Eroon munuaiskivistä rompepiedras -kasvin avulla

lokakuu 9, 2015

Rompepiedras, tunnettu myös nimellä chanca piedra, on lääkinnällisessä käytössä yleisesti ympäri maailmaa. Chanca piedraa on käytetty vuosisatojen ajan etenkin munuaiskivien ”sulattamiseen” ja poistamiseen elimistöstä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle lisää tästä mielenkiintoisesta kasvista.

Chanca piedra -kasvin ominaisuudet

Tämä luonnossa esiintyvä kasvi on levinnyt ympäri maailmaa, ja parhaiten se viihtyy korkeissa paikoissa, noin 3000 metriä merenpinnasta. Kasvi sopeutuu helposti eri maatyyppeihin ja sitä kasvaa runsain määrin etenkin Bahama-saarilla, Etelä-Intiassa, Amazonilla ja Kiinassa. Kasvia on käytetty vuosisatojen ajan munuaiskivistä johtuvien vaivojen ja oireiden hoitoon sekä kivien liuottamiseen pois munuaisista ja rakosta.

Chanca piedra kasvaa noin 60 cm korkeaksi ja sen hedelmät ovat vain 3 millimetrin mittaisia. Pieniin marjoihin kätkeytyy kuitenkin tuju annos vahvoja hoitavia aineita. Kasvia on käytetty lääkkeenä jo pitkään ja erityisen suosittua se on ollut Etelä-Amerikan ja Aasian kansojen keskuudessa.

Munuaiskivien lisäksi sillä on hoidettu maksan sairauksia, kuten keltatautia ja sitä on käytetty bakteerista aiheutuvien tulehdusten, kuten virtsatietulehdusten hoitoon. Onpa kasvia suositeltu käytettäväksi myös sukupuolitautien, hepatiitin, tuberkuloosin, flunssan ja muiden virusperäisten sairausten hoitamiseen. Chanca piedra voi myös helpottaa diabeteksen oireita, korkeaa verenpainetta ja anemiaa.

 rompe2

Tämän yrtin mahtavat hoitavat ominaisuudet ovat tunnettuja myös tutkijoille ja tiedemiehille. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen mukaan chanca piedraa tulisi käyttää etenkin suojaamaan hepatiittitartunnoilta ja hoitamaan jo olemassaolevaa B-hepatiittia tai maksakirroosia.

Rompepiedras tulee nauttia teenä tai uutteena. Sekoita noin 40 grammaa kuivattua kasvia litraan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä rauhassa ja siivilöi. Teeuutteen maku voi olla kitkerä, joten sekoita joukkoon muutama tippa hunajaa.

Munuaiskiviä hoidettaessa on suositeltavaa nauttia kasvista tehtyä uutetta kolme kupillista päivässä kuukauden ajan. Hoitoa tulee jatkaa, vaikka munuaiskivet poistuisivatkin nopeasti virtsan mukana. Sama pätee virtsarakossa sijaitseviin kiviin.

Mihin muuhun kasvi soveltuu?

Rompepiedras on espanjaa ja tarkoittaa kiven murtajaa. Se on siis erinomainen hoitamaan munuaiskiviä, mutta mihin muuhun tästä mielenkiintoisesta kasvista on? Chanca piedran nauttiminen lääkinnällisessä mielessä voi auttaa hoitamaan monia muitakin sairauksia ja oireita. Lue lisää alta!

rompe3

Parhaiten kasvi sopii kaikenlaisten tukosten poistamiseen virtsarakosta ja virtsaputkesta. Se liuottaa kalkkeutumat ja kivimuodostelmat nopeasti. Tämän lisäksi chanca piedra sopii mm:

 • Tulehduksen ja lihaskramppien rauhoittamiseen
 • Virtsaamistiheyden lisäämiseen (soveltuu etenkin munuaisvaivoista kärsiville)
 • Helpottaa kaikenlaisia kipuja, etenkin alavatsan alueella (soveltuu kuukautiskipujen hoitoon)
 • Alentaa kuumetta. Älä kuitenkaan anna kasvia alle viisivuotiaille lapsille.
 • Suojaa ja puhdistaa maksaa
 • Sillä on mieto laksatiivinen vaikutus, ja se sopii käytettäväksi myös diureettina eli nesteenpoistajana
 • Se tappaa viruksia ja bakteereja
 • Tappaa ruuansulatuskanavassa pesivät loiseliöt
 • Alentaa verenpainetta, verensokeria ja kolesteroliarvoja
 • Helpottaa ruuansulatusta

Miten yrtti tulisi nauttia?

Chanca piedran nauttiminen riippuu siitä, mitä vaivaa yrität sillä hoitaa. On hyvä tietää, että kaikilla kasvin osilla eli varsilla, kukinnoilla, juurilla ja hedelmillä on lääkinnällisiä ominaisuuksia.

Edellä mainitsimme jo tavan käyttää kasvia munuais- tai rakkokivien hoitoon, mutta jos haluat hoitaa jotain muuta aluetta tai vaivaa, lue lisää alta.

 • Jos kärsit syövästä, voit hidastaa taudin etenemistä ja tasapainottaa kemoterapian negatiivisia ja vahvoja sivuvaikutuksia. Suosittelemme nauttimaan kolme kupillista kasvista valmistettua teetä joka päivä. Lisää 40 grammaa kuivattua chanca piedraa litraan kiehuvaa vettä. Säilytä termospullossa ja nauti päivän mittaan.
 • Korkeasta kolesterolista kärsivien kannattaa valmistaa teeuute, joka nautitaan kahdesti päivässä.
 • Kovista vatsakivuista kärsivien kannattaa hyödyntää kasvin juuri. Keitä juuri kiehuvassa vedessä, siivilöi ja nauti nestettä niin paljon kuin mahdollista päivän aikana, aina kipujen yllättäessä. Sama hoito toimii maksasairauksien oireiden helpottamiseen.
 • Diabeetikkojen tulisi valmistaa chanca piedrasta tee käyttämällä koko kasvi ja juomalla sitä kahdesti päivässä. Juo tee tyhjään mahaan heti aamulla herättyäsi ja illalla ennen nukkumaanmenoa samaten tyhjään mahaan.
 • Jos sinulla on hepatiittitartunta, kiehauta 20 chanca piedran juurta kahdessa litrassa vettä puolen tunnin ajan. Poista liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Juo seosta joka päivä niin kauan, että ihon kellertävyys alkaa hävitä.
 • Jos kärsit inhottavasta virtsatietulehduksesta, valmista chanca piedrasta tee ja nauti sitä kolme kupillista päivässä neljän viikon ajan. Käytä teen valmistukseen kaikki kasvin osat ja siivilöi. Sama hoito tepsii myös malariaan, munuaistulehdukseen ja munuaiskiviin.
 • Jos kärsit jatkuvasta turvotuksesta ja nesteen kertymisestä elimistöön, voit hyödyntää chanca piedran diureettisia ominaisuuksia nauttimalla tuoreista lehdistä valmistettua teetä. Lisää kourallinen lehtiä litraan vettä ja juo lasillinen ennen jokaista päivän pääateriaa.
 • Chanca piedraa voi myös käyttää ulkoisesti, etenkin silmätulehdusten hoitoon. Käytä kuivattua ja hienonnettua kasvia ja sekoita siihen viisi tippaa eteeristä öljyä tai risiiniöljyä. Tiputa yksi tippa kumpaankin silmään aamuin illoin.
UUTISIA VERKOSSA