Logo image
Logo image

Sipulikeittoa munuaisillesi

2 minuuttia
Sipulit ovat yksi parhaimmista lääkinnällisistä ruoka-aineista. Loistavilla puhdistavilla, antiseptisilla ja diureettisilla ominaisuuksilla ne ovat ihanteellisia taistelussa mitä vain munuaisiin liittyviä ongelmia vastaan, kuten virtsatieinfektiot, munuaiskivet, nesteen kertyminen jne.
Sipulikeittoa munuaisillesi
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Tässä artikkelissa kerromme helposta tavasta huolehtia munuaisistasi tekemällä 9 päivän munuaisten puhdistuksen sipulikeittoa nauttien. Tulet huomaamaan muutokset heti ja munuaisesi kiittävät sinua.

Sipulin ominaisuudet

Sipuleissa on paljon mineraaleja, kuten kalsiumia, magnesiumia, klooria, kuparia, rautaa, fosforia, jodia, piitä, rikkiä jne. Se sisältää myös A-, B-, C- ja E-vitamiineja. Nämä antavat sipulille seuraavia ominaisuuksia:

 • Se on diureettinen, minkä vuoksi se auttaa nesteen kertymiseen, turvonneisiin silmäluomiin, turvotukseen jne.
 • Taistelee tulehduksia vastaan.
 • Tehokas antioksidantti.
 • Se on antiseptinen, antimikrobinen ja sieniä poistava: auttaa taistelemaan bakteerien, mikrobien ja sienten aiheuttamia tulehduksia vastaan.
 • Parantaa hengitystä.
 • Suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta.
Some figure

 

Sipulikeiton valmistus

Tehdäksesi sipulikeittoa keitä yksi sipuli yhtä litraa vettä kohden. Variaationa voit lisätä persiljaa sipuleiden ohella, joka myös auttaa syvästi puhdistamaan munuaisia.

Juo kahdesta litrasta vettä ja kahdesta sipulista tehtyä keittoa joka päivä. Voit tehdä sitä enemmänkin ja säilyttää sitä jääkaapissa enintään 2 – 3 päivää.

Some figure

Kuinka sipulikeittoa syödään

Syö sipulikeittoa pienin siemauksin läpi päivän, aterioiden ulkopuolella, ja jos mahdollista huoneenlämpöisenä. Jos haluat, voit lisätä hieman sitruunamehua sekaan. 

On todella suositeltavaa, että nauttisit keittoa vähintään kaksi lasillista/kulhollista tyhjään vatsaan vähintään puoli tuntia ennen aamiaista.

Yritä nauttia keitto joka päivä ennen myöhäistä iltapäivää, jotta sinun ei tarvitse mennä vessaan yöllä. 

9 päivän kuuri

Suosittelemamme munuaisten puhdistuskuuri kestää 9 päivää. Sipulikeiton nauttimisen lisäksi noudata näitä ohjeita: 

 • Yritä välttää suolaa ja suolaisia elintarvikkeita. Voit lisätä hieman suolaa ateriaasi suolaveden muodossa (myydään luontaistuotekaupoissa ja joissakin supermarketeissa).
 • Vähennä eläinproteiinin kulutusta (esimerkiksi liha, maito ja maitotuotteet) ja suosi kasvisproteiinia. Erinomaiset palkokasvit munuaisillesi ovat adsukipavut, jotka sattumalta ovat munuaisten muotoisia. Muita kasvisproteiinin lähteitä ovat palkokasvien lisäksi kuivatut hedelmät ja sienet. Voit syödä myös kananmunia ja vähän kalaa, siitä huolimatta että niiden proteiini on eläinperäistä.
 • Vältä puhdistettuja sokereita ja sokeripitoisia ruokia. Käytä hunajaa tai steviaa makeuttamiseen.
 • Munuaiset yhdessä maksan kanssa ovat tärkeimmät elimet, joilla on taipumus kylmettyä ja aiheuttaa munuaissairauksien paheneminen, energian puutetta, väsymystä, kipuja lantion seudulla jne. Tämän estämiseksi pidä aina keski- ja alaselkäsi lämpimänä. Illalla voit pitää pussin kuumaa vettä tai elektronisen tyynyn siinä kohtaa jonkin aikaa.
 • Jos harrastat liikuntaa ja hikoilet, se auttaa rentouttamaan munuaisiasi. Niiden liikarasitus on toinen tapa poistaa nesteitä kehostasi.

Esimerkki terveellisestä päivittäisestä ateriaohjelmasta

Terveellinen ateria, jota ehdotamme yhdeksi päiväksi:

Tyhjään vatsaan aamulla: 2 – 3 kupillista sipulikeittoa

Aamiainen: kokojyväleipä ja munakasta

Aamupäivällä: kuivatut hedelmät

Lounas: linssikeittoa ja kokojyväriisiä, salaattisekoitus ja omenahilloa makeutettuna hunajalla

Keski-iltapäivä: muutama kupillinen keittoa

Välipala: banaani-ja karpalosekoitus

Illallinen: kaalia ja perunoita paistettuna valkosipulin kanssa ja kalafilettä

Varoitus

Jotkut ihmiset eivät sulata raakaa sipulia hyvin, mutta on mahdollista että he sulattavat sen hyvin kun se on kypsennetty. Suosittelemme kokeilemaan tätä varoen. Jos sinulla ilmenee ruoansulatushäiriöitä, älä jatka puhdistuskuuria.

Kuvat: looseends, lablascovegmenu and muffet


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Roldán, E., Sánchez-Moreno, C., de Ancos, B., & Cano, M. P. (2008). Characterisation of onion (Allium cepa L.) by-products as food ingredients with antioxidant and antibrowning properties. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2007.11.058
 • Griffiths, G., Trueman, L., Crowther, T., Thomas, B., & Smith, B. (2002). Onions – A global benefit to health. Phytotherapy Research. https://doi.org/10.1002/ptr.1222
 • Lanzotti, V. (2006). The analysis of onion and garlic. Journal of Chromatography A. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2005.12.016

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.