Logo image
Logo image

Inkivääri helpotuksena nivelkipuihin

2 minuuttia
Sekä hunajalla että sitruunalla on tulehduksia alentavia ominaisuuksia, joten ne sopivat kipua lievittävän inkiväärin kanssa erittäin hyvin yhteen.
Inkivääri helpotuksena nivelkipuihin
Viimeisin päivitys: 01 joulukuuta, 2018

Monet jäävät kärsimään nivelkivuista, koska ne ovat useimmiten suhteellisen lieviä. On kuitenkin olemassa joitakin hoitokeinoja, jotka helpottavat nivelkipua ja kohentavat näin elämänlaatua. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit käyttää inkivääriä nivelkipuihin.

Nivelkipu

Pystytäänkö nivelkivut parantamaan? Valitettavasti tähänkään päivään mennessä nivelkipuihin ei ole löytynyt parannusta, mutta niitä voidaan silti hoitaa, jotta elämänlaatu kohenisi. Niveltulehdus, nivelrikko tai reuma ovat kaikki tavanomaisia nivelkivun aiheuttajia, joiden helpottamiseksi käytetään usein tulehduskipulääkkeitä tai relaksantteja. Tällaisilla lääkkeillä voi olla joitakin pitkäaikaisia negatiivisia vaikutuksia, etenkin munuaisiin ja maksaan.

Kuten varmasti jo tiedätkin, nivelet yhdistävät luut toisiinsa ja mahdollistavat liikkumisen. Niveliä peittää rustokudos, joka voi uusiutua oikeanlaisen ravinnon avulla. Tästäkin huolimatta jotkut meistä kärsivät nivelkivuista. Mistä tämä johtuu? Kyse voi olla usein perinnöllisyydestä, nivelten kulumisesta, vähäisestä kollageenista, vastustuskyvyn huonontumisesta, tulehduksesta, tapaturmasta tai jopa tunnistamattomista syistä.

Me suosittelemme sinua käymään lääkärissä, kun nivelongelmat alkavat. Joissakin tapauksissa voit kuitenkin kokeilla myös seuraavaksi esittelemäämme yksinkertaista hoitokeinoa.

Inkivääriä nivelkipuihin

Some figure

Inkivääri on kasvi, joka sisältää vahvoja lääkinnällisiä ominaisuuksia. Sitä on käytetty läpi aikojen, ja se tunnetaan erityisen hyvin ruoansulatukselle suotuisten ominaisuuksiensa ansiosta, sekä siksi, että se auttaa alentamaan niveltulehduksen aiheuttamaa kipua ja tulehdusta. Mikä on inkiväärin salaisuus? Se sisältää gingerol-nimistä alkuainetta. Sitä on käytetty niin yleisesti kivunlievitykseen, että monet tutkimukset todella suosittelevat sen käyttöä niveltulehduksen aiheuttaman kivun hoitoon.

Esimerkiksi vuonna 2007 Arizonan yliopisto löysi inkivääristä voimakkaasti tulehdusta alentavan ainesosan. Gingerolin kemiallinen tuotanto todisti sen vaikutukset tulehduksiin. Tämä tutkimus siis osoittaa, että inkivääristä on todella hyötyä.

Eikä tässä vielä kaikki. Arvostettu John Hopkins -yliopisto johti niin ikään tutkimusta, joka todisti inkiväärin sisältämien ainesosien alentavan tulehdusta niin voimakkaasti, että perinteiselle lääkitykselle ei ollut ollenkaan tarvetta.

Näin käytät inkivääriä nivelkipuihin

Some figure
  • Teelusikallinen tuoretta, raastettua inkivääriä
  • Lasillinen vettä
  • Teelusikallinen hunajaa
  • Ripaus kanelia

Olemme jo muutamissa muissa artikkeleissamme kertoneet kanelin ja hunajan vaikutuksista nivelkipua vastaan. Jos yhdistät nämä aineet, saat voimakkaan tulehduksia estävän juoman, jota voit nauttia aamuisin.  Lisää tähän yhdistelmään vielä inkivääriä, niin turrutat kivun. Kuten jo aiemmin kerroimme, tätä kannattaa kokeilla muutaman kerran perinteisen lääkityksen sijasta silloin, kun kivut ilmaantuvat. On aina terveydellesi suotuisampaa käyttää lääkityksenä luonnollisia hoitokeinoja.

Valmista yksinkertaisesti inkivääristä yrttiteetä, ja lisää siihen sitten hunajaa ja hieman kanelia. Jos haluat, voit kanelijauheen sijasta käyttää kanelitankoa, sillä se sisältää jopa enemmän terveydelle hyödyllisiä ominaisuuksia. Tämä on täydellinen tapa aloittaa uusi päivä, mutta se sopii hyvin myös muina vuorokaudenaikoina nautittavaksi. Miksi et kokeilisi?

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.