Huuhdo myrkyt kehosta ja kohenna vastustuskykyä

7 helmikuun, 2019

Kohenna vastustuskykyä ja huuhdo kehosi puhtaaksi myrkyistä. Mitä tarkoittaa kehon huuhtominen myrkyistä?

Monille nousee mieleen kuva dieeteistä ja puhdistuskuureista. Vaikka dieetit ja erilaiset kuurit voivatkin auttaa poistamaan myrkyt kehosta, ne ovat usein vain väliaikainen vastaus syvempään ongelmaan ja voivat aiheuttaa inhottavia oireita, kuten elimistön kuivumista, ahdistusta ja väsymystä.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle muutaman toimivan vinkin, joilla puhdistat kehoa ja tehostat vastustuskyvyn toimintaa. Kerromme sinulle myös niistä ruoka-aineista, joita sinun kannattaa syödä puhdistavan vaikutuksen takia.

Kohenna vastustuskykyä puhdistautumisprosessilla

Puhdistautuminen on luonnollisesti esiintyvä prosessi maksassa, joka on kehon suurin sisäelin. Ikävä kyllä maksan toiminta voi häiriintyä ja hidastua, mikäli se saa käsiteltäväkseen suuren määrän myrkkyjä hengitysilmasta, vedestä, maaperästä, ruuasta, kodista ja työpaikalta.

Nämä seikat vaikuttavat nopeasti kehon kykyyn puhdistua. Heikentynyt puhdistusjärjestelmä antaa kroonisten sairauksien, kuten sydänsairauksien, ylipainon, syövän ja autoimmuunisairauksien kehittyä huomaamatta.

Ehkäistäksesi myrkkyjen kertymistä on tärkeää nauttia terveellistä ravintoa ja vähentää myrkyille altistumista. Miten tämä onnistuu? Kohenna vastustuskykyä omaksumalla terveellinen ruokavalio ja elämäntyyli.

kohenna vastustuskykyä

Näin huuhdot myrkyt elimistöstäsi

Syö raakoja kasviksia ja hedelmiä

Nämä ruuat auttavat kehoa tuottamaan puhdistavia entsyymejä. Esimerkiksi parsakaali sisältää sulforafaania, jonka uskotaan lisäävän puhdistavia entsyymejä kehossa. Lisäksi kasvisten ja hedelmien nauttiminen ehkäisee syöpäsairauksia ja ennenaikaista vanhenemista. Lisää ruokavalioosi etenkin näitä kasvikunnan herkkuja:

  • Karpalo
  • Vadelma
  • Omena
  • Papaija
  • Artisokka
  • Lehtimangoldi
  • Punajuuri
  • Pinaatti

Mausta ruokasi

Mausta ruokasi yrteillä ja mausteilla. Suosi etenkin rosmariinia, korianteria ja valkosipulia. Tuoreita mausteita käyttämällä lisäät herkullisen säväyksen annoksiisi ja samalla tehostat vastustuskyvyn toimintaa ja puhdistat kehoa.

Esimerkiksi valkosipulin sisältämä allisiini, sellerin sisältämä apigeniini ja rosmariinin karnosoli ovat yhdisteitä, jotka auttavat puhdistavia entsyymejä toimimaan tehokkaasti.

kohenna vastustuskykyä persiljan avulla

Käytä luonnollisia puhdistustuotteita

Kodin puhdistustuotteiden ei tulisi sisältää valkaisuainetta. Suosi luonnollisia, luontoystävällisiä puhdistustuotteita, jotka eivät sisällä haitallisia kemikaaleja. Kokeile etikkaa, ruokasoodaa ja sitruunaa. Näin vältyt haitallisten kemikaalien hengittämiseltä.

Kiinnitä huomiosi ilmanlaatuun

Jokaisesta kodista tulisi löytyä palohälytin ja häkävaroitin, mikäli kodissa on takka tai muu avoimen tulen lähde. Sinun kannattaa myös sijoittaa rahaa radon-mittariin. Pitkittynyt altistuminen radon-kaasulle, joka päätyy kotiin maaperän kautta, voi aiheuttaa keuhkosyöpää.

Ole varovainen vanhempien liesien ja leivinuunien kanssa, sillä ne voivat vapauttaa häkää ilmaan.

Jos joudut kulkemaan metsäpalon tai muun tulipalon ohitse, savua erittävän tehtaan ohi tai kiireisen kaupungin keskustan läpi, vedä kasvoille hengityssuojain – näin suojaat keuhkoja haitallisten yhdisteiden hengittämiseltä.

Jos et halua kävellä julkisesti naamari kasvoilla, kannattaa välttää kaikkein kiireisimpiä alueita. Pysyttele erossa myös tupakansavusta.

Liiku vähintään 3 kertaa viikossa

Fyysinen rasitus nostattaa sydämen lyöntitiheyttä ja saa veren virtaamaan elimiin ja lihaksiin. Veri kuljettaa mukanaan happea ja ravintoaineita kudoksiin ja poistaa samalla jätteitä. Tutkimuksissa on todettu, että liikunta tekee terveellisiä muutoksia kehon DNA:han.

Tukholman Karoliinisessa instituutissa suoritetussa tutkimuksessa terveet vapaaehtoiset ottivat osaa kokeeseen, jossa he polkivat pyörää vain yhtä jalkaa käyttämällä. Analyysit osoittivat, että harjoitettu jalka kehitti positiivisia muutoksia energian säätelystä vastuussa olevissa geeneissä, insuliinin toiminnassa ja tulehdusreaktioissa.

kohenna vastustuskykyä liikkumalla

Käytä vahvoja pippurimausteita

Kapsaisiini on kemikaalinen yhdiste, joka aiheuttaa polttavan maun chilipaprikoissa ja cayennepippurissa. Tuliset ruuat auttavat stimuloimaan verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, ja samalla elimistöstä poistuu myrkkyjä.

Jos et kestä chilipaprikoiden vahvaa makua, voit saada samantyylisen vaikutuksen nauttimalla valkosipulia, inkivääriä ja sinappia.

Nämä ruuat auttavat poistamaan myrkkyjä ja parantamaan immuunijärjestelmää

Edellä olemme jo maininneet muutaman ruuan, joita kannattaa nauttia kehon puhdistamiseen. Kohenna vastustuskykyä myös alta löytyvän listan ruokien avulla:

Kohenna vastustuskykyä myös näillä ruoilla:

Tomaatti

Tomaatti sisältää C-vitamiinia, joka auttaa tehostamaan vastustuskykyä ja ehkäisee sairastumista. Tomaatit ovat täynnä lykopeeniä, joka ehkäisee syöpäsairauksia, etenkin vatsan, keuhkojen ja eturauhasen syöpää. Tomaatit auttavat myös suojaamaan ihon pintakerrosta auringon haitallisilta UV-säteiltä.

Viinirypäleet

Rypäleet auttavat pitämään veren ja suoliston puhtaana, ne myös vahvistavat sydäntä ja alentavat kolesterolia. Lisäksi rypäleillä on diureettinen ja laksatiivinen vaikutus.

Rypäleet sisältävät antioksidantteja, jotka stimuloivat verenkierron toimintaa ja ehkäisevät syöpäsairauksia. Kaikista rypälelaaduista terveellisimpiä ovat punaiset rypäleet, sillä ne sisältävät vihreitä rypäleitä enemmän kuitua ja kaliumia. Lisäksi ne ehkäisevät veren hyytymistä.

kohenna vastustuskykyä viinirypäleitä syömällä

Selleri

Selleri auttaa poistamaan kehoon kertyviä kuona-aineita. Lisäksi selleri parantaa suoliston toimintaa ja tekee suolen toiminnasta säännöllisempää, samalla verenkierto paranee. Selleri sisältää C-vitamiinia, joka vahvistaa verisuonten seinämiä.

Parsa

Parsa sisältää foolihappoa, kaliumia, kuitua, C-vitamiinia ja betakaroteenia. Se vahvistaa aivoja ja keskushermostoa, ehkäisee syöpäsolujen kehittymistä ja leviämistä, ja pitää huolta silmien terveydestä. Parsalla on diureettinen vaikutus, joka auttaa puhdistamaan elimistöä.

Sitruuna

Sitruuna puhdistaa kehoa. Sitruunasta saa runsaasti C-vitamiinia, joka vahvistaa soluja. Lisäksi sitruuna stimuloi sappirakon toimintaa, kohentaa ruuansulatusta ja helpottaa maksan toimintaa.

Vesikrassi

Vesikrassi sisältää 15 erilaista vitamiinia ja mineraalia. Se on diureettinen, verta puhdistava ruoka, joka ehkäisee nesteiden kertymistä ja parantaa sekä ihon että maksan terveyttä. Vesikrassi sisältää enemmän kalsiumia kuin maito ja yhtä paljon C-vitamiinia kuin appelsiini. Lisäksi vesikrassista saa enemmän rautaa kuin pinaatista.

Pidä siis huoli että ruokavaliossasi on ainankin osa esittelemistämme ruoka-aineista, ja kohennat vastustuskykyä varmasti!

Bordon, Y. (2014). Innate immunity: A COX detox for the immune system? Nature Reviews Immunology. https://doi.org/10.1038/nri3686

Jin, C., & Flavell, R. A. (2010). The missing link: how the inflammasome senses oxidative stress. Immunology and Cell Biology. https://doi.org/10.1038/icb.2010.56

Carsten, G., Gruber, C. W., Johannes, K., Roman, H., & John, I. (2012). Do plant cyclotides have potential as immunosuppressant peptides? Personalised anti-inflammatory diet for allergic and skin disorders. Oral Presentations / European Journal of Integrative Medicine. https://doi.org/10.1016/j.eujim.2012.07.626