8 ruokaa myrkkyjen poistamiseksi ja vastustuskyvyn parantamiseksi

27 helmikuun, 2019
Mikäli alat syödä sellaisia ruokia, jotka auttavat puhdistamaan elimistöäsi myrkyllisistä aineista, voit samalla parantaa vastustuskykyäsi sekä optimoida monia kehosi tärkeitä toimintoja.

Kehosi puhdistaa verta jatkuvasti, ja siten se poistaa kaikki mahdolliset myrkyt, jotka saattavat olla haitaksi terveydellesi. Tästä huolimatta kehon tärkeimmissä järjestelmissä saattaa joskus olla ongelmia. Kun jätettä kertyy elimistöön, siitä on näille järjestelmille haittaa. Aluksi ihminen ei välttämättä huomaa tästä mitään selkeitä oireita. Siksi kyseinen ongelma onkin vaikeasti hoidettavissa ajoissa niin, että vakavammat seuraukset voidaan torjua. Tämän vuoksi kehon vastustuskyky sitten muuttuu heikoksi, ja samalla kasvaa riski saada monenlaisia sairauksia, jotka saattavat todella häiritä ihmisen elämänlaatua. Tässä artikkelissa esittelemme kahdeksan ruoka-ainetta myrkkyjen poistamiseksi ja vastustuskyvyn parantamiseksi.

Jotta myrkkyjen kertymistä voidaan estää, on elintärkeää tehdä parannus elintavoissa sekä syödä enemmän sellaisia ruokia, joiden ominaisuudet auttavat puhdistamaan kehoa tehokkaasti.

Tällä kertaa haluamme siis ottaa esille 8 ruokaa, joiden avulla myrkyllistä aineita voidaan poistaa ja vastustuskykyä parantaa. Älä mieti kahdesti, vaan ota nämä tuotteet mitä pikimmiten osaksi säännöllistä ruokavaliotasi – näin voit kohentaa terveyttäsi sekä voida paremmin.

8 ruokaa myrkkyjen poistamiseksi ja vastustuskyvyn parantamiseksi

1. Valkosipuli

Myrkkyjen poistamiseksi ja vastustuskyvyn parantamiseksi kannaa nauttia valkosipulia.

 

Tätä kasvista käytetään yleensä keittiössä, sillä sen maku ja tuoksu ovat mahtavat. Lisäksi valkosipuli on loistava lääkinnällinen ruoka, jota kannattaa ehdottomasti käyttää myös terveyden kohentamiseksi.

Ensinnäkin valkosipuli sisältää runsaasti antioksidantteja ja sellaisia ravinteita, jotka torjuvat tulehduksia. Se myös auttaa puhdistamaan maksaa ja verta sekä torjumaan sairauksia.

Valkosipulia kannattaa nauttia myrkkyjen poistamiseksi, sillä sen sisältämät rikkiyhdisteet edistävät myrkyllisten aineiden poistumista kehosta. Ne toimivat myös nestettä poistavina tekijöinä, jotka vähentävät sitä tulehtuneisuutta, jota nesteen kertyminen aiheuttaa.

Lopuksi kerrottakoon vielä se, että valkosipulissa on tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka auttavat kehoasi ja vastustuskykyäsi vastaamaan paremmin monen tyyppisiin sairauksiin.

2. Kurkuma

Kurkuma on luonnollinen mauste, joka on saanut tunnustusta ympäri maailmaa loistavan ravinneyhdistelmänsä ja lääkinnällisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Se sisältääkin runsaasti antioksidantteja, tulehtuneisuutta torjuvia tekijöitä sekä elintärkeitä ravinteita. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että kurkuma on yksi parhaista tuotteista myrkkyjen poistamiseksi kehosta.

Lisäksi sen sisältämä aktiiviyhdiste kurkumiini antaa tälle mausteelle loistavat kyvyt verenkierron parantamiseksi sekä maksan ja munuaisten terveyden kohentamiseksi.

Kurkumiini on se tekijä, jonka vuoksi jo pienikin määrä kurkumaa päivässä auttaa poistamaan elimistön myrkyllisiä aineita tehokkaammin. Lisäksi se neutralisoi vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia.

3. Punajuuri

Punajuuri auttaa maksan ja veren puhdistamisessa.

 

Ravinteita ajatellen punajuuri on yksi kaikken täysipainoisimmista vaihtoehdoista, joita kaupoista saa. Niissä on kuitua, antioksidantteja ja kaikki muita sellaisia ravinteita, jotka ovat mahtavia apuja maksan ja veren puhdistamiseksi.

Lisäksi punajuuret auttavat tasapainottamaan kehon pH-arvoa. Tämä on hyvin tärkeää, jotta voisit säädellä tulehtuneisuuden prosesseja sekä poistaa jätettä tehokkaammin.

Lisäksi punajuurista saa myös betaiinia ja pektiiniä. Nämä ovat kaksi yhdistettä, jotka tehostavat punajuuren puhdistavia vaikutuksia, sillä ne parantavat ruoansulatusta.

4. Avokado

Tiesitkö, että avokadonpalasen syönti päivittäin voi auttaa pudottamaan painoa sekä vähentämään riskiä saada sydätauteja?

Tämä herkullinen hedelmä sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Se auttaa poistamaan verestä myrkkyjä sekä parantamaan solujen hapettumista.

Lisäksi avokadoissa on elintärkeitä rasvahappoja. Ne auttavat poistamaan huonoa kolesterolia (LDL-kolesterolia) sekä ovat eduksi kehon tulehtuneisuuteen liittyvien mekanismien säätelyssä.

Lopuksi sanottakoon vielä se, että avokadoissa on myös glutationia. Tämä on syöpää torjuva aine, joka myös auttaa estämään jätteen kertymistä.

5. Kaali

Kaali on hyväksi suoliston toiminnalle.

 

Seuraavaksi esittelemme kaalin ja lehtevät viherkasvikset, jotka ovat myöskin loistava ravinnelisä ruokavalioosi, mikäli haluat edistää jätteen poistumista.

Ensinnäkin niiden sisältämät antioksidantit auttavat hajottamaan haitallisia aineita, joita vereen kertyy. Nämä sisältävät muun muassa lääkkeistä ja hyönteismyrkyistä peräisin olevat aineet.

Lisäksi kaalissa oleva luonnollinen kuitu auttaa suolistosi toimintaa lähtemään liikkeelle paremmin sekä tehostaa maksan puhdistumista.

7. Kurkku

Kurkku on elimistöä puhdistava kasvis.

 

Kurkussa on vain vähän kaloreita, sillä se sisältää hyvin runsaasti vettä. Tämä on puhdistava kasvis, joka auttaa kehon jätettä poistavia elimiä toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäksi kurkun sisältämät ravinteet auttavat tekemään kehostasi emäksisemmän, ja siten tämä kasvis poistaa happoisuutta sekä parantaa elimistön kykyä poistaa myrkyllisiä aineita.

Lopuksi mainittakoon vielä se fakta, että kurkku on erinomainen tuote verenkierron parantamiseksi sekä kognitiivisten toimintojen kohentamiseksi.

Lue aiheesta lisää: Näin poistat hyönteismyrkyt kasviksista ja hedelmistä

8. Munakoiso

Viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä, esittelemme tämän kasviksen. Munakoiso sisältää hyvin runsaasti antosyaania, jolta se saa sen erityisen värinsä. Munakoisolla on loistava antioksidanttivaikutus, ja sen ansiosta pystyt puhdistamaan kehoasi tehokkaammin.

Lisäksi säännöllinen munakoison syönti parantaa rasvojen käsittelyä ruoansulatuksessa sekä vähentää liiallista veren happoisuutta.

Nyt kun tiedät, kuinka kehoa voidaan puhdistaa luonnollisesti, oletko valmis lisäämään nämä tuotteet ruokavalioosi? Ne ovat erittäin terveellisiä valintoja, joista kannattaa nauttia koko viikon mittaan, jotta voisit kohdella kehoasi oikein.

Syö näitä luonnontuotteita säännöllisesti, ja nauti niiden rinnalla myös runsaasti vettä, jotta voisit todella optimoida niiden puhdistavat vaikutukset.

Herkullista ja hyvin tehokasta!

  • Ernst, E. (2012). Alternative detox. British Medical Bulletin. https://doi.org/10.1093/bmb/lds002
  • O'Neill, G. (2011). Detox. Australian Life Scientist.