Kefir parantaa vastustuskykyä

Kefirin nauttiminen on hyväksi terveydelle laajalti ottaen, sillä siinä on aktiivisia yhdisteitä, kuten polysakkarideja, jotka taistelevat tartuntoja vastaan sekä torjuvat tulehduksia. Tämä on niiden mikrobeja hävittävän sekä kehoa elvyttävän vaikutuksen ansiota.

Niin kutsutusta kefiristä on tullut hyvin suosittu tuote viime vuosina, ja se on erityisen pidetty niiden ihmisten keskuudessa, jotka haluavat parantaa terveyttään luonnollisella tavalla.

Tämä trendikäs juoma auttaa kohentamaan suoliston bakteerien tasapainoa, ja lisäksi se on hyväksi ruoansulatukselle yleisestikin ottaen. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla, mikäli et vielä ole tutustunut tähän terveystuotteeseen!

Yksi kefiriin liittyvä kiinnostava fakta on se, että tästä tuotteesta voivat nauttia myös laktoosi-introleranssin kanssa kamppailevat ihmiset, toisin kuin on monien muiden maitotuotteiden kohdalla.

Miksi kefir sitten sopii myös laktoosi-intoleranssista kärsiville ihmisille? Laktoosi voi aiheuttaa tulehtuneisuutta ja ruoansulatuksen ongelmia, sillä se sokeria, joka on peräisin eläimistä. Kefirin valmistusprosessin aikana laktoosi muunnetaan kuitenkin maitohapoksi, joka itse asiassa parantaa ruoansulatusta.

Älä kuitenkaan vain lue kefiristä, vaan kokeile itse ja totea käytännössä kuinka se parantaa oloasi!

Tällä kertaa kerromme siis kefirin hyödyistä terveydelle sekä annamme tarkempaa tietoa tästä mahtavasta probiootista. Viittaamme tässä artikkelissa tutkimuksiin, jotka on tehty ravitsemuksen asiantuntijoiden toimesta ja julkaistu Nutrition Authority -lehdessä. Oletko siis valmis ottamaan kefirin osaksi ruokavaliotasi?

Mutta mitä kefir oikein on..?

Kefir

Kefir on käynyttä lehmän- tai vuohenmaitoa, ja sen ominaispiirteenä on happoisuus, joka aiheutuu sokerien muuntumisesta käymisprosessin aikana.

Tämä prosessi vähentää kefirin sisältämää laktoosia, ja se onkin siten ruoansulatukselle helpompi valinta kuin moni muu maitotuote.

Käymisprosessin aikana – joka muuten toteutetaan erittäin tarkkojen turvallisuussääntöjen puitteissa – luodaan hiivaa ja bakteereja, jotka parantavat vastustuskykyä. Ne edistävät tervettä bakteerien kasvua suolistossa.

Mitä kefir sitten tarkemmin ottaen on? Onko se jogurttia?

  • Kefirillä on aina hiukan kirpeä maku, kun taas jogurtti on vähemmän kirpeää, sillä siinä on enemmän laktoosia.
  • Kefir on lähes aina nestemäisessä muodossa, ja jogurtti taas on useimmiten paksumpaa ja kermaisempaa koostumukseltaan.
  • Käymisprosessin aikana kefirissä säilyvät ainoastaan maidon perustavanlaatuiset ainesosat, kun taas laktoosin määrä vähenee olennaisesti valmistuksessa.
  • Kefiristä löytyvien mikro-organismien ansiosta suolistosi kasvusto hyötyy paljon enemmän kefiristä kuin jogurtista, ja kaikki haitalliset bakteerit (jotka usein johtavat sellaisiin ongelmiin kuten suolistotulehdukseen) häviävät usein hyvin tehokkaasti.

Kefir on yksi parhaista probioottien lähteistä

Polvi

Kun puhutaan probiooteista, sinulle tulee ehkä ensimmäisenä mieleen kulhollinen maustamatonta luonnonjogurttia.

Itse asiassa yksi kaikkein tehokkaimmista probiooteista, joita nykyisin kaupoissa on tarjolla, on kuitenkin juuri kefir. Center for Cooperative Research in Biosciences -keskus Espanjassa on selvittänyt kefirin vaikutuksia kehossa, joista kerromme seuraavaksi.

Kefirin bakteereja ja sieniä torjuvat vaikutukset

Kefir on hyvin tehokas monen tyyppisiä bakteereja vastaan, ja näihin kuuluvat muun muassa salmonella, H. pylori, shigella ja E. coli. Lisäksi se on tehokas tiettyjä sieniä torjuttaessa, joihin kuuluvat esimerkiksi candida albicans.

Tämä vaikutus johtuu siitä, että kefir sisältää aktiivisia polysakkaridi-yhdisteitä, jotka taistelevat mikrobeja ja tulehtuneisuutta vastaan, ja lisäksi ne auttavat parantamaan monen tyyppisiä tulehduksia kehossa.

Kefirin kyvyt vastustuskyvyn parantajana

Kefir suojaa ihmisen suoliston limakalvoa bakteereilta, joten on erittäin hyvä idea alkaa nauttia tätä juomaa, jossa on mukana enemmän kuin 30 terveyttä edistävää bakteeria sekä hiivaa. Nämä parantavat terveyttä yleisesti sekä ovat suureksi avuksi ruoansulatuksen kannalta.

Voit nauttia kefiriä joka päivä vaikkapa tuoreiden hedelmien kanssa tai smoothieiden osana, jotta voisit parantaa vastustuskykyäsi maukkaalla tavalla.

Ravintoalan asiantuntijat tietävät, että tämä käyneestä maidosta johdettu tuote sisältää kyvykästä ja ainutlaatuista probioottia, joka tunnetaan nimellä Lactobacillus kefiri. Se on yksi parhaista markkinoilla olevista avuista haitallisilta bakteereilta suojautumiseksi.

Kefir parantaa luiden terveyttä sekä torjuu osteoporoosia

Kuten jo epäilemättä tiedätkin, osteoporoosi on hyvin tavallinen ongelma naisilla, ja se on häiriö, joka aiheuttaa kipua sekä kohonneen riskin luiden rikkoutumisesta.

Yksi tehokas tapa vahvistaa luiden kudosta on lisätä kalsiumin saantia maidosta, mutta on monia ihmisiä, joiden elimistö ei siedä lehmänmaitoa sen sisältämän laktoosin vuoksi.

Muista siis, että kefir on tällaisessa tapauksessa loistovalinta, sillä siinä on runsaasti kalsiumia ja K2-vitamiinia, jotka auttavat edistämään kalsiumin aineenvaihduntaa kehossa.

Lisää siis kefiriä ruokavalioosi, mutta tee se vähitellen, jotta voisit nähdä kuinka elimistösi reagoi. Jos pystyt käsittelemään kefiriä hyvin eikä seurauksena ole epämukavuutta, voit nauttia tätä tuotetta joka päivä aamiaisen aikaan.

Kuinka kefiriä kannattaa nauttia?

Kefiriä lasissa
Ensinnäkin, mistä ja missä muodossa kefiriä voi ostaa?

  • Tavallisista ruokakaupoista maitotuotteiden tai terveystuotteiden osastoilta
  • Luontaistuotekaupoista
  • Kefiriä on sekä nestemäisessä että kuivatussa muodossa

Kuinka kefiriä tulisi käyttää?

  • Jos ostat sitä kuivatussa muodossa eli jyväsinä, kannattaa nauttia noin 100 grammaa päivittäin, ja tämä määrä kannattaa yhdistää pieneen annokseen hunajaa.
  • On hyvä idea lisätä kefiriä aamiaiseen, ja sitä kannattaa yhdistää sellaisiin hedelmiin kuten papaija, tai sitten hiutaleisiin, kuten kauraan.
  • Nestemäisessä muodossa olevaa kefiriä kannattaa nauttia pieniä määriä (desin verran) päivän pääaterian yhteydessä. Näin pystyt parantamaan ruoansulatusta, ja lisäksi kefirin säännöllinen nauttiminen auttaa sinua parantamaan suolistosi luonnollista kasvustoa sekä kohentaa vastustuskykyä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka kefirissä on vain hyvin vähän laktoosia käymisprosessin seurauksena, tämä tuote on silti luokiteltavissa ”maitotuotteeksi”, joten kannattaa ensin tarkkailla kuinka hyvin elimistösi sitä sietää.

Tästä huolimatta kefiriä kannattaa ehdottomasti kokeilla, sillä se on terveellinen tuote, joka saattaa auttaa sinua parantamaan oloasi huomattavasti ja täysin luonnollisella tavalla!

UUTISIA VERKOSSA