Aloita päivä terveellisesti hunajasta, valkosipulista ja sitruunasta valmistetulla tehosiirapilla

· huhtikuu 6, 2017
Aloita päivä tehokkaasti ja immuniteettia parantaen nauttimalla tätä hunajaa, valkosipulia ja sitruunaa sisältävää juomaa. Se soveltuu erityisen hyvin kylminä kausina nautittavaksi flunssan torjuntaan.

Oletko koskaan kokeillut näitä aineksia yhdessä juomassa? Yhdistelmä saattaa kuulostaa oudolta, sillä valkosipulin lisääminen juomaan ei ehkä houkuttele. Valkosipulin makuun voi kuitenkin tottua, ja sen tuomat terveyshyödyt auttavat sietämään vahvan aromin.

Hunaja ja valkosipuli ovat tuttuja luontaisesta lääketieteestä kiinnostuneille, sillä näitä aineksia on käytetty jo vuosisatojen ajan luonnollisessa terveydenhoidossa etenkin puolustusjärjestelmän tehostamiseen. Valkosipuliin ja hunajaan voi yhdistää myös muita aineita, jotka tehostavat niiden luontaisia vaikutuksia.

Sitruuna, kaneli ja erilaiset pippurikasvit ovat lääkinnällisiä ruokia ja mausteita, jotka sopivat hyvin yhteen valkosipulin ja hunajan kanssa – yhdessä nämä ainekset ehkäisevät virustulehduksia ja parantavat verenkierron toimintaa.

Suosittelemme tämän yksinkertaisen rohdoksen kokeilua yleisen terveydentilan kohentamiseen. Siirappi on helppo ja halpa valmistaa, ja se pitää flunssan loitolla tehokkaasti.

Hoitava siirappi sitruunasta, valkosipulista ja hunajasta

Nämä kolme ainesta tuovat mukanaan monia positiivisia vaikutuksia keholle. Luontaiset aineet eivät ole ihmeentekijöitä, mutta ne kohentavat monia elimistön prosesseja, jotka saattavat heikentyä stressin, sään muutosten tai ikääntymisen myötä.

Tutustutaan aivan aluksi reseptin aineksiin tarkemmin…

Hunaja ja sitruuna

1. Se tukee immuniteettia

Sekä hunaja että valkosipuli tappavat bakteereja ja sieniä. Sitruunan sisältämät vitamiinit ja eteeriset öljyt ehkäisevät flunssaa ja muita yleisiä tartuntatauteja. Kaikki nämä ominaisuudet auttavat elimistöä taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan ja pitävät sinut terveenä.

Suositeltua lukemista: Lämpimän hunajaveden terveyshyödyt

2. Se parantaa verenkiertoa

Säännöllisesti nautittuna hunaja, valkosipuli ja sitruuna auttavat parantamaan verenkiertoa ja alentavat verenpainetta. Tämä johtuu osittain valkosipulin sisältämästä allisiinista, hunajan ravintoaineista ja sitruunan C-vitamiinista, joilla on positiivinen vaikutus sydämeen ja valtimoihin. Yhdessä nämä ravintoaineet ehkäisevät veritulppia ja puhdistavat suonistoa – samalla ehkäiset suonikohjut ja muut yleiset verisuonten vaivat.

3. Heitä hyvästit pahanlaatuiselle kolesterolille

Kolesterolia on olemassa kahdenlaista: LDL-kolesteroli on pahanlaatuista, verisuonten seinämiin kertyvää rasvaa, kun taas HDL-kolesteroli poistaa pahanlaatuista kolesterolia ja edesauttaa verisuonten terveyttä. Jos haluat parantaa elämänlaatuasi liikkumalla enemmän ja syömällä paremmin, älä epäröi tämän luontaisen siirapin nauttimista aamuisin ennen aamupalaa.

Siirappi auttaa sinua kontrolloimaan kolesterolin määrää veressä, kiitos valkosipulin allisiinin. Allisiini auttaa puhdistamaan verta ylimääräisestä rasvasta ja estää tukkeutumien muodostumista, sekä suonten kovettumista.

4. Sen avulla pääsee eroon yskästä

Tämä siirappi on siitä erityinen tuote, että se auttaa keuhkoja poistamaan limaa, se suojaa keuhkoja bakteereilta ja poistaa kurkun kutinan ja karheuden. Jos olet kärsinyt kuivasta yskästä päivätolkulla, saat avun tästä hoitavasta siirapista välittömästi. Hunaja, sitruuna ja valkosipuli desinfioivat kurkkua vieden kipua aiheuttavat bakteerit mennessään.

5. Se vähentää tulehdusta

Tulehdus johtuu elimistön reaktiosta taudinaiheuttajiin tai vammoihin. Jos nautit siirappia säännöllisesti huomaat sen tulehdusta lieventävän vaikutuksen: se soveltuu esimerkiksi niveltulehduksen aiheuttaman kivun ja turvotuksen ehkäisyyn, nesteturvotuksen poistoon ja lihasvammojen hoitoon.

Suositeltua lukemista: Sitruunankuori avuksi nivelkipuun

Näin valmistat hoitavan siirapin sitruunasta, valkosipulista ja hunajasta

Siirappi hunajasta, valkosipulista ja sitruunasta

Ainekset

 • 335 grammaa juoksevaa hunajaa
 • 10 valkosipulinkynttä
 • 1 kannellinen lasiastia
 • Yhden sitruunan kuori, raastettuna

Valmistus

Muista käyttää luomutuotettuja raaka-aineita, sillä näin varmistut tuotteiden korkealaatuisuudesta ja turvallisuudesta. Luomutuotetut ruoka-aineet eivät sisällä haitallisia hyönteismyrkkyjä tai lisäaineita. Kiinnitä erityistä huomiota hunajaan, sillä mitä luontaisempi, puhtaampi hunaja on, sen parempi sen vaikutus terveyteen. Suosi lähellä tuotettua, kotimaista hunajaa.

Näin valmistat hoitavan siirapin:

 • Aloita siirapin valmistus kuorimalla ja murskaamalla valkosipuli.
 • Kaada hunaja lasiastiaan ja lisää murskattu valkosipuli.
 • Leikkaa sitruunankuori pieniksi paloiksi tai raasta se, ja lisää lasiastiaan.
 • Sulje kansi ja säilytä purkki viileässä paikassa auringonvalolta suojattuna kolme päivää.
 • Kolmen päivän jälkeen valkosipulin ja sitruunan hoitavat yhdisteet ovat ehtineet imeytyä hunajaan ja voit käyttää sitä ensimmäistä kertaa.

Näin käytät siirappia

 • Voit nauttia siirappia ennaltaehkäisevänä hoitona ruokalusikallisen verran joka päivä ennen aamiaista.
 • Voit myös sekoittaa siirapin lasilliseen lämmintä vettä: näin siirappi on helpompi nauttia ja niellä, eikä sen maku ole yhtä voimakas. Nauti juoma tyhjään mahaan ennen aamiaista.
 • Nauti siirappia 7 peräkkäisen päivän ajan, pidä 10 päivän mittainen tauko ja toista.

Kun siirappi loppuu, voit helposti valmistaa uuden satsin! Huomaat eron energiatasossasi ja terveydentilassasi muutaman viikon käytön jälkeen.

Lisää luontaishoitoideoita: Näin käytät ruokasoodaa kynsisienen hoitoon