Inkivääriolut alentaa kolesterolia ja verensokeria

· toukokuu 22, 2017
Tiesitkö, että kohtuudella nautittuna inkivääriolut on hyväksi terveydellesi? Sen lisäksi että se auttaa taistelemaan tulehdusta vastaan, juoman hapatetusta inkivääristä saa myös eläviä bakteeriviljelmiä, jotka säätelevät suoliston bakteerikantaa ja parantavat ruoansulatusjärjestelmän terveyttä.

Inkiväärin juuri on lääkinnällistä ruokaa, joka on tunnettu hyvästä ravintoarvostaan ja terveyshyödyistään. Paljon antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita sisältävä inkiväärinjuuri on yksi tehokkaimmista ja terveellisimmistä tulehdusta lievittävistä aineista.

Erikoisen tuoksunsa ja makunsa ansiosta se on houkutteleva lisä moniin resepteihin. Sitä käytetään yhtä usein myös vaihtoehtoisena hoitona useisiin eri sairauksiin.

Mutta tiesitkö, että se sisältää aktiivisia aineita, jotka alentavat sydänsairauksien riskiä sekä vähentävät lihaskipua ja muita tulehdukseen liittyviä ongelmia?

Yksi huomionarvoisimmista asioista inkiväärissä on sen monipuolisuus. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi smoothieihin, teehen ja moniin muihin juomiin ja ruokiin.

Sisältämiensä aineiden ansiosta siitä voidaan valmistaa hoitavaa, luonnollista juomaa, joka alentaa kolesterolia ja verensokeria sekä vähentää kipua.

Haluatko oppia valmistamaan sitä? Jatka lukemista!

Hillitse kolesterolia ja verensokeria inkiväärioluen avulla

inkiväärijuoma

Inkivääriolut on luonnollinen juoma, josta on tullut suosittu ympäri maailmaa sen tehokkaista kipua ja tulehdusta lievittävistä ominaisuuksistaan johtuen. Se valmistetaan hapattamalla inkivääriä, mikä tehostaa sen monia lääkinnällisiä vaikutuksia.

Inkivääriolutta käytetään usein nivelongelmiin, sillä se vähentää kipua, turvotusta ja nesteturvotusta kudoksissa. Lisäksi sitä suositellaan lihasjännityksen lievittämiseen ja muun tyyppisiin vaivoihin, jotka voivat olla hyvin kivuliaita.

Se sisältää eläviä hyvien bakteerien viljelmiä, jotka säätelevät suoliston bakteerikantaa ja parantavat ruoansulatusjärjestelmän terveyttä. Lisäksi sen säännöllinen nauttiminen voi auttaa poistamaan liiallista kolesterolia verisuonista ja glukoosia verestä.

Hyödyt kolesterolin kannalta

verisuoni

Inkiväärissä on yli 21 antioksidanttia, jotka auttavat ehkäisemään rasvan härskiintymistä verisuonissa. Rasvan härskiintyminen liittyy alentuneeseen hyvän kolesterolin (HDL) määrään. Inkiväärin avulla voi myös korjata soluvaurioita, jotka estävät kunnollisen haitallisten rasvojen säätelyn.

Mauste sisältää aktiivista ainesosaa nimeltä gingeroli. Se on sekä tulehdusta lievittävä että antioksidanttinen aine, joka vähentää pahan kolesterolin (LDL) muodostumista maksassa.

Inkiväärin sisällyttäminen ruokavalioon auttaa myös poistamaan verisuonten seinämiin kerääntynyttä plakkia. Tämä saa veren kiertämään vapaammin ja ehkäisee tukoksia.

Hyödyt tyypin 2 diabetekseen

diabetes

Lisäksi inkiväärin kemialliset ainesosat stimuloivat kahta sellaista entsyymiä, jotka vastaavat veren glukoosin hajottamisesta ja aineenvaihdunnasta. 

Ne vaikuttavat myös tulehdukseen liittyviin entsyymeihin, mikä on avaintekijä verensokeripiikkien tasapainottamisessa.

Inkiväärin nauttiminen alentaa metabolisen oireyhtymän riskiä. Tämä on vaiva, joka lisää liikalihavuuden ja diabeteksen riskiä.

Lisäksi luontaiset inkivääriuutteet tukevat ruoansulatusta, joka on yleensä hitaampi verensokeriarvojen ollessa liian korkeat.

Inkiväärillä on vielä muitakin hyötyjä: se edistää GLUT4-proteiinin tuotantoa, joka optimoi lihassolujen kykyä käyttää sokeria.

Haluatko tietää, kuinka inkivääriolutta valmistetaan?

Inkiväärioluen valmistus

inkivääriolut

Vaikka inkiväärin ominaisuudet voidaan saada hyödynnettyä monista eri resepteistä ja hoidoista, tämä kotitekoinen olut on yksi tehokkaimmista.

Se ei ainoastaan tee inkiväärin nauttimisesta helpompaa, vaan lisäksi se tiivistää sen ravintoaineet ja tehostaa niiden ominaisuuksia ja hyötyjä elimistölle.

Siihen tulevat ainekset ovat erittäin edullisia. Niitä löytyy kaikista terveysruoka- ja luontaistuotekaupoista.

Ainekset

 • 1 pala tuoretta inkivääriä (5 cm)
 • 1,2 dl fariinisokeria tai hunajaa
 • 1,2 dl sitruunamehua
 • 2 litraa vettä
 • 1,2 dl hapatettua inkivääriä (n. 100 g)
 • Hyppysellinen merisuolaa (valinnainen)

Valmistus

 • Ensiksi laita 8 dl vettä kiehumaan.
 • Kun vesi kiehuu, lisää raastettu inkivääri, sokeri/hunaja ja merisuola.
 • Vähennä lämpöä ja anna sokerin sulaa kokonaan (noin 5 minuuttia).
 • Kun sokeri on sulanut, lisää loput vedestä, poista liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
 • Muutaman tunnin kuluttua lisää sitruuna ja hapatettu inkivääri.
 • Kun juoma on valmis, kaada se tummaan lasipulloon ja säilytä viileässä paikassa.
 • Anna olla kahdesta kolmeen päivään.
 • Muista, että jos annat inkiväärijuoman olla liian pitkään, se saattaa muuttua alkoholijuomaksi.
 • Juo pieni annos kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Odotatko innolla tämän reseptin kokeilemista? Kuten huomaat, inkivääriolut on erittäin terveellistä ja siitä saattaa hyvinkin tulla elimistösi paras ystävä.