10 munuaisia hoitavaa superruokaa

lokakuu 13, 2015

Munuaiset kuuluvat ihmisen kehon tärkeimpiin elimiin. Ne vastaavat monien sairauksien estämisestä, ja ne ovat myös äärimmäisen tärkeät kehon yleisen toiminnan kannalta. Yksi munuaisten oleellisimmista rooleista on kuona-aineiden ja myrkyllisten aineiden poistaminen verestä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle 10 sellaisesta ruoka-aineesta, jotka ovat erittäin hyödyllisiä munuaisten terveyden ylläpitämiseksi – näitä tuotteita voidaankin kutsua superruoiksi munuaisten kannalta.

Monet asiat voivat heikentää munuaisia, ja tämän seurauksena alkaa usein ilmetä vaivoja, jotka saattavat joskus muuttua vakaviksikin ongelmiksi. On siis hyvin tärkeää pitää kiinni sellaisista päivittäisistä tavoista, jotka ylläpitävät munuaisten terveyttä sekä auttavat niitä toimimaan kunnolla.

Ruokavalio on yksi munuaisten kuntoon eniten vaikuttavista asioista. Tätä asiaa helpottaa onneksi se, että tietyt ruoka-aineet vaikuttavat erittäin myönteisesti munuaisiin – pystyt siis ruokavaliosi kautta hoitamaan niitä luonnollisella tavalla. Seuraavassa kerromme siis tarkemmin sellaisista superruoista, jotka auttavat sinua pitämään kyseiset elintärkeät elimet vahvoina ja terveinä.

Juurikkaat

Juurikkailla on myrkyistä puhdistavia ja nestettä poistavia ominaisuuksia, joten ne ovat mahtava valinta munuaisten kannalta. Niissä on paljon kaliumia, joten juurikkaat sopivat erittäin hyvin munuaisten vahvistamiseksi ja puhdistamiseksi. Sama koskee myös maksan ja sappirakon kunnon hoitoa.

Jotta voisit hyötyä juurikkaiden hyödyllisistä ominaisuuksista, voit nauttia niitä mehun muodossa, ja juomassa voi olla lisäksi esimerkiksi porkkanaa. Voit hyvin myös lisätä juurikkaita salaatteihin ja muihin ruokiin.

Mustikat

mustikat

Mustikat eivät puhdista ainoastaan munuaisia myrkyllisistä aineista, vaan ne kohentavat myös virtsarakkoa. Mustikat parantavat munuaisten toimintaa, ja ne estävät tulehduksia, sillä ne hillitsevät bakteerien määrän kasvua. Mustikkamehua kannattaa nauttia aina tyhjään vatsaan, jotta saisit siitä irti suurimman hyödyn.

Täysjyvävilja

Täysjyvävilja tunnetaan hyvänä kuidun lähteenä, ja siksi se vaikuttaa myönteisesti myrkkyjen ja jätteen poistumiseen elimistöstä. Täysjyvävilja auttaa vähentämään elimistöön kerääntyneen nesteen määrää, mikä puhdistaa samalla myös munuaisia.

Selleri

selleri

Selleri koostuu pääasiassa vedestä, mutta se sisältää myös tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, kuten muun muassa alfatokoferolia, betakaroteenia, folaattia sekä A-, C- ja E-vitamiinia. Sellerin sisältämien mineraalien ja nestettä poistavien ominaisuuksien vuoksi sitä suositellaan munuaisten luonnolliseen puhdistukseen sekä jätteen poistumisen helpottamiseksi. Voit nauttia selleriä esimerkiksi mehuissa tai salaateissa.

Sipulit

Sipuleissa on paljon flavonoideja, ja etenkin kversetiiniä. Tämä on tehokas antioksidantti, ja se edistää elinten pysymistä terveinä. Sipulit ovat hyödyksi myös aineenvaihdunnan kannalta, ja ne poistavat elimistöstä myrkyllisiä aineita ja muita jäteaineita.

Mansikat

mansikat

Mansikat sisältävät kyvykkäitä antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan solujen rakennetta sekä estävät hapettumisesta aiheutuvaa vahinkoa. Jos sisällytät ruokavalioosi enemmän mansikoita, pystyt parantamaan munuaistesi terveyttä, ja estät tulehduksia sekä edesautat yleisestikin elimistön puhdistumista.

Vesimeloni

Vesimeloni on yksi parhaista ruoka-aineista munuaisten vahvistamiseksi, ja se auttaa virtsateiden tulehdusten hoitamisessa. Se on hyvin herkullinen hedelmä, joka koostuu 93 % vedestä, joten 100 grammassa vesimelonia on ainoastaan 20 kaloria. Siinä on myös tehokkaita antioksidantteja, ja se on hyvä mineraalien lähde, kuten esimerkiksi kaliumin ja magnesiumin. Tätä munuaisia hoitavaa superruokaa suositellaan muun muassa virtsarakon tulehduksen, munuaiskivien, virtsatietulehduksen ja nesteen kertymisen hoitoon.

Ananas

ananas

Ananaksella on tehokkaita nestettä poistavia ominaisuuksia, joten se on erittäin hyvä apu munuaisten terveyden kohentamisessa. Tällä eksoottisella hedelmällä on muitakin hyötyjä, sillä se on hyvä C-vitamiinin, kaliumin ja bromelaiini-entsyymien lähde. Yhdessä nämä auttavat tulehduksien hillitsemisessä, parantavat ruoansulatusta sekä vähentävät munuaiskivien kehittymisen todennäköisyyttä.

Peruna

Perunat ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja, ja ne auttavat siksi munuaiskivien hoidossa ja niiden estämisessä. Perunat ovat mahtava tärkkelyksen, kaliumin, magnesiumin, kalsiumin, fosforin sekä B- ja C-vitamiinin lähde.  Nämä vitamiinit ja mineraalit ovat kokonaisuudessaan tehokas apu munuaisten puhdistamisessa sekä munuaiskivien poistamisessa.

Perunaa voi syödä monella tavalla, ja suosittelemme erityisesti keitetyn ja kuorimattoman perunan syöntiä. Voit myös tehdä esimerkiksi perunajuoman. Perunaa voi nauttia raakana tai keitettynä – tärkeää on kuitenkin kunnollinen peseminen ennen valmistusta.

Vesikrassi

vesikrassi

Vesikrassi on myös yksi sellainen ruoka-aine, joka poistaa elimistöstä nestettä, ja siksi se soveltuu hyvin munuaisten hoitoon. Tämä kasvi estää ja hillitsee munuaisissa ja virtsarakossa muodostuvien kivien syntyä, rajoittaa nesteen kertymistä sekä edesauttaa yleistä elimistön puhdistumista myrkyllisistä aineista.

Tätä superruokaa voi nauttia helposti sellaisenaan tai esimerkiksi mehun muodossa, ja parasta on jättää mehu makeuttamatta.

Jos siis haluat antaa munuaisillesi tehokasta luonnollista hoitoa, ota esittelemämme ruoat osaksi päivittäistä ruokavaliotasi!

UUTISIA VERKOSSA