Elvytä kehoa punajuurella, pinaatilla ja päärynällä

maaliskuu 16, 2017
Tämä päärynää, punajuurta ja pinaattia sisältävä juoma uudistaa ja elvyttää kehoa tehokkaasti. Käytä vain tuoreita, korkealaatuisia raaka-aineita, jolloin saat kaiken irti juomasta.

Päärynää, pinaattia ja punajuurta… Herkullista! Jos et ole koskaan kokeillut tätä elvyttävää, energisoivaa juomaa, älä epäröi hetkeäkään vaan valmista sitä jo tänään! Tämä juoma uudistaa kehoa, tehostaa immuniteettia ja antaa sinulle kunnon piristyspotkun.

Jos nautit luonnollisista mehujuomista, joissa yhdistyy hedelmien makeus ja kasvisten vitamiinit, on sinun kokeiltava tätä yhdistelmää. Alta löydät ohjeet juoman valmistukseen.

Päärynä-punajuuri-pinaattimehu: lahja terveydelle

Punajuuri ja päärynä

Luonnolliset mehut ovat herkullisia ja täynnä ravintoaineita. Ne puhdistavat elimistöä ja antavat energiaa. Ennen mehujen valmistamista on syytä selvittää, mitä eri aineksia eri hedelmistä ja vihanneksista saa, sillä näin varmistut siitä että kehosi saa juuri oikeita ravintoaineita.

Suositeltua lukemista: 5 hedelmää, jotka tasapainottavat veren kolesterolia

 • Ennen mehun tai smoothien valmistusta on tärkeää arvioida soveltuvatko ainekset sinulle. On hyvin mahdollista, että esimerkiksi sitruunan nauttiminen voi aiheuttaa herkkävatsaisille närästystä tai inkivääri voi nostattaa verenpainetta.
 • Muista myös, ettei juomilla tule korvata aterioita. Älä korvaa päivän tärkeitä aterioita, kuten lounasta tai illallista pelkällä juomalla, sillä muutoin et saa riittävästi energiaa ja ravintoaineita.
 • On hyvä vaihdella eri mehujen välillä. Älä nauti aina samoja aineksia, vaan valmista monipuolisia, jännittäviä yhdistelmiä, joista saat eri ravintoaineita. Ruokavalion monipuolisuus ja vaihtelevuus on tärkeää.
 • Kiinnitä huomiota jokaisen juoman sisältämään kalorimäärään. Punajuuri sisältää sokeria, joten jos olet diabeetikko, tulee sinun ehkä välttää punajuuren nauttimista suurissa määrissä – kysy asiasta lääkäriltäsi ennen juoman valmistusta.

Ennen juoman valmistamista on tärkeää arvioida oman kehosi tarpeet.

Alta löydät tämän juoman tärkeimmät terveysvaikutukset.

Vahvistaa immuniteettia ja ehkäisee anemiaa

Tämä päärynää, pinaattia ja punajuurta sisältävä juoma soveltuu hyvin toipilasaikaa viettäville, tai anemian tai jonkin muun mineraalin puutostilasta kärsiville.

Nämä kolme ainesta ovat tehokkaita mutta täysin luonnollisia raaka-aineita, jotka kohottavat raudan ja kuparin määrää. Tämän lisäksi ne tehostavat ravintoaineiden ja mineraalien imeytymistä, mikä puolestaan parantaa punasolujen synteesiä.

Jos kärsit keskittymisvaikeuksista tai väsyt helposti töitä tehdessä, ja kärsit myös lihasten heikkoudesta, päärynää, punajuurta ja pinaattia nauttimalla voit parantaa keskittymiskykyä ja lihasten toimintaa.

Huoltaa sydäntä

Sydän

Kaikkien juoman sisältämien raaka-aineiden tulee olla raakoja ja tuoreita. Älä kypsennä punajuurta tai käytä valmiiksi kypsennettyjä punajuuria. Punajuuret menettävät osan ravintoaineistaan, mikäli niitä kypsennetään 15 minuuttia pidempään.

Yksi tämän juoman tehokkaimmista vaikutuksista on se, että sen sisältämä kuitu vähentää tehokkaasti pahalaatuisen kolesterolin (LDL) määrää verenkierrossa. Näin verisuonet pysyvät puhtaina, eikä kolesterolikertymiä pääse syntymään. Samalla suojaat sydäntä korkealta verenpaineelta ja ylikuormitukselta.

Tämä päärynää, punajuurta ja pinaattia sisältävä juoma tarjoaa keholle runsaasti antioksidantteja ja flavonoideja, jotka vähentävät tulehdusta ja parantavat verisuoniston toimintaa.

Vahvistaa puolustusjärjestelmää

Tästä juomasta saat runsaasti antioksidantteja ja C-vitamiinia, jotka tehostavat immuniteettia ja suojaavat yleisiä tartuntatauteja, kuten flunssaa vastaan.

Juoma tehostaa valkosolujen tuotantoa, joka tappaa taudinaiheuttajat niiden tunkeuduttua kehoon. Kun puolustusjärjestelmä toimii hyvin, eivät taudinaiheuttajat pääse synnyttämään tulehdusta.

Suositeltua lukemista: 7 loistavaa keinoa raskausarpien häivyttämiseen

Kun nautit mehua pari kertaa viikossa, koko elimistön terveys kohenee ja huomaat kärsiväsi vähemmän flunssista, tulehduksista ja muista terveysvaivoista.

Näin valmistat juoman

Punajuurimehu

Ainekset

 • 1 punajuuri
 • 1 päärynä
 • 90 g tuoretta pinaattia
 •  200 ml vettä

Valmistus ja käyttö

 • Valmista juoma tuoreista raaka-aineista, ja suosi luomutuotettuja kasviksia ja hedelmiä. Näin vältät hyönteismyrkyt ja geenimanipuloidut raaka-aineet.
 • Pese ainekset huolellisesti. Kuori päärynä ja paloittele. Tee sama punajuurelle.
 • Voit valmistaa juoman joko mehustimessa saadaksesi niistä aikaan mehun, tai tehosekoittimessa saadaksesi aikaan smoothien.

Nauti juoma aamiaisella proteiinin kera; valmista esimerkiksi herkullinen munakas juoman seuraksi.

UUTISIA VERKOSSA