja kudokset huolehtivat terveydestäsi.

Kuinka osterivinokkaat parantavat terveyttäsi?

Some figure

Kyseiset sienet ovat nykyisin yksi kaikkein arvostetuimmista sienilaaduista Euroopassa. Viileiden kuukausien aikana niitä voidaan löytää lehtensä pudottavien elävien ja kuolleiden puiden rungoista.

Voit myös kasvattaa niitä kotonasi tai ostaa kaupasta. Olipa tapasi saada käsiisi näitä sieniä mikä tahansa, et takuulla tule katumaan niiden kokeilua. Itse asiassa voit huomata osterivinokkaiden mahtavat hyödyt jo alusta lähtien ja päivä päivältä suurempina.

Seuraavassa kerromme, kuinka tämä sienilaji vaikuttaa ihmisen terveyteen positiivisesti – jatka lukemista!

Terveellisin sieni ihmisen keholle

 • Osterivinokkaiden sisältämiin kaikkein arvokkaimpiin aineisiin kuuluvat polysakkaridit.
 • Näiden tekijöiden ansioista voimme stimuloida makrofagien toimintaa kehossamme. Nämä ovat tietyn tyyppisiä veren valkosoluja, jotka vastaavat virusten, bakteerien ja useiden taudinaiheuttajien tunnistamisesta ja niitä vastaan hyökkäämisestä.
 • Lisäksi β-glukaanit, joita näissä sienissä myös on, auttavat puolustamaan kehoa tulehduksilta sekä vahvistavat vastustuskykyä talven aikana.

Vähennä huonoa kolesteroliasi (LDL-kolesterolia) osterivinokkaiden avulla

Näissä sienissä on lovastatiinia, joka on tietyn tyyppinen statiini, ja se pystyy vähentämään huonoa eli LDL-kolesterolia ihmisen kehossa. Lisäksi lovastatiini estää ateroskleroosin kehittymistä sekä torjuu useita sydän- ja verisuonitauteja.

Lue aiheesta lisää: Masennuksen hoitoon sopivat mineraalit ja vitamiinit

Näissä sienissä on runsaasti vitamiineja ja mineraaleja

Osterivinokkaat ovat todella loistava tuote koko perheen terveyden hoitoon. Ne ovat myös loistava apu silloin, kun tunnet olevasi ahdistunut, ja lisäksi ne ovat hyödyksi toipuessasi jostakin sairaudesta sekä ovat yleisesti ottaen erittäin runsaasti ravinteita sisältävää ruokaa.

 • Ne sisältävät B-, D-, C- ja K-vitamiinia, kuten myös tyydyttymättömiä rasvahappoja (Omega-rasvahappoja tyyppiä 3, 6, 7 ja 9) ja bioflavonoideja.
 • Lisäksi niissä on runsaasti rautaa, sinkkiä, kaliumia, fosforia, seleeniä ja jodia.
 • Yksi hyvä asia on se, että niissä on sienikuitua. Tämä tekijä saa probioottiset bakteerit lisääntymään paljon nopeammin, jotta voisit paremmin hoitaa ruoansulatustasi ja suolistosi terveyttä.

Ei myöskään kannata unohtaa sitä faktaa, että probiootit ovat elintärkeitä tekijöitä vastustuskyvyn vahvistamisen kannalta. Tämä hyöty koskee näitä sieniä erittäin suuresti siksi, että niiden sisältämät elävät bakteerit luovat prebioottisen ja probioottisen kaksoisvaikutuksen. Tämä on hyvin oleellista bakteerien torjunnan kannalta.

Lue aiheesta lisää: Kefir parantaa vastustuskykyä

Mikä on paras tapa syödä osterivinokkaita?

Some figure

Voit löytää näitä sieniä monissa muodoissa supermarketeista, ja niitä löytyy esimerkiksi käsiteltyinä, purkissa sekä yhdistettyinä muihin tuotteisiin valmisruoissa.

Paras tapa nauttia osterivinokkaita on kuitenkin niiden syönti luonnollisessa ja kokonaisessa muodossa. Vain näin saat nimittäin käyttöösi kaikki mainitsemme terveysvaikutukset, jotta hyötyisit näiden sienten synergisestä, kestävästä ja poikkeuksellisen tehokkaasta terveyttä edistävästä vaikutuksesta.

Lopuksi vielä tiivistettynä näiden sienten hyödyllisyydestä: on monia tapoja hoitaa vastustuskykyä, mutta yksi tärkeimmistä on ruoka, ja tässä osterivinokkaat voivat olla suuri apu.

Näiden vinkkien avulla pysyt terveenä osterivinokkaan avulla. Älä siis epäröi, vaan lisää osterivinokkaita aterioihisi mitä pikimmiten – et tule katumaan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Jedinak A, Sliva D. Pleurotus ostreatus inhibits proliferation of human breast and colon cancer cells through p53-dependent as well as p53-independent pathway. Int J Oncol. 2008;
 • Yang, J. H., Lin, H. C., & Mau, J. L. (2002). Antioxidant properties of several commercial mushrooms. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/S0308-8146(01)00342-9
 • Ganeshpurkar A, Jain AP, Rai G, Bhadoriya SS, Pardhi P. Study of Antimicrobial and Cytotoxic Potential of the Oyster Mushroom Pleurotus ostreatus cv. Florida (Agaricomycetes). Int J Med Mushrooms. 2016;
 • Bobovčák M, Kuniaková R, Gabriž J, Majtán J. Effect of Pleuran (β-glucan from Pleurotus ostreatus ) supplementation on cellular immune response after intensive exercise in elite athletes . Appl Physiol Nutr Metab. 2010;

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.