Niveltulehduksen hoito luonnollisilla keinoilla

syyskuu 18, 2015

Niveltulehduksesta on tullut hyvin tavallinen vaiva sekä miehillä että naisilla, ja se voi aiheutua nivelten liiallisesta käytöstä, mutta syynä voivat olla myös vauriot ja tulehdukset. Tällä kertaa kerromme sinulle sellaisista luonnollisista hoidoista, jotka auttavat niveltulehduksen taltuttamisessa terveellisellä tavalla. Jatka siis lukemista, jotta voisit välttää tästä ongelmasta aiheutuvan epämukavuuden ja kivun!

Niveltulehdus on usein kiusallinen ja särkyä tuottava vaiva, ja siihen voi olla useampia syitä. Tulehduksesta kärsivät haluavat yleensä välttää kaikenlaisia lääkehoitoja niin pitkälle kuin suinkin pystyvät – tällaisia hoitoja voivat olla esimerkiksi nivelinjektiot ja lääkkeet. Sen sijaan että turvaudutaan näihin hyvinkin epämiellyttäviin lääketieteellisiin keinoihin, kannattaa niveltulehduksesta kärsivän kokeilla vaihtoehtoisia ja luonnollisia hoitokeinoja. Tällaiset hoidot ovat sekä tehokkaita tulehduksen lievittämisessä että erittäin helppoja ja edullisia valmistaa itse kotona.

Hoitoja tulehduksen kontrolloimiseksi

Kuten jo äsken mainitsimmekin, on tavallista, että niveltulehduksesta kärsivä haluaa kipua lievittääkseen mieluummin pysytellä kaukana perinteisestä lääketieteestä. Siksi luonnolliset ja kotona tehtävät hoidot ovatkin suosittuja tämän vaivan kanssa kamppailevien keskuudessa. Seuraavassa kerromme siis sellaisista luonnonmukaisista keinoista, jotka ovat hyviä apuja nivelten tulehtuneisuuden vähentämiseksi.

Inkivääri

jauhettu_inkivääri

Inkivääri on yksi parhaista luonnollisista tulehdusta vähentävistä ruokatuotteista, ja sen vaikutuksiin kuuluu myös kivun lievittäminen. Jos syöt inkivääriä riittävät määrät pystyt oleellisesti vähentämään nivelten tulehtuneisuutta, ja lievität myös niiden kipua. Tämä pätee erityisesti nivelreumasta (rheumatoid arthritis) kärsivien ihmisten kohdalla.

Kuinka hyödynnän inkivääriä niveltulehduksen hoidossa?

Ota muutama teelusikallinen eli noin 15 grammaa puuterimaisessa muodossa olevaa inkivääriä, ja laita sitä kaksi kertaa päivässä ravintoosi (tai siinä määrin kuin sinulle henkilökohtaisesti suositellaan).

Lehmuksenkukka

Lehmuksenkukalla on elimistöstä nestettä poistavia vaikutuksia, ja tämä tarkoittaa sitä, että se saattaa tuntuvasti lisätä hikoilun määrää. Miten tämä hikoilu sitten liittyy tulehduksen hoitoon? Itse asiassa tavallista runsaampi hikoilu voi auttaa elimistöä poistamaan myrkyllisiä aineita, mikä puolestaan tekee nivelistä ”irtonaisemmat” sekä vähentää niveltulehduksen aiheuttamaa epämukavaa tunnetta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Voit valmistaa haudukejuoman, jossa on puolikas teelusikallinen kuivattua lehmuksenkukkaa, ja vettä tulisi olla mukillinen. Juo tätä nestettä muutama kupillinen päivässä, ja jatka juomista muutaman viikon ajan.

Kaprikset

Toinen nestettä kehosta poistava kasvi on kapris, ja se edistää nivelten terveyttä.

Kuinka käytän tätä tuotetta?

Voit lisätä kaprista salaatteihin tai valmistaa aterioita, joissa kapris on olennainen osa. Se auttaa ligamenttien höllentämisessä sekä erityisesti polvien kunnon parantamisessa.

Hampunsiemenet

Nämä siemenet ovat täydellinen tuote silloin, kun niveliäsi särkee. Tämä johtuu siitä, että hampunsiemenet sisältävät tärkeitä rasvoja kuten muun muassa Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja.

Kuinka niitä tulisi syödä?

Voit lisätä hampunsiemeniä mihin tahansa päivän aikana syömääsi ateriaan.

Mustaherukkaöljy

Mustaherukkaöljyllä on tulehduksia vastaan taistelevia vaikutuksia, ja se auttaa myös nivelten ongelmien hoidossa. Tämä tuote on äärimmäisen tehokas esimerkiksi nivelreuman lieventämisessä.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Yleensä mustaherukkaöljyä suositellaan otettavaksi 500 milligrammaa päivittäin.

Iltaesikkoöljy

kukka_iltaesikko

Iltaesikosta valmistettu öljy on ravinnelisä, jonka säännöllinen käyttö ei itse asiassa voi karkottaa niveltulehdusta, mutta se kyllä vähentää tulehduksesta johtuvaa kipua nivelten alueella, ja se myös antaa nivelillesi lisää joustavuutta.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

Lisää kaksi tai kolme annosta iltaesikko-öljyä päivän mittaan syömääsi ruokaan siten, että nautit kokonaisuudessa päivän aikana noin 350 milligrammaa tätä tuotetta.

Koiruoho

Koiruohosta et ehkä ole aikaisemmin kuullut, mutta tämä kasvi on myös yksi sellainen tuote, joka vähentää tulehtuneisuutta. Tämä johtuu sen sisältämistä hapoista, joihin kuuluvat askorbiini-, kloori- ja salisyylihappo.

Kuinka tätä tuotetta käytetään?

Valmista itsellesi tee, jossa käytät puolikkaan teelusikallisen verran kuivattua koiruohoa sekoitettuna mukilliseen vettä. Anna juoman hautua 10-15 minuutin ajan, ja lisää siihen sitten hiukan jotakin makeuttajaa. Juo tätä hauduketta kolme kupillista joka päivä.

Laakerinlehtikääreet

Valmista voimakas hauduke laakerinlehtiä käyttäen, ja laita tätä nestettä sitten pesulappuun tai kankaalle. Laita kangas niille alueille, joissa tunnet kipua, ja anna vaikuttaa noin 15 minuutin ajan.

Omenaviinietikka

omenaviinietikka_ja_omenoita

Omenaviinietikka on erittäin hyvä tuote niveltulehduksen hoitoon, sillä tällä nesteellä on ominaisuuksia, jotka lievittävät tulehtuneisuutta.

Kuinka sitä käytetään?

Sekoita kaksi teelusikallista omenaviinietikkaa lasilliseen kuumaa vettä. Voit makeuttaa juoman teelusikallisella hunajaa, jos niin haluat.

Muista myös tämä!

Suurin osa esittelemistämme kasveista, teejuomista ja ruokatuotteista auttavat sinua elimistösi vastustuskyvyn parantamisessa, ja ne tekevät sen terveellisellä tavalla. Kun immuunijärjestelmäsi on vahvemmassa kunnossa, on kehosi kykenevämpi poistamaan sisältään sellaiset myrkylliset aineet, jotka kerääntyvät niveliin. Nämä aineet ovat syynä niveltulehduksen ja sen kivuliaiden oireiden ilmenemiseen.

Muita tehokkaita hoitoja niveltulehduksesta kärsivälle

Sen lisäksi, että kokeilet esittelemiämme luonnollisia keinoja tulehduksen kontrollointiin, kannattaa ehdottomasti tehdä muutamia muitakin asioita, jotka edistävät olosi parantumista.

Uiminen

Monet lääkärit suosittelevat juuri uimista liikuntamuotona – vaikka tässä ei tietenkään tarkoiteta kilpauinnin kaltaista kuntoilua – sillä se on hyvä keino rentouttaa elimistöä. Uinti on kehoasi vain vähän rasittava liikuntatapa, ja se on nivelten kannalta hellävaraista toimintaa.

Mielen ja kehon terapiat

On tutkimuksin todistettu tosiasia, että ihmisen kannattaa pyrkiä saavuttamaan mielen ja kehon tasapaino hyödyntämällä elimistöä rentouttavia terapioita. Tallaiset hoidot lieventävät sekä stressiä että vähentävät nivelissä tuntuvaa kipua.

Kokeile siis tässä artikkelissa antamiamme neuvoja mikäli kärsit nivelten tulehtuneisuudesta, ja pystyt parantamaan oloasi ilman perinteisen lääketieteen keinoja!

UUTISIA VERKOSSA