Logo image
Logo image

Niveltulehduksen hoito luonnollisilla keinoilla

3 minuuttia
Niveltulehduksen hoito luonnollisilla keinoilla
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Niveltulehduksesta on tullut hyvin tavallinen vaiva sekä miehillä että naisilla. Se voi aiheutua nivelten liiallisesta rasituksesta, mutta syynä voivat olla myös vauriot ja tulehdukset. Niveltulehduksen hoito onnistuu myös kotikonsteilla!

Tällä kertaa kerromme sinulle sellaisista  hoidoista, jotka auttavat niveltulehduksen taltuttamisessa luonnollisella tavalla. Jatka siis lukemista, jotta voisit välttää tämän ikävän vaivan!

Niveltulehdus on usein kiusallinen ja särkyä tuottava vaiva, ja sen syntymiseen on useita mahdollisia syitä. Tulehduksesta kärsivät haluavat yleensä välttää kaikenlaisia lääkehoitoja niin pitkälle kuin suinkin pystyvät – tällaisia hoitoja voivat olla esimerkiksi nivelinjektiot ja lääkkeet.

Sen sijaan niveltulehduksesta kärsivän kannattaa kokeilla vaihtoehtoisia ja luonnollisia hoitokeinoja. Tällaiset hoidot ovat sekä tehokkaita tulehduksen lievittämisessä, että erittäin helppoja ja edullisia valmistaa itse kotona.

Niveltulehduksen hoito luonnollisesti

Luonnolliset ja kotona tehtävät hoidot ovat suosittuja niveltulehduksen kanssa kamppailevien keskuudessa. Niveltulehduksen hoito ja oireiden lievittäminen onnistuu seuraavien luonnollisten kotikonstien avulla.

Inkivääri

Some figure

Inkivääri on yksi parhaista luonnollisista tulehdusta vähentävistä ruokatuotteista, ja sen vaikutuksiin kuuluu myös kivun lievittäminen. Jos syöt inkivääriä riittävät määrät pystyt oleellisesti vähentämään nivelten tulehtuneisuutta, ja lievität myös niiden kipua.

Tämä pätee erityisesti nivelreumasta (rheumatoid arthritis) kärsivien ihmisten kohdalla.

Niveltulehduksen hoito inkiväärillä

Ota muutama teelusikallinen eli noin 15 grammaa puuterimaisessa muodossa olevaa inkivääriä, ja laita sitä kaksi kertaa päivässä ravintoosi (tai siinä määrin kuin sinulle henkilökohtaisesti suositellaan).

Lehmuksenkukka

Lehmuksenkukalla on elimistöstä nestettä poistavia vaikutuksia, joka tarkoittaa sitä, että se saattaa tuntuvasti lisätä hikoilun määrää. Tavallista runsaampi hikoilu voi taas auttaa elimistöä poistamaan myrkyllisiä aineita, mikä vähentää niveltulehduksen aiheuttamaa epämukavaa tunnetta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Voit valmistaa teen, hauduttamalla puolikkaan teelusikallisen kuivattua lehmuksenkukkaa kupilliseen kuumaa vettä. Juo teetä muutama kupillinen päivässä, muutaman viikon ajan.

Kaprikset

Toinen nestettä kehosta poistava kasvi on kapris, ja se edistää nivelten terveyttä.

Kuinka käytän kaprista niveltulehduksen hoitoon?

Kapris auttaa nivelsiteiden höllentämisessä, sekä erityisesti polvien kunnon parantamisessa. Voit lisätä kaprista vaikkapa salaatteihin.

Hampunsiemenet

Nämä siemenet ovat täydellinen tuote silloin, kun niveliäsi särkee. Tämä johtuu siitä, että hampunsiemenet sisältävät tärkeitä rasvoja, kuten Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja.

Kuinka niitä tulisi syödä?

Voit lisätä hampunsiemeniä mihin tahansa päivän aikana syömääsi ateriaan.

Mustaherukkaöljy

Mustaherukkaöljyllä on tulehduksia vastaan taistelevia vaikutuksia, ja se auttaa myös nivelten ongelmien hoidossa. Tämä tuote on äärimmäisen tehokas esimerkiksi nivelreuman lieventämisessä.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Yleensä mustaherukkaöljyä suositellaan otettavaksi 500 milligrammaa päivittäin.

Iltaesikkoöljy

Some figure

Iltaesikosta valmistettu öljy on ravinnelisä, jonka säännöllinen käyttö ei itse asiassa voi karkottaa niveltulehdusta, mutta se kyllä vähentää tulehduksesta johtuvaa kipua nivelten alueella, ja se myös antaa nivelillesi lisää joustavuutta.

Niveltulehduksen hoito iltaesikko-öljyllä

Lisää kaksi tai kolme annosta iltaesikko-öljyä päivän mittaan syömääsi ruokaan siten, että nautit kokonaisuudessa päivän aikana noin 350 milligrammaa tätä tuotetta.

Koiruoho

Koiruohosta et ole välttämättä aikaisemmin kuullut, mutta tämä kasvi vähentää tulehtuneisuutta. Tämä johtuu koiruohon sisältämistä hapoista, joihin kuuluvat askorbiini-, kloori- ja salisyylihappo.

Kuinka tätä tuotetta käytetään?

Valmista itsellesi tee, jossa käytät puolikkaan teelusikallisen verran kuivattua koiruohoa sekoitettuna mukilliseen vettä. Anna juoman hautua 10-15 minuutin ajan, ja lisää siihen sitten hiukan jotakin makeuttajaa. Juo tätä hauduketta kolme kupillista joka päivä.

Laakerinlehtikääreet

Valmista voimakas hauduke laakerinlehtiä käyttäen, ja laita nestettä sitten pesulappuun tai kankaalle. Laita kangas niille alueille, joissa tunnet kipua. Anna vaikuttaa noin 15 minuutin ajan.

Omenaviinietikka

Some figure

Omenaviinietikka on erittäin hyvä tuote niveltulehduksen hoitoon, sillä tällä nesteellä on ominaisuuksia, jotka lievittävät tulehtuneisuutta.

Niveltulehduksen hoito omenaviinietikalla

Sekoita kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa lasilliseen kuumaa vettä. Voit makeuttaa juoman teelusikallisella hunajaa, jos haluat.

Muista myös tämä!

Suurin osa esittelemistämme kasveista, teejuomista ja ruokatuotteista auttavat sinua elimistösi vastustuskyvyn parantamisessa.

Kun immuunijärjestelmäsi on vahvassa kunnossa, kehosi on kykenevämpi poistamaan sisältään sellaiset myrkylliset aineet, jotka kerääntyvät niveliin. Nämä aineet ovat syynä niveltulehduksen ja sen kivuliaiden oireiden ilmenemiseen.

Muita tehokkaita hoitoja niveltulehduksesta kärsivälle

Sen lisäksi, että kokeilet esittelemiämme luonnollisia keinoja tulehduksen kontrollointiin, kannattaa ehdottomasti tehdä muutamia muitakin asioita, jotka edistävät olosi parantumista.

Uiminen

Monet lääkärit suosittelevat juuri uimista liikuntamuotona – vaikka tässä ei tietenkään tarkoiteta kilpauinnin kaltaista kuntoilua – sillä se on hyvä keino rentouttaa elimistöä. Uinti on kehoasi vain vähän rasittava liikuntatapa, ja se on nivelten kannalta hellävaraista toimintaa.

Mielen ja kehon terapiat

On tutkimuksin todistettu tosiasia, että ihmisen kannattaa pyrkiä saavuttamaan mielen ja kehon tasapaino hyödyntämällä elimistöä rentouttavia terapioita. Tallaiset hoidot lieventävät sekä stressiä että vähentävät nivelissä tuntuvaa kipua.

Kokeile siis tässä artikkelissa antamiamme neuvoja mikäli kärsit nivelten tulehtuneisuudesta, ja pystyt parantamaan oloasi ilman perinteisen lääketieteen keinoja!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Simon, L. S. (2004). The treatment of rheumatoid arthritis. Best Practice and Research: Clinical Rheumatology. https://doi.org/10.1063/1.3636795
  • Ali, B. H., Blunden, G., Tanira, M. O., & Nemmar, A. (2008). Some phytochemical, pharmacological and toxicological properties of ginger (Zingiber officinale Roscoe): A review of recent research. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2007.09.085
  • Lachenmeier, D. W. (2010). Wormwood (Artemisia absinthium L.)-A curious plant with both neurotoxic and neuroprotective properties? Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2010.05.062

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.